Ripple is veilig

Ripple regelt regelgeving met ambtenaren en de Blockchain Association

Ripple heeft vandaag aangekondigd dat ze vier nieuwe leden hebben toegevoegd aan hun "wereldwijde team van regelgeving". Daarnaast sluit Ripple zich aan bij de Blockchain Association. 

De vier, Craig Phillips, Michelle Bond, Ron Hammond en Susan Friedman, komen allemaal uit de Amerikaanse ambtenarij en zijn direct verbonden geweest bij het opzetten van Amerikaanse regelgeving voor digitale munten, crypto en blockchain. Door insiders in te huren anticipeert Ripple op de verstevigende handhaving door Amerikaanse financiële regelgevers.

Stroomversnelling

De positie van crypto en blockchain is een lange tijd onduidelijk geweest. De crypto-industrie profiteerde hiervan, omdat ze minder tijd en geld hoefde te investeren in het nakomen van de wet. De Amerikaanse staat is de afgelopen maanden echter een stuk alerter geworden. Dit komt hoofdzakelijk door de aankondiging van Facebooks stablecoin Libra. De negatieve aandacht voor Libra betekent dat iedereen in gelid moet gaan lopen.

Kritiek op regelgeving

De financiële regelgeving is bedoeld om het witwassen van geld en het financieren van criminelen en terroristen tegen te gaan. Vandaag is opnieuw kritiek opgedoken over de effectiviteit van deze regelgeving.

Kathryn Haun, de voormalig openbare aanklager die de website Silk Road heeft aangepakt, zegt dat de normale financiële sector, ondanks de regelgeving, nog altijd voor 99% incapabel is om onwenselijk transacties tegen te gaan. Het aanpakken van cryptovaluta en blockchain hoeft dus niet per se een heksenjacht te worden. 

Blockchain Association

Ex-ambtenaar Michelle Bond mag ook meteen, namens Ripple, aanschuiven bij de raad van bestuur van de Blockchain Association. De Blockchain Association is een groep van lobbyisten die de verspreiding en toepassing van blockchain moeten bevorderen. 

De Blockchain Association beïnvloedt de wet en de ambtenaren spelen in op de wet. Ripple heeft vandaag een slimme stap gezet om hun territorium wetsmatig te verdedigen. Het lijkt erop dat het komende jaar veel crypto-bedrijven in de problemen gaan komen. Ripple zal daar waarschijnlijk niet bijhoren.


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo