Memes
31/5/22

PooCoin app, de site voor al jouw memecoin charts!

PooCoin app, de site voor al jouw memecoin charts!

Snel €10 verdienen?

  1. Maak een account aan
  2. Stort 10 euro
  3. Je ontvangt direct €10 extra!
Start direct bij
Bitvavo

Wanneer investeerders de koers van hun investering willen volgen, wordt vaak Tradingview als tool gebruikt. Hier kun je de grafieken van bijvoorbeeld forex, aandelen en natuurlijk cryptocurrency's vinden. Echter, via dit platform kun je niet alle coins volgen. Eén van de oplossingen hiervoor is PooCoin, een website waar de koersen van verschillende coins gevolgd kan worden.

Doordat memecoins in de afgelopen jaren steeds meer de interesse van investeerders hebben gewekt, is PooCoin voor veel investeerders een handig platform. Deze coins werden vroeger oneerbiedig shitcoins genoemd, maar vandaag de dag zijn ze een stuk bruikbaarder. De naam PooCoin is daarom zorgvuldig gekozen en treffend in dit geval. Investeer je weleens in memecoins met een lage marktetcap? Dan is PooCoin iets voor jou! Ontdek ik deze blog alles over de PooCoin app en diens token.

Bekijk Snel

Bekijk je liever een video? In de onderstaande video kun je een PooCoin tutorial vinden!

Wat is PooCoin?

PooCoin is het meest bezochte DeFi analytics platform, die in de hoogtijdagen in de top 700 websites wereldwijd stond. Hiermee stond PooCoin zelfs hoger dan PancakeSwap (CAKE), de meest populaire DEX op de Binance Smart Chain. Een grote prestatie die duidelijk de populariteit van deze 'kleine coins' weergeeft.

De PooCoin website heeft een index voor alle token contracten op de door PooCoin ondersteunde netwerken. Dit is inclusief de actuele koop- en verkoopdata, maar ook gegevens zoals de market cap en informatie over de belangrijke wallets voor dit project.

Het platform richt zich op de BNB Chain, welke je waarschijnlijk kent als de Binance Smart Chain (BSC), maar daarnaast ook op Polygon (MATIC) en de chain van KuCoin, genaamd KuChain. De tokens op deze netwerken worden als handelspaar weergeven met bijvoorbeeld de Binance Coin (BNB) of Ethereum (ETH).

PooCoin voor je memecoins!

Je kunt PooCoin dus gebruiken voor enorm veel verschillende memecoins. Niet alle duizenden memecoins kun je tracken via deze app, omdat PooCoin maar enkele netwerken aanbiedt. Toch is het platform enorm handig om de koersbewegingen goed zichtbaar te maken. De meeste mensen gebruiken hiervoor Tradingview, maar dit platform is niet voor minder bekende coins een uitkomst.

Maar hoe zorg je ervoor dat er grafieken van jouw favoriete memecoin komen? Wanneer je op de website van PooCoin komt, kun je direct een tokenadres of tokennaam invoeren. Het juiste tokenadres of tokennaam kun je vaak vinden op websites zoals Coingecko of Coinmarketcap. Door de info via deze platformen te kopiëren weet je zeker dat je niet verkeerde informatie gebruikt en op verkeerde platformen terechtkomt.

poocoin op bsc platform

Wat heeft de PooCoin app allemaal te bieden?

De PooCoin app is een zeer handige website, waar je als investeerder kunt profiteren van verschillende activiteiten. Om jou een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van alle mogelijkheden op PooCoin te geven, hebben we hieronder de verschillende opties uitvoerig beschreven.

PooCoin Charts

Deze tool is natuurlijk de meest belangrijke voor investeerders. De grafieken op PooCoin geven een goed beeld van het aan- en verkoopgedrag bij verschillende tokens. Daarom zijn de grafieken het meest belangrijke kenmerk van PooCoin. Deze actuele cijfers worden altijd met BNB of ETH als handelspaar weergeven, afhankelijk van de blockchain waar je op zoekt. Dit betekent dat als er een AOC token zou zijn, je deze op het netwerk van Binance via het handelspaar AOC/BNB zou kunnen volgen. 

Niet alleen kun je actuele candles in de grafieken ontdekken, maar ook andere interessante informatie. Per token kun je deze informatie vinden. Enkele voorbeelden van de informatie die je naast de PooCoin charts kun vinden zijn:

  • Liquiditeit: PooCoin houdt naast de koers ook de LP-tokens en de hoeveelheid liquiditeit bij. Wanneer een token een hogere liquiditeit heeft, is het waarschijnlijk dat de prijs minder zal fluctueren. Juist bij kleine coins met een lage liquiditeit zal de volatiliteit enorm toenemen, omdat de orderboeken een stuk leger zijn.
  • Transacties: Dit leidt direct naar de laatste gepleegde transacties op de blokscanner. Deze gegevens zullen overeenkomen met de transacties die onder de grafiek vermeld worden.
  • Contracten: Het is mogelijk om de contracten direct te lezen op BSCScan, waarbij het belangrijk is dat de broncode is geverifieerd. Je kan natuurlijk ook het contract kopiëren en invoeren in de app. Op deze manier is het ook mogelijk om veiligheidsbeoordelingen voor dat contract te krijgen. Wanneer er contracten zijn met een gesloten liquiditeit of een token burn mechanisme, dan zullen de beoordelingen op dit gebied hoger zijn.
  • Token houders: Hier worden de grootste houders van het token weergeven. PooCoin zorgt ervoor dat gevaarlijke tokens automatisch gemarkeerd worden. Gevaarlijke tokens kunnen tokens zijn die bijvoorbeeld op het gebied van tokenomics een gevaar kunnen opleveren. Wanneer bepaalde ontwikkelaars of wallets een enorm groot deel van het aanbod in handen hebben, zouden ze de prijs van het token flink kunnen laten dalen bij een eventuele tokenverkoop. PooCoin beschermt hiermee dus de gebruikers van het platform.
Peecoin als parodie op PooCoin
PeeCoin: een door thestand.news ontworpen parodie op PooCoin.
De afbeelding etaleert de intrinsieke waarde van de meeste coins op PooCoin.

PooCoin Multi-Chain Support

De PooCoin app is oorspronkelijk begonnen voor tokens op het BSC netwerk. Later werden ook andere blockchains ondersteund door het platform. Dankzij deze multi-chain support is het via PooCoin mogelijk om met één klik op de knop om te schakelen naar een andere blockchain. Door zowel BSC als Polygon en KuChain te ondersteunen, kun je via PooCoin enorm veel coins vinden.

Multi Chart

Een andere functie van PooCoin is de Multi Chart. Hier kun je verschillende grafieken tegelijk in de gaten houden. Bij deze functie gaat het niet om twee of drie charts, maar je kunt zelfs 9 grafieken tegelijk bestuderen! Enorm handig voor actieve handelaren of investeerders die graag de koersen nauwlettend volgen. Wanneer je meerdere tokens tegelijk hebt kan deze functie een zeer handige voor jou zijn. Door Multi Chart hoef je niet verschillende tabbladen te openen, maar heb je direct overzicht.

Je kunt de grafieken van de betreffende coins implementeren door het token adres in te voeren en daarna op Go of het icoontje te klikken. In de afbeelding hieronder kun je de witte zoekbalk ontdekken, waar je elk adres in kunt voeren. Houd hierbij er wel rekening mee dat PooCoin alleen de grafieken van de BNB Chain, KuChain en Polygon kan weergeven. Wil je de focus leggen op minder grafieken en er een paar verwijderen? Bij elke grafiek kun je rechtsboven een kruisje zien, waar je op kunt drukken indien je de grafiek weg wil halen.

voorbeeld van multi charts op PooCoin

Wallet Tracking

Via de PooCoin Wallet Tracking functie kun je via dit platform eenvoudig het saldo in je wallet bijhouden. Alle tokens in je wallet kunnen door het platform worden meegenomen, waarbij de waarde in Amerikaanse dollars aan de rechterzijde van de app wordt getoond. Deze gegevens worden met de actuele gegevens van PooCoin getoond. Om overzicht te houden in je crypto wallet, is het mogelijk om je favoriete coins als favoriet te markeren, door deze tokens te ''sterren''. Hierdoor is het makkelijker om jouw favoriete tokens te volgen en geeft het meer overzicht.

Wanneer je van de wallet functie gebruik wil maken, is het belangrijk dat je met je crypto wallet verbinding maakt met het PooCoin platform. Dit kun je eenvoudig doen op de homepage van de applicatie. Rechts bovenin kun je een knop met daarop 'Connect' vinden. Door hierop te klikken en jouw soort crypto wallet aan te klikken, kun je van start met het verbinden van je wallet.

PooCoin Widget

De PooCoin widget is een token-swapping widget, die onder elke grafiek op PooCoin beschikbaar is. Voor investeerders is het mogelijk om direct tokens te kopen of te verkopen, zonder dat je decentrale exchanges hoeft te raadplegen. Deze handelingen zijn via PooCoin uit te voeren, wat je een hoop tijd kan besparen! 

Door op 'Trade' te klikken, wat je boven de grafiek kan vinden, open je de handelswidget. Via deze widget kun je eenvoudig tokens swappen op het platform. Elke gebruiker heeft de mogelijkheid om gratis van deze functie gebruik te gaan maken. 

Transacties

Onder de grafieken op PooCoin kun je gedetailleerde analyses ontdekken. Een voorbeeld hiervan is het overzicht van de tokenkoop en -verkoop van het token. Door PooCoin worden de laatste 100 transactie van een token gesynchroniseerd. Hierbij wordt de tokenkoop in het groen weergeven en de tokenverkoop in het rood, net zoals de candles in de chart. 

Het tabblad "Buyers" en "Sellers" houdt de grootste adressen bij voor de betreffende token. Het gaat hierbij om adressen die gehandeld hebben met deze token, dus het tijdsbestek speelt hierbij een rol. Deze functie wordt ook wel de whale-tracker genoemd. Hierdoor is het voor onervaren cryptohandelaren eenvoudig om te ontdekken wat de whales aan het verhandelen zijn en kunnen hier zelf op inspelen.

PooCoin Telegram Bot

De PooCoin Telegram bot is een gratis en programmeerbare tracking bot voor cryptocurrency's, die gebouwd zijn op de blockchains waar PooCoin op let. Hierbij wordt er naar de prijs van een token gekeken, waar aan de hand van deze prijsactie door de PooCoin Telegram bot direct een analyse van de prijs wordt gemaakt.

Voor veel investeerders is Telegram een veelgebruikte tool, die ook voor PooCoin grafieken zeer handig is. Cryptoliefhebbers kunnen via Telegram direct de prijs van een token checken met behulp van de PooCoin bot. Dit is mogelijk door het invoeren van codewoorden zoals het codewoord "/price". 

Er zijn ook verschillende tiers op dit gebied. Deze tiers worden de PooCoin Premium tiers genoemd en zijn onderdeel van PooCoin Premium. In totaal zijn er drie verschillende tiers, die elk een eigen prijs en functionaliteiten hebben. De drie tiers van Premium zijn:

  • Tier 1

Deze tier kost $100. Wanneer je deze tier hebt gekocht, is het mogelijk om een wallet van iemand anders te gaan volgen. Deze functie heeft PooCoin gemaakt om de strategie van een whale de kunnen kopiëren, zodat steeds meer mensen winstgevende trades kunnen gaan maken. Kortom, een win voor de investeerder én voor het PooCoin platform!

  • Tier 2

Met $300 is de tweede tier een stuk duurder. Naast de wallet tracker, heeft de tweede tier nog meer handige functies. Zo worden de transacties van de whale vermeld op de grafiek, zoals je eigen transacties ook worden weergeven. Deze functie verhoogt het gebruiksgemak nog meer en draagt bij aan een betere functionaliteit.

  • Tier 3

De derde tier is met $2.000 veruit de duurste, waardoor je natuurlijk verwacht dat er ook zeer interessante voordelen aan vast zitten. En dat klopt! Iemand die de derde tier heeft gekocht kan trending tokens zien. Deze tokens hebben de meeste views gehad en worden dus door de meeste handelaren in de gaten gehouden. Daarnaast kun je deze trending tokens op zeer lage tijdframes bekijken, zoals de laatste 30 minuten. Hierdoor kun je vroegtijdig nieuwe trending tokens ontdekken en je voordeel met deze info pakken!

Voorbeeld van de PooCoin Telegram

PooCoin Token

De PooCoin token (POOCOIN) is een token op het BSC netwerk. Het token wordt gekenmerkt door de belasting op deze tokens. Wanneer er een transactie met deze token wordt uitgevoerd, wordt er een belasting van 8% gerekend. Van deze 8% wordt er 4% 'verbrand'. De andere helft wordt verdeeld onder de andere tokenbezitters. Deze belasting wordt over elke transactie berekend, zelfs over het verplaatsen van je tokens naar andere wallets.

Conclusie

Vroeger werden ze shitcoins genoemd, maar het team van PooCoin heeft van deze naam een alternatieve geuzennaam gemaakt. Tegenwoordig worden deze coins vaak memecoins genoemd, maar in mijn optiek dekken beide benamingen de lading niet volledig. Vaak wordt de naam PooCoin als een belemmering gezien, omdat deze naam niet al te serieus overkomt. Echter, cryptoliefhebbers die graag investeren in dit soort coins kennen de cultuur.

Het team achter PooCoin heeft verschillende plannen om meer functie te ontwikkelen op het platform. Daarnaast zijn er ook plannen om meer blockchains te gebruiken bij het tracken van smallcap coins. Een succesvolle toekomst heeft PooCoin echter niet zelf volledig in de hand. Voor het project zou het fantastisch zijn dat er wederom een enorme interesse in memecoins komt, zodat steeds meer investeerders de grafieken via PooCoin zullen raadplegen.

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over PooCoin? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de Facebookgroep van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met ruim 100.000 andere liefhebbers van crypto.

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over PooCoin!

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!