polytrade

Wat is PolyTrade (TRADE)? Facturen snel uitbetaald krijgen

PolyTrade (TRADE) wil de toekomst van onze financiële wereld gaan veranderen. Dat doen ze met hun DeFi platform. Op dit platform bieden ze een systeem aan dat facturen direct kan betalen, volledig automatisch met stablecoins. Op deze manier hoef jij, als partij die een factuur stuurt, niet meer weken of maanden te wachten tot de factuur is betaald. PolyTrade zorgt ervoor dat jij jouw geld direct ontvangt.

Het mag duidelijk zijn dat PolyTrade nogal een groot probleem wil oplossen. Een probleem waar niet makkelijk een oplossing voor gevonden zou kunnen worden. Toch is PolyTrade het gelukt. Laten we eens gaan kijken naar wat PolyTrade is, hoe het werkt en waarom het zo'n interessant crypto project is.

Bekijk snel

Wat is PolyTrade (TRADE)?

PolyTrade kan als brug tussen DeFi (Decentralized Finance) en TradFi (Trading Finance) gezien worden. Heb jij een bedrijf? Dan heb je helaas wel eens te maken gehad met mensen die hun factuur te laat of niet betalen. Ook als je geen bedrijf hebt, kun je jezelf waarschijnlijk wel voorstellen dat dit probleem zich voordoet. Nu zouden eigenaren van bedrijven gebruik kunnen maken van PolyTrade.

Tokenizen van facturen

Op het platform van PolyTrade kunnen bedrijven facturen tokenizen. Dit betekent dat zij hun factuur omzetten naar een uniek token dat op de blockchain draait. In dit geval wordt er gebruik gemaakt van non-fungible tokens, ofwel NFT's. Dit zijn tokens die van elkaar te onderscheiden zijn, omdat ze een unieke karaktereigenschap hebben. 

NFT's zijn ideaal voor het tokenizen van deze facturen. Dit komt doordat iedere factuur uniek is en als een apart geval behandeld dient te worden. Door een factuur te tokenizen kan een real-world factuur naar een on-chain factuur worden omgezet.

Facturen betalen met yield farming

Als betalende partij kun je meegaan met de verkopende partij, wanneer deze naar PolyTrade wil (of andersom). Als kopende partij kun je een krediet opbouwen bij PolyTrade. Op deze manier is het niet nodig om een factuur meteen te betalen, maar kun je deze open laten staan. De verkopende partij ontvangt echter wel meteen zijn geld. Dit geld komt uit de liquidity pool van PolyTrade vandaan.

Gebruikers kunnen liquiditeit aan de liquidity pool verschaffen om zo de facturen van verkopende partijen direct te betalen. Als beloningen ontvangen deze liquiditeit verschaffers een rente in de vorm van stablecoins, én TRADE tokens. TRADE is dus een beloningstoken voor iedereen die gebruik maakt van PolyTrade.

Wanneer jij een rendement over jouw crypto wilt verdienen, is PolyTrade dus een ideaal platform. Hoe hoog de rente is, verschilt per moment en per factuur.

Controle van gebruikers en kredietwaardigheid

Voor het opbouwen van een krediet moet je eerst een onderpand vastzetten. Ook kan de kredietwaardigheid van een kopende partij worden gecontroleerd door leden uit de community. Zij ontvangen beloningen in de vorm van TRADE tokens wanneer ze dit soort taken op zich nemen. Omdat er een controle wordt uitgevoerd, lopen alle betrokken partijen minder risico.

Investeren in bedrijven

Crypto handelaren krijgen bij PolyTrade eigenlijk de mogelijkheid te investeren in real-world assets. Wanneer je een bedrijf wilt beginnen, heb je natuurlijk geld nodig. Het is helaas lastig om geld op te halen. Daarom wil PolyTrade dit soort start-ups helpen om van de grond te komen.

Wanneer bedrijven de ruimte krijgen om hun facturen in een later stadium te betalen, kunnen ze meer geld investeren in de opbouw van hun bedrijf. Dit zorgt ervoor dat bedrijven zichzelf sneller en makkelijker verder kunnen ontwikkelen. Op hetzelfde moment hoeven de gebruikers die crypto uitlenen zich geen zorgen te maken over hun investering, omdat er een onderpand vast staat.

Hieronder zie je een video van Hashoshi, die op een vrij eenvoudige en duidelijke manier uitlegt wat PolyTrade is en hoe dit project werkt.

Door wie is PolyTrade ontwikkeld?

Piyush Gupta is de enige oprichter en CEO van PolyTrade. Dit is niet het eerste bedrijf van Piyush, want hij is al jaren ondernemer en investeerder. In het verleden heeft Piyush al meer dan 500 miljoen dollar opgehaald voor zijn klanten.

Arul Prakash is COO en heeft in het verleden bij Tata Digital en Principal gewerkt. Ashutosh Sahoo is Chief Growth Officer en heeft meer dan 15 jaar ervaring binnen de wereld van marketing, vastgoed en ICT.

Zij hebben de leiding, maar doen het natuurlijk niet helemaal alleen. Het team achter PolyTrade bestaat namelijk nog uit een groot aantal andere medewerkers:

 • Sankalp Kumar (BD Asia)
 • Thierry Lassy-Taty (Credit Head)
 • Adam Boudjemaa (Lead Blockchain Developer)
 • Sayali Pandey (Treasury & Finance)
 • Aditi Saini (Marketing & Communications)
 • Pop Daniel (Product Designer)
 • Prusela Bhowmick (PR Manager)
 • Ashish Sood (Product Manager)
 • Tara Anna Mathhews (Full Stack Developer)

Hieronder zie je een interview (van slechts 3 minuten) met de oprichter en CEO van PolyTrade, Piyush Gupta.

Partners en investeerders

We zien dat PolyTrade de afgelopen jaren verschillende partnerships is aangegaan. Een aantal van deze partners zijn uiterst interessant. Hiertoe behoren onder andere Certik, Immune Bytes, Parsiq, Polygon, Biconomy, Transak, AHRVO, Fractal, Venly, WalletConnect en MetaMask. Deze partners ondersteunen PolyTrade op verschillende manieren.

Dan zijn er ook nog een aantal grote partijen die hebben geïnvesteerd in PolyTrade. Zij geloven in de toekomst van dit project en hebben op basis daarvan besloten een financiële bijdrage aan PolyTrade te leveren. Tot de belangrijkste investeerders behoren Dfyn, Ethdesign Capital, AXIA8, AU21 Capital, Icetea Labs, Krypital Group, Master Ventures, LD Capital, M6, Orion, Polygon, Router, Rok Capital, Shima Capital, Spark Digital Capital en HG Ventures.

Hoe werkt PolyTrade?

Hieronder zie je middels een illustratie hoe PolyTrade eigenlijk werkt. Aan de rechterkant zien we de liquidity providers die stablecoins uitlenen. Bedrijven kunnen hun facturen op PolyTrade plaatsen en worden met stablecoins betaalt. De kopende partij betaalt de factuur aan de liquidity pool met stablecoins.

Image
how does polytrade work

TRADE tokens

TRADE is de token van PolyTrade, waar een maximale voorraad van 100 miljard voor geldt. Op dit moment zijn nog niet alle tokens uitgegeven. Op het moment van schrijven, september 2022, is slechts 12% uitgegeven. Dit betekent dat er zo'n 12 miljard tokens in omloop zijn. Maar waar zijn deze TRADE tokens allemaal goed voor?

 • Governance functies - Met TRADE kun je stemmen over hoe de toekomst van het platform eruit moet zien. Dit betekent dat niet alleen het platform zelf, maar ook het bestuur, volledig decentraal werkt.
 • Verdienen van staking beloningen - Wanneer jij crypto uitleent aan de pool, ontvang je niet alleen beloningen in de vorm van stablecoins, maar zul je ook TRADE tokens ontvangen. Dit maakt PolyTrade een ideaal platform voor yield farming.
 • Lagere kosten - Wanneer je geld leent en de factuur wilt betalen, betaal je lagere kosten wanneer je de betaling met TRADE tokens uitvoert. Ook wanneer je een factuur op PolyTrade plaatst, kun je de kosten met TRADE tokens betalen om extra korting te ontvangen.
 • Beloning voor taken uitvoeren - Het is mogelijk om TRADE tokens te verdienen wanneer je belangrijke taken voor het platform uitvoert. Denk hierbij aan het valideren van documenten, het checken van de kredietwaardigheid en het uitvoeren van KYC-taken (Know Your Customer).

De voor- en nadelen van PolyTrade

Nu je hebt gelezen wat PolyTrade is en hoe het werkt, heb je misschien wel een beeld over de belangrijkste voordelen van dit project. Om nog eens kort samen te vatten wat PolyTrade is, zullen we de belangrijkste voor- en nadelen van PolyTrade voor je opsommen.

Voordelen

 • Het is mogelijk om iedere factuur te uploaden op PolyTrade. Er wordt dus geen minimale waarde gesteld, waardoor PolyTrade een oplossing is voor zowel grote als kleine bedrijven. Dit maakt PolyTrade breed inzetbaar binnen de markt.
 • Op het platform worden lage kosten gerekend, waardoor er voor bedrijven geen financiële barrière ontstaat.
 • Het platform kan snel facturen en transacties verwerken. Dit zorgt ervoor dat bedrijven snel geholpen kunnen worden en investeerders het platform efficiënt kunnen gebruiken.
 • Investeerders krijgen de mogelijkheid om te beleggen in facturen, volledig digitaal. Alles gebeurt door middel van smart contracts, waardoor het niet nodig is om veel papierwerk op te zetten.
 • De facturen zijn verzekerd en gedekt, waardoor je als investeerder een klein tot geen risico loopt.
 • Het platform draait op de blockchain en is hiermee beveiligd door het decentraal netwerk en cryptografie. Dit zorgt ervoor dat data en crypto van gebruikers, mits zij hun private keys goed bewaren, niet gelekt kan worden.

Nadelen

 • Als investeerder of gebruik loop je altijd een risico op verlies van inzet, omdat alles op smart contracts werkt. Dit zijn digitale contracten die volledig automatisch op het decentrale netwerk van de blockchain draaien. Er is altijd een kans dat er iets fout gaat met het smart contract. In dat geval kun je nergens terecht, omdat alles gedecentraliseerd is.
 • PolyTrade is nog nieuw en wordt niet op brede schaal gebruikt. Dit betekent dat het project zichzelf nog moet bewijzen. Ondanks dat het project op het eerste gezicht sterk lijkt te zijn, is het in werkelijkheid nog maar de vraag of project van de grond komt en aanslaat.
 • Lastig te begrijpen. Het is lastig om de werking van PolyTrade te begrijpen. Dat hoeft voor jou niet per se erg te zijn, maar kan wel nadelig uitpakken voor potentiële gebruikers. Bedrijven zullen het platform niet gaan gebruiken wanneer ze het lang duurt of veel moeite kost om te begrijpen hoe het platform werkt. Daarom is het voor PolyTrade extra belangrijk om de werking en diensten die ze verlenen op een zo eenvoudig mogelijke manier uit te leggen.

Hoe een waar kun je PolyTrade (TRADE) kopen?

Wil je PolyTrade (TRADE) kopen? Dat kun je doen bij Gate.io, MEXC Global, KuCoin, BitFinex, CoinDCX, BitMart, PancakeSwap, UniSwap en QuickSwap.

 1. Meld je aan bij de crypto exchange waar je gebruik van wilt maken. Klik op de exchange hierboven om direct naar de aanmeldpagina te gaan.
 2. Login in je account
  Let op: bewaar je gebruikersnaam en wachtwoord goed!
 3. Zorg ervoor dat er genoeg geld op jouw account staat
 4. Ga op zoek naar PolyTrade (TRADE) in de crypto lijst
 5. Kies vervolgens de order die je wilt plaatsen en geef aan hoeveel TRADE tokens je wilt kopen
 6. Plaats de order
 7. Gefeliciteerd! Je bent in het bezit van TRADE tokens!

We zijn aan het einde van het artikel gekomen. Heb je nog behoefte aan een extra video die aan de hand van illustraties uitlegt hoe PolyTrade werkt? Dan is onderstaande video voor jou geschikt.

Conclusie

PolyTrade is een interessant project met een unieke kijk op het betalen van facturen. Bedrijven, zowel groot als klein, kunnen veel problemen hebben met klanten die hun facturen niet betalen. Nu is het mogelijk om de factuur te tokenizen op het platform van PolyTrade. Investeerders hebben vervolgens de mogelijkheid om tokens te verschaffen, waarmee facturen betaalt kunnen worden. Doen ze dit, dan ontvangen ze rente (in de vorm van stablecoins) en TRADE tokens als beloning.

Dit maakt PolyTrade dus niet alleen een geschikt platform voor het laten betalen van facturen. Ook is PolyTrade hiermee geschikt voor yield farming, waar steeds meer crypto handelaren gebruik van maken.

Ondanks dat PolyTrade een veelbelovend project lijkt te zijn, moeten we niet vergeten dat het platform nieuw is en zichzelf nog moet bewijzen. Het draait volledig decentraal, wat voor problemen kan zorgen.

Wil je investeren in PolyTrade, dan kun je terecht bij Gate.io, MEXC Global, KuCoin, BitFinex, CoinDCX, BitMart, PancakeSwap, UniSwap en QuickSwap.

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over PolyTrade of andere cryptocurrencies? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de gratis Discordkanalen van ons product Money Mastery van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met duizenden andere liefhebbers van crypto. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kunt doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten over PolyTrade zijn.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.