Alternatief voor Binance (Bitvavo)

Ontdek dit alternatief voor Binance

Binance is één van de grootste crypto exchanges ter wereld. Het platform heeft miljoenen gebruikers en velen zijn er erg fan van, maar lang niet iedereen.

Voor sommige beginners bijvoorbeeld, kan Binance erg ingewikkeld zijn. Zo zijn er nog verschillende redenen te noemen waardoor sommige traders liever geen gebruik maken van Binance. Als gevolg hiervan gaan zij op zoek naar goede alternatieven, maar door de vele opties is het soms moeilijk om hier de beste mogelijkheid uit te pikken.

Elk van deze platformen heeft zijn voordelen en zijn nadelen. Het is dan ook voor elke trader anders welk platform voor hen het beste is, aangezien iedereen andere voordelen en belangen heeft. Toch hopen we je in dit artikel één van de mogelijkheden goed te laten zien.

Foto header: Anna Nekrashevich

Bekijk snel

In onderstaande video van Coin Bureau wordt in stappen precies uitgelegd hoe Binance werkt.

Wat is Binance?

Binance is een crypto exchange die in 2017 werd opgericht. In korte tijd is het platform uitgegroeid tot één van de grootste, al dan niet de grootste, crypto exchange.

Via Binance zijn meer dan 500 verschillende tokens te verhandelen en dit is waarschijnlijk dan ook één van de voornaamste redenen voor het immense succes van het platform. Deze tokens variëren van altcoins waar je misschien nog nooit van gehoord hebt tot de bekendste cryptomunten, zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) of Dogecoin (DOGE). Daarnaast kun je via Binance ook hun eigen token aankopen, genaamd Binance Coin (BNB). Het bezitten van deze token brengt vele voordelen op het platform met zich mee en deze token maakt het onder andere mogelijk in de kleinere onbekende altcoins te handelen.

Naast het simpelere aankopen en verkopen van cryptovaluta op Binance, is het ook een geschikt platform voor echte traders. Zo biedt het platform ook limit orders, market order en stop loss orders aan als mogelijkheid.

De voordelen van Binance

Op het eerste oog klinkt Binance dus als een erg geschikt platform voor cryptohandelaren van elk niveau, maar welke voordelen brengt het platform precies met zich mee? Daar gaan we nu even wat dieper op in.

Het eerste grote voordeel van Binance is natuurlijk het feit dat je via het platform in zo ongekend veel crypto’s kunt handelen. Hierdoor heb je simpelweg veel opties en kun je bijvoorbeeld ook spelen met kleinere munten en zelfs ICO’s, mocht je hier behoefte aan hebben.

Het tweede grote voordeel van Binance zijn de enorm lage transactiekosten. De transactiekosten bij Binance liggen namelijk op de 0,1%. Dit betekent dat je per transactie die je doorvoert op Binance, zowel aankoop als verkoop, kosten betaalt van 0,1%. Dit is enorm laag en lager ga je eigenlijk niet vinden, althans niet bij de grote exchanges.

Bezit je Binance Coin? Dan krijg je ook nog eens korting op deze transactiekosten. In het eerste jaar is deze korting 50%, je betaalt dan dus transactiekosten van 0,05%. Deze transactiekosten nemen per jaar steeds verder af, maar het is dus zeker een groot voordeel dat je op de lange termijn veel kosten kan besparen.

Een ander voordeel van Binance is dat de klantenservice erg goed is. De klantenservice reageert over het algemeen erg snel en is eigenlijk altijd wel bereikbaar. Ze proberen je ook goed te helpen.

Daarnaast is het een voordeel van Binance dat het platform erg snel is. Het platform kan maar liefst 1,4 miljoen transacties per seconde aan, meer dan welk platform dan ook. Dit is erg fijn, want hierdoor kom je eigenlijk nooit in de problemen wanneer je iets wil aankopen of verkopen.

De nadelen van Binance

Het eerste nadeel van Binance is dat het platform er voor sommigen wat ingewikkeld uit kan zien. Het is niet super overzichtelijk, maar wanneer je erin thuis bent wel erg handig ingericht. Ben je echter niet een super actieve trader en wil je daardoor niet al teveel tijd investeren in het leren van een platform? Dan zou je ervoor kunnen kiezen een eenvoudig, gebruikersvriendelijk en overzichtelijk platform te gebruiken.

Hoewel de klantenservice van Binance, zoals eerder genoemd, erg goed is, heeft deze ook zijn nadelen. Zo zijn ze niet telefonisch bereikbaar. Je zult ze altijd een berichtje moeten sturen, en hoewel dit niet super erg is, gaat bellen over het algemeen natuurlijk sneller. Daarnaast is de klantenservice van Binance niet beschikbaar in het Nederlands. Misschien is Engels voor jou geen probleem, maar is het dat wel, dan doe je er waarschijnlijk goed aan niet voor Binance te kiezen.

Image
De Binanc excange
Grey82/Shutterstock.com

Wat is een goed alternatief voor Binance?

Over het algemeen is Binance dus een erg goed platform, maar het heeft ook zijn nadelen. Ben je bijvoorbeeld niet zo goed in Engels? Dan is het niet gek dat je op zoek gaat naar een ander platform.

Maar deze zoektocht kan erg lastig zijn, er zijn namelijk zoveel keuzes. Op 1 van deze keuzes gaan we nu wat dieper in, namelijk Bitvavo.

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange die werd opgericht in 2018. Het doel van Bitvavo is duidelijk: het overbruggen van de kloof tussen traditionele valuta en digitale valuta. En hiermee zijn ze al goed bezig. Eén van de pluspunten aan Bitvavo is namelijk dat het zo eenvoudig is en dat het echt voor iedereen toegankelijk is, maar hierover volgt later meer.

Op Bitvavo zijn 58 cryptomunten verhandelbaar. Er zijn via Bitvavo dus aanzienlijk minder verschillende tokens te verhandelen dan via Binance. Maar er zijn dan weer andere voordelen die hier weer tegen op wegen.

In onderstaande video van ons wordt uitgelegd hoe je binnen 3 minuten crypto koopt bij Bitvavo.

De voordelen van Bitvavo

Eén van deze voordelen is dat Bitvavo gebruik maakt van een built-in wallet. Wanneer je crypto gaat aankopen bij Bitvavo, hoef je geen wallet te hebben. Je kunt je crypto namelijk gewoon storen in Bitavo zelf. Dit verlaagt natuurlijk de drempel om van start te gaan met crypto, omdat je er simpelweg minder technische kennis voor nodig hebt. Dit maakt het ideaal voor beginners, maar ook voor ervaren handelaren.

Daarnaast zijn de kosten op Bitvavo erg laag. De transactiekosten liggen namelijk op 0,25% per transactie. Hoewel de trasactiekosten bij Bitvavo dus hoger zijn dan bij Binance, is dit nog steeds erg laag. Bitvavo is hiermee zelfs de goedkoopste crypto exchange van Nederland.

Een ander enorm voordeel van Bitvavo is de, eerder genoemde, eenvoud van het platform. Het platform is super overzichtelijk en werkelijk voor iedereen te gebruiken. Wanneer je op het platform terecht komt wijst alles eigenlijk zichzelf en je zult het platform dan ook snel onder de knie krijgen.

Ook is de klantenservice van Bitvavo erg goed. Ze reageren erg snel, zowel via de live chat als via de email. Ze doen goed hun best je te helpen, maar helaas kun je ook Bitvavo niet bellen. Wel is de klantenservice van Bitvavo beschikbaar in het Nederlands. Enigszins logisch, want het is een Nederlandse exchange, maar voor sommige mensen is dit erg belangrijk.

Nog een voordeel van Bitvavo, is dat het platform erg goed beveiligd is. Ten eerste maakt het platform voor je account gebruik van een 2FA. Dit is een tweestapsverificatie en deze maakt het een stuk moeilijker voor buitenstaanders om in te breken in je account. Daarnaast is het account gekoppeld aan een IP-adres, wanneer je dus probeert in te loggen vanuit een ander IP-adres ontvang je eerst een mailtje. Pas na bevestiging via dit mailtje kun je inloggen via het andere IP-adres. Een ander veiligheidsvoordeel van Bitvavo is dat de cryptocurrency’s worden opgeslagen in een cold wallet. Dit is een offline wallet, vergelijkbaar met een hardware wallet. Deze zijn niet aangesloten aan het internet en kunnen daardoor een stuk lastiger gehackt worden.

De nadelen van Bitvavo

De Bitvavo exchange brengt dus vele voordelen met zich mee. Natuurlijk heeft het platform echter ook nadelen.

Eén daarvan is dat het aantal verschillende cryptomunten die via het platform te verhandelen zijn redelijk beperkt is. Dit zijn er namelijk 58. Dat is niet super weinig, maar aanzienlijk minder dan op bijvoorbeeld Binance. Voor de kleine, wat minder actieve handelaar hoeft dit niet per se een probleem te zijn, aangezien de kans groot is dat deze handelaar het bij de grote bekende munten houdt. Voor een echte trader kan het wel een nadeel zijn, want deze heeft simpelweg een kleiner assortiment om uit te kiezen.

Een ander nadeel is, net als bij Binance, dat de klantenservice niet telefonisch bereikbaar is. Je kunt ze enkel mailen, of vragen toesturen via de livechat. Voor algemene vragen of problemen is dit niet zo erg, maar mocht je een keer in een cruciale situatie terechtkomen waarbij het uiterst belangrijk is dat je snel kunt handelen, kan het belangrijk zijn dat je een klantenservice tot je beschikking hebt die je onmiddellijk kan helpen.

Image
De website van Bitvavo (Bitvavo.com)
De website van Bitvavo (Bitvavo.com)

Welke exchange is beter: Binance of Bitvavo?

Dus, voor welke exchange moet je nou kiezen? Dat is voor iedereen anders. De één vindt de ene factor heel belangrijk en de ander vindt een andere eigenschap weer heel belangrijk.

Ben je goed in Engels? Dan kan Binance een goede optie voor je zijn. Maar vind je het dan weer heel lastig wegwijs te worden in een nieuw programma? Dan neig je misschien weer eerder naar Bitvavo.

Vind je een groot assortiment en heel lage kosten erg belangrijk? Of kies je liever voor een simpeler platform met ietwat minder opties, maar waar je onder goede begeleiding goed in crypto kunt handelen? Het zijn allemaal afwegingen die je moet maken bij het kiezen van een platform waarop je gaat handelen in cryptocurrency’s.

Daarnaast zijn Binance en Bitvavo natuurlijk ook niet de enige exchanges. Je hebt bijvoorbeeld ook Coinmerce, Bitcoin Meester en LiteBit. Ook deze exchanges hebben natuurlijk allemaal weer hun voordelen en hun nadelen.

Er is niet één antwoord op de vraag wat het beste alternatief voor Binance is. En misschien heb je wel helemaal geen alternatief voor Binance nodig, omdat Binance voor jou prima werkt. Het kan allemaal. Wat in ieder geval altijd van belang is, is een goed onderzoek, voordat je ergens in gaat investeren. Doe dus ook goed je onderzoek over de verschillende exchanges en weet met welke exchange je ‘in zee gaat’.

Conclusie

Dus wat is een goed alternatief voor Binance? Bitvavo is een goed alternatief voor Binance. Het is natuurlijk niet het enige alternatief, en voor jou misschien ook wel niet per se het beste. Iedereen heeft andere voorkeuren bij een platform en maak hier dan ook vooral je eigen keuzes in.

Bitvavo heeft lage handelskosten. Hoewel de transactiekosten op het platform hoger zijn dan die van Binance, heeft Bitvavo de laagste handelskosten van Nederland. Ze zijn daarmee dus goedkoper dan bijvoorbeeld Coinmerce of Bitcoin Meester.

Daarnaast heeft Bitvavo een erg eenvoudige interface. De exchange is eenvoudig te begrijpen, zelfs voor beginners. Het is dus een ideaal platform voor mensen die nieuw zijn in de cryptowereld, omdat ze alles binnen no time zullen begrijpen.

Ook is de klantenservice erg goed bij Bitvavo en word je goed begeleid, mocht je dit nodig hebben. Voor beginners is dit erg fijn, net als het feit dat Bitvavo, mocht je hier behoefte aan hebben, werkt met een built-in wallet. Dit zorgt ervoor dat je niet zelf een wallet hoeft te hebben en dit verlaagt de drempel om te starten met crypto.

Het relatief kleine assortiment aan cryptomunten kan door velen als een nadeel worden gezien, en dat kan het ook zeker zijn. Echter, wanneer je toch van plan was het een beetje bij de bekendere en grotere munten zoals Bitcoin of Ethereum te houden, hoeft dit voor jou helemaal geen probleem te zijn.

Al met al is Bitvavo dus een prima alternatief voor Binance, maar het is zeker niet het enige alternatief en voor jou misschien ook wel niet het beste. Het is daarom uiterst belangrijk dat je je onderzoek zelf goed doet voordat je een platform uitkiest.

Wil jij meer weten over Binance of Bitvavo? Of heb je andere vragen over exchanges en hoe deze precies werken? Meld je aan bij onze AllesOverCrypto Facebookgroep! We spreken er graag over alles wat met crypto en de blockchain te maken heeft en delen er waardevolle informatie met je. Hopelijk zien we je daar!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.