Merit Circle

Merit Circle - complete uitleg voor beginners

Games spelen, tegelijkertijd geld verdienen en ondertussen helpen aan de ontwikkeling van de metaverse. Én dat alles in een gedecentraliseerde omgeving. Bestaat dat?

Het antwoord op deze vraag is eenvoudig: het bestaat. Merit Circe is een DAO, decentralized autonomous organization, die zich bezighoudt met de ontwikkeling van de play-to-earn wereld. Deze organisatie biedt mensen de kans om zich te ontwikkelen als een gamer die geld verdient in de metaverse, door het aanbieden van bijvoorbeeld educatie en scholarschips.

Hoe werkt Merit Circle precies? Hoe kun jij zelf gebruikmaken van deze organisatie? Hoe kun jij zelf de ontwikkeling van de metaverse stimuleren en tegelijkertijd geld verdienen? Dat alles, en meer, lees je in deze blog!

Bekijk snel

Wat is Merit Circle?

Merit Circle is een DAO, decentralized autonomous organization, die mogelijkheden aan het ontwikkelen is om geld te verdienen door het spelen van games, voor mensen die willen helpen aan het verder bouwen van de metaverse. Dit proberen zij te bewerkstelligen door het Merit Circle platform niet alleen te laten functioneren als ‘dienstverlener’ voor games, maar ook door het aanbieden van specifieke lessen voor games en educatie om de kwaliteit en prestaties van de gamers te verbeteren. Daarnaast biedt het ook de kans om mensen zonder een investering beloningen te laten verdienen met de games, waardoor het daadwerkelijk voor iedereen toegankelijk en gebruiksvriendelijk is. De best presterende gamers kunnen coach worden en krijgen extra beloningen bij goede prestaties.

Het doel van Merit Circle

De missie van Merit Circle is om zoveel mogelijk waarde toe te voegen aan verschillende games in de metaverse. Merit Circle creëert een platform dat bestaat uit een fictieve driehoek met drie belangrijke hoekstenen, namelijk kapitaal, expertise en spelers. De organisatie wil vooruitstrevend zijn en daarmee ook voorop lopen op het gebied van innovatie in de play-to-earn wereld. Dit wil Merit Circle verwezenlijken door middel van activiteiten die verspreid zijn over verschillende sectoren, waardoor er een organisatie moet ontstaan met een groot aanpassingsvermogen die altijd in ontwikkeling is en verder groeit.

De visie van Merit Circle is dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om een gamer in de metaverse te worden, waarbij ook geld verdiend kan worden. Iedereen moet de mogelijkheid krijgen om zich te ontwikkelen en te verbeteren als gamer en moet kunnen leren om de beste speler te worden om geld te verdienen, door middel van aangeboden educatie.

Image
Merit Circle
Een afbeelding die Merit Circle eerder uitbracht met de betekenis achter de naam

Wat is een DAO?

DAO betekent decentralized autonomous organization, vrij vertaald naar het Nederlands betekent dit gedecentraliseerde autonome organisatie. Een decentralized autonomous organization is een organisatie die gebruikt maakt van een bepaalde bestuursvorm, waarbij smart contracts worden toegepast om het bedrijf te laten functioneren. Het voordeel van zo’n organisatie is dat het erg efficiënt werkt, dat iedereen kan innoveren en dat het volledig transparant is.

De Merit Circle DAO is opgebouwd uit een mainDAO die veel verschillende subDAO’s aanstuurt. Deze subDAO’s fungeren in de play-to-earn wereld en hebben allemaal een eigen unieke functie in een specifiek play-to-earn spel. Verschillende onafhankelijke partijen en personen onderhouden het protocol door middel van governance, door de bezitters van de MC-token.

Het ontstaan van Merit Circle

Tijdens de opkomst van de play-to-earn industrie, lanceerde de CEO en mede-oprichter van Merit Circle Marco van den Heuvel een eigen studiebeursprogramma genaamd Axie 420. Het programma groeide al snel uit tot een programma voor meer dan honderden scholieren van over de hele wereld. Marco realiseerde zich dat dit bescheiden programma de potentie had om uit te groeien tot iets veel groters met een vele malen grotere impact.

Met de toevoeging van Mark Borsten en Tommy Quite, mede-oprichters van Flow Ventures, werden de ambities gebundeld. Het trio werd gevolgd door de eerste contributors van de DAO en vanuit daar was het tijd om samen door te groeien.

Het team van Merit Circle werkte veel om nieuwe ideeën te bedenken, concepten te delen en nieuwe partners te ontmoeten. Er werd een startronde georganiseerd, waarbij 4,5 miljoen Amerikaanse dollar werd opgehaald door onder andere de steun van prominente investeringsfondsen in de sector van play-to-earn. Dit alles gebeurde kort na de aankondiging van Merit Circle. Later kwam het ‘oprichtersteam’ bij elkaar tijdens een Hackathon in Lissabon, genaamd de ETHLisbon, om belangrijke dingen af te stemmen over bijvoorbeeld de lancering van de Merit Circle Token en de werking van de staking pools.

Image
Merit Circle
Een Axie Infinity-screenshot van de Merit Circle-website

De MC token

De token van Merit Circle heet de MC token. De MC token wordt beschouwd als de motor van de gehele organisatie. Op verschillende manieren wordt er waarde toegevoegd aan de token en heeft het ook daadwerkelijk zin om deze token van Merit Circle te bezitten.

Met het bezit van een MC token krijgt de bezitter een stem in de toekomst van de decentralized autonomous organization. Het fundament van de organisatie staat. Echter, door de governance ligt de toekomst open en kan deze DAO in theorie nog alle kanten op. Elke tokenbezitter kan dus meebeslissen over de toekomst van Merit Circle.

Merit Circle is een DAO die is opgebouwd uit veel verschillende subDAO’s. Elke subDAO heeft een eigen functie in een specifiek play-to-earn spel. De afzonderlijke subDAO’s generen inkomsten waar de mainDAO gebruik van kan maken. Hierdoor heeft de mainDAO de mogelijkheid om bijvoorbeeld te investeren in de nieuwe games, nieuwe strategieën te bedenken en andere manieren te ontwikkelen die inkomsten genereren. Merit Circle focust zich alleen op play-to-earn gaming, waardoor je door het bezitten van de MC token de mogelijkheid krijgt om deel te nemen aan diverse games en NFT’s. In principe werkt dit mechanisme dus als volgt: hoe meer winst elke individuele subDAO maakt, hoe meer vermogen de mainDAO opbouwt om verder te investeren.

De MC token kan ook gebruikt worden om te staken en andere bonussen te ontvangen. Door het staken van de tokens ontvang je een beloning in de vorm van MC tokens. Ook zijn er andere mogelijkheden om geld te verdienen. Merit Circle werkt met meerdere games samen en heeft verschillende partnerships die ervoor zorgen dat je als token bezitter vroege toegang krijgt tot games en NFT drops van de partners.

Het is mogelijk om de MC token te staken. Dit kan op verschillende manieren: op het eigen staking platform van Merit Circle en via de launchpool van Binance.

De Merit Circle roadmap

Merit Circle heeft een duidelijke roadmap, vanaf Q4 2021:

Q4 2021: Schalen - het vergroten van de community

- time weighted staking

Q1 2022: Tooling - managers en spelers dashboard met tooling
Q2 2022: Decentralization - het uitrollen van de subDAO's 

- on-chain voting

- subDAO weighted staking

Q3 2022: Brand leverage - eSports team

- spelers sponsoring

- sponsorship deals

- NFT deals

- liquid vaults

Games

Merit Circle is een play-to-earn DAO die spelers de mogelijkheid biedt om inkomsten te genereren door het spelen van games. De strategie van deze DAO is om samen te werken met de beste games ter wereld, waarbij de focus nadrukkelijk ligt op kwaliteit boven kwantiteit. Op dit moment zijn er twee games volledig operationeel actief, namelijk Axie Infinity en Vulcan Forged.

Axie Infinity is een Pokémon-geïnspireerd universum waar elke gebruiker tokens kan verdienen door te gamen en door bij te dragen aan het systeem. Spelers kunnen in het spel vechten, items verzamelen, opvoeden en een koninkrijk op het land bouwen voor de huisdieren. Deze game is een groot succes. Axie Infinity groeide uit tot de nummer één van de gedecentraliseerde applicaties op de Ethereum-blockchain. Het heeft dagelijks 1,8 miljoen actieve gebruikers en in totaal een transactievolume van meer dan 2 miljard Amerikaanse dollars.

Vulcan Forged is een NFT-gaming studio. Het doel van de gamestudio is om een belangrijke pion te worden in de play-to-earn wereld door innoverende en leuke ervaringen te creëren voor de gebruikers. De NFT’s die in een spel worden aangekocht kunnen in een ander spel van Vulcan Forged worden gebruikt.

Image
Vulcan Forged
Vulcan Forged

Verschillende doelgroepen

Merit Circle is ontstaan met de gedachte om te voldoen aan de behoeften van veel verschillende groepen. De DAO wil vooroplopen in de play-to-earn industrie en bruggen bouwen tussen gamers, DAO contributors en educatie.

De gamers die gebruikmaken van Merit Circle krijgen toegang tot de meest competitieve in-game materialen, krijgen educatieve middelen aangeboden om hun eigen prestatie te verbeteren, bouwen een groot netwerk van gelijkgestemde gamers op en maken kans op extra beloningen als je erg goed presteert. 

Overal ter wereld zijn gamers actief in de gamewereld op de blockchain. Om al deze activiteiten te kunnen verwerken en te kunnen reguleren, zijn er managers nodig voor de dagelijkse gang van zaken. Door het play-to-earn model is het mogelijk om Merit Circle manager te worden. Het zijn van een manager geeft een aantal voordelen. Managers kunnen makkelijk tussen verschillende games switchen, krijgen extra beloningen gebaseerd op hun prestaties en krijgen de beschikking over tools en scripts om optimaal te functioneren. Op dit moment zijn de managers gelokaliseerd in Azië en Afrika. Het doel van Merit Circle is om over de hele wereld managers te hebben die de lokale gamers helpen om te spelen en daarmee inkomsten te genereren.

Iedereen ter wereld kan DAO contributor worden door de MC token te kopen. Bezitters van de MC token kunnen meebeslissen en deelnemen aan het bestuursmodel, dat helpt om de toekomst van de organisatie verder vorm te geven. De DAO-treasury houdt de waardetoename vast, dit betekent dat de bezitters van de tokens dus eigenlijk indirect een claim hebben op de schatkist. Logischerwijs groeit de schatkist, naarmate de waarde per token toeneemt.

De community

De DAO heeft in haar korte bestaan al een grote, hechte en trouwe community weten op te bouwen. Dagelijks worden er door gamers meerdere gamevideo sessies gehost in de Discord server van Merit Circle om samen hun favoriete game te spelen. Er worden sinds de lancering van de token veel nieuwe ideeën bedacht en voorgesteld door actieve leden om op die manier een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de DAO.

Om een beeld te schetsen van de leden- en volgersaantallen van Merit Circle op diverse platformen, staan hier een aantal kanalen op een rijtje:

Deze getallen zijn voor een beginnende DAO zeker niet verkeerd en geven nog veel ruimte om verder te groeien. Ook laat het zien dat veel mensen nog niet bekend zijn met Merit Circle, wat aangeeft dat er nog ontzettend veel groeipotentie aanwezig is.

Op Twitter heerst er veel vertrouwen rondom dit project. Influencers met duizenden volgers laten positieve geluiden horen over Merit Circle. Een voorbeeld hiervan is Pentoshi. Met de naam @Pentosh1 op Twitter heeft hij sinds de aankondiging van Merit Circle louter positief getweet over deze DAO. Hij is een succesvolle trader en heeft een groot volgersaantal, zo’n 440 duizend volgers. Op een gegeven moment maakte hij bekend dat hij niet meer fulltime wilde traden en zijn expertise wil gebruiken om waarde toe te voegen aan de cryptowereld. Sindsdien is hij actief als Head of Partnerships bij Merit Circle en is hij verantwoordelijk voor de partnerships van de organisatie.

Conclusie

Merit Circle is een nieuwe, interessante en ambitieuze organisatie. In een relatief korte tijd heeft het al erg veel kunnen ontwikkelen en kunnen groeien in de play-to-earn industrie. De community is hecht en groeit elke dag door. Samenwerkingen met andere grote en vooruitstrevende partijen worden regelmatig aangekondigd en daarnaast zijn er al een aantal lopende projecten met prominente spelers in de game-industrie. De DAO heeft veel groeipotentie en zit in een sector die naar verwachting in omvang gaat groeien. Wij zijn erg benieuwd wat we kunnen gaan verwachten van Merit Circle. De toekomst zal het uitwijzen.

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over Merit Circle? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de Facebookgroep van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met ruim 100.000 andere liefhebbers van crypto.

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over Merit Circle.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.