Cryptohopper site

Cryptohopper - Een uitgebreide uitleg en review

Wat is Cryptohopper? Cryptohopper is een crypto trading bot die automatisch en altijd voor jou kan traden en jouw strategieën kan uitvoeren.

Veel mensen stappen niet alleen in de crypto om snel rijk te worden. Maar ze kiezen vooral voor crypto omdat dit hun vrijheid en controle over hun tijd geeft. Cryptohopper kan jouw assistent zijn om de tijd dat je niet kan of wilt besteden aan crypto toch te gebruiken.Met een crypto trading bot kan je altijd de kansen die de markt biedt gebruiken, zonder dat je op dat moment zelf actie moet ondernemen.

Cryptohopper is een van de bekendste trading bots en komt nog al eens in reviews voorbij in combinatie met de woorden "beste" of "meest geschikt." Kan Cryptohopper voor jou ook een manier zijn om sneller je doel van financiële onafhankelijkheid te bereiken?

We gaan in dit artikel kijken hoe Cryptohopper werkt en of het voor iedereen echt zo goed werkt als belooft. We gaan daarom hier de betrouwbaarheid, gebruikerservaring bespreken en sluiten af met een review van Cryptohopper.

Bekijk snel

Met dit korte fimpje maak je in nog geen minuut kennis met de mogelijkheden van Cryptohopper.

Wat is een crypto trading  bot?

Cryptohopper is een trading bot. Wat doet een crypto trading bot precies? 

Heel simpel gesteld is het een robot die voor jou trade. Dit kan op het moment, dat jij met andere dingen bezig bent. Of omdat je net als elk mens, af en toe ook moet slapen. Het grote voordeel van een bot is, dat die dat niet hoeft. Net als de crypto markt die ook nooit slaapt.  Een crypto trade bot is altijd alert, snel en kan zonder emotie handelen. FUD (Fear, Uncertainty & Doubt) of FOMO (Fear OF Missing Out) zijn voor een trading bot onbekend.

Een bot kan niet alleen een specifieke verkoop of aankoop uitvoeren. Het heeft vaak meerdere mogelijkheden die ingesteld kunnen worden en automatisch uitgevoerd worden. Je kunt hiermee bijvoorbeeld handelsstrategieën ontwerpen, testen of van anderen kopiëren. Het helpt je met het uitvoeren van je masterplan om optimaal te profiteren van je investeringen.

Hoe werkt een trading bot? Een bot laat zich leiden door de algoritmes en bewegingen van de markt. Een bot kan veel meer gegevens tegelijk controleren, waardoor prognoses sneller en secuurder gemaakt kunnen worden.

Als je weet hoe een trading bot werkt, kun je hiermee de risico's op grote verliezen ook verkleinen. Want een bot zorgt ervoor dat  je op tijd uitstapt.

Maar... Let op: het is een tool voor traden die je wel moet kunnen bedienen en waar natuurlijk ook altijd de nodige risico's op verlies bij blijven bestaan. Een trading bot is geen magische machine waarmee met een druk op de knop de crypto je wallet instroomt. Vooral als je handelt zonder enige kennis van zaken, kun je ook met een crypto trading bot geld verliezen!

Image
Cryptohopper.com main page
cryptohopper.com

Wat is Cryptohopper?

Cryptohopper is momenteel één van de bekendste crypto bots met de meeste gebruikers ter wereld. Gemiddeld voert Cryptohopper maandelijks 9 miljoen transacties uit voor een gezamenlijk bedrag van ruim 2 miljard USD. Wat maakt het dat deze bot zo succesvol is? Voor het antwoord op die vraag gaan we hier dieper in op de kenmerken van Cryptohopper.

Door de cloud altijd in verbinding

Cryptohopper werkt vanuit een cloudopslag. Wat is hiervan het grote voordeel? Hierdoor kan de cryptohopper altijd doorgaan ook als je offline bent. Deze constante verbinding is natuurlijk belangrijk om te allen tijden te kunnen anticiperen op de bewegingen van de markt. De kans dat het platform buiten gebruik is, is hierdoor ook klein.

Gebruikers en community 

In 2021 heeft Cryptohopper wereldwijd ruim 430.000 gebruikers. Verder heeft het een actieve community op social media. Via de verschillende social media kanalen geeft Cryptohopper ook regelmatig updates. 

Een levendige community en regelmatige nieuwsverspreiding via social media is natuurlijk altijd positief voor de werking en het succes van een platform. Maar Crypto Hopper is ook een social trading tool. Als gebruiker van Cryptohopper kun je zien wat andere traders delen aan kennis en hun strategieën ook volgen. 

De combinatie van social trading en een automatische trading bot maken Cryptohopper tot een veelzijdig platform.

Organisatie en oprichters

Cryptohopper is een Nederlands product. Developers hierachter zijn de gebroeders Pim en Ruud Feltkamp. De één was een daytrader en de ander een programmeur en ze hebben hun talenten en kennis gecombineerd en Cryptohopper ontwikkeld.

Het is eigenlijk als experiment begonnen en Cryptohopper is in het begin ook vooral door vrienden en familie uitgetest. Cryptohopper is voor traders sinds 2017 beschikbaar. Het platform is vanaf toen in een korte tijd uitgegroeid tot één van de toonaangevende crypto trading bots.

Exchanges en partnerships

De Cryptohopper trading bot is met de accounts aan een aantal exchanges te verbinden, zodat de bot op deze beursen aan de slag kan met jouw cryptocurrency. Dit zijn een aantal van de grootste en bekendste crypto exchanges. De crypto exchanges waarop Cryptohopper kan handelen zijn in zomer 2021: 

Daarnaast heeft Cryptohopper met een aantal exchanges een partnership. Doordat de exchanges en Cryptohopper partners zijn, bieden deze exchanges voor Cryptohopper gebruikers extra ondersteuning. De partners van Cryptohopper in de zomer van 2021 zijn:

Kosten

Bij Cryptohopper zijn diverse abonnementen mogelijk. In 2021 zijn er vier varianten. Pioneer is een gratis versie. Explorer heeft een gratis proefperiode van 7 dagen en kost daarna 19 USD per maand. Adventure is een uitgebreider pakket voor 49 USD maandelijks. Het Hero abonnement is het uitgebreidste en daardoor duurste abonnement van 99 USD per maand.

Natuurlijk biedt het Hero abonnement de meeste mogelijkheden en service. De abonnementen verschillen onderling in het aantal maandelijke posities die de bot uitvoert, het aantal coins die worden beheerd en de toegang tot verschillende services zoals Signals of Market Making.

Image
Cryptohopper overzicht van de abonnees
cryptohopper.com

Market place

De market place van Cryptohopper biedt je diverse producten die jou kunnen helpen bij het analyseren van en traden op de crypto exchanges. 

Signals

Signals is een berichtensysteem wat jou het laat weten als er zich interessante kansen voordoen, of juist waarschuwt voor onverwachte schommelingen. Via Cryptohopper hebt je een ruime keuze uit verschillende signals abonnementen.  Sommigen zijn gratis of zijn gratis voor bepaalde Cryptohopper abonnementen. Voor andere signals moet je maandelijks betalen.

Templates

Templates zijn vaste sjablonen met specifieke tools die je kunt gebruiken om te traden. Bij de market place van Cryptohopper vind je templates die geschikt zijn voor de verschillende exchanges.

Strategieën

Via de market place kun je verder ook strategieën aanschaffen om deze zelf toe te passen. De modellen zijn voor een diverse markt geschikt. Zo zijn er zowel strategieën voor een bear, een bull als een side trade market.

Image
Cryptohopper market place
cryptohopper.com

Wat zijn de mogelijkheden met Cryptohopper?

Automatisch trading

Wanneer Cryptobot automatisch handelt, laat je orders uitvoeren door de cryptobot. Deze signaleert alle bewegingen van de markt op tijd en anticipeert hierop. Een robot raakt niet in paniek en dat is fijn. Dus geen FUD of FOMO die hem van de wijs brengt. Dit zijn gevoelens die vooral bij de beginnende trader tot verkeerde beslissingen kunnen leiden. 

Exchange Arbitrage 

Bitcoin (BTC) of andere cryptocurrency worden voor verschillende prijzen op de verschillende exchanges aangeboden.  Je kunt dus winst maken door op exchange A in te kopen en op exchange B weer te verkopen voor een hogere prijs. Doordat transacties echter tijd innemen, levert dit soms weinig op. Dit komt omdat prijzen veranderen en het verschil dan verdwijnt. 

Met de exchange arbitrage van Cryptohopper kun je makkelijk via exchanges kopen en verkopen zonder tijd te verliezen en daarmee winst.

Market Arbitrage

Bij Market Arbitrage maak je net als bij Exchange Arbitrage winst door goedkoop in te kopen en daarna voor meer te verkopen. Alleen dit keer doe je dit door het prijsverschil tussen verschillende coinparen te gebruiken.  

Market Making Bot

Met Market Making wordt de liquiditeit van een coin "gemaakt" of onderhouden waardoor de spread (het verschil tussen koopprijs en de verkoopprijs) gunstig blijft om winst te maken.

De Market Making Bot van Cryptohopper is volautomatisch en speurt voor jou de verschillende exchanges af naar de beste spreads. Hierbij kan ook automatisch van strategie gewisseld worden als de markt daar om vraagt.

Mirror trading

Spiegeltje spiegeltje aan de wand wat is de beste crypto strategie van het land? Cryptohopper kan voor jou de beste strategieën kopiëren met jou portfolio. Dit heet Mirror Trading, je spiegelt een goede strategie om zo te profiteren.

Algorithm Intelligence

Cryptohopper is een data-driven bot die algoritmes analyseert. Op basis van de verzamelde data en algoritmes krijgen al je strategieën automatisch een backtest. Zo kun je beter inschatten of iets werkt of niet.

Trailing stops

Met een trailing stop order stel je automatisch in dat de order wordt gesloten op het moment dat de koers van richting verandert. De trading bot van cryptohopper heeft hierbij verschillende mogelijkheden:

 • Trailing stop loss - Arm trailing stop loss (De order wordt verkocht bij een bepaalde vastgestelde hoeveelheid winst) en Trailing stop loss % (De order wordt verkocht na een bepaalde daling na de winst).
 • Trailing stop buy - De Cryptohopper bot koopt voor jou in op het moment dat de prijs niet veel verder zakt en gaat starten met een beweging opwaarts.
 • Trailing stop short - Short orders, waardoor je op de daling van een prijs juist winst pakt, kun je ook instellen met een trailing stop zodat je op tijd uitstapt als de prijs stijgt.

Paper trading

Met de optie Paper trading kun je strategieën uittesten zonder dat je daadwerkelijk de order plaatst. Hiervoor hoef je ook geen account op exchanges te hebben of cryptocurrency te bezitten. 

Strategy designer

Dit is een visual designer waarmee je een strategie kunt ontwerpen met een visual editor. Je hoeft dus geen kennis van codering te hebben om je eigen strategie te creëren. De strategy designer werkt met een makkelijk te begrijpen drop & drag systeem waarmee je met de verschillende elementen je strategie kunt samenstellen.

Voor ervaren codeerders is er wel de optie om je strategie in codering op te bouwen. Dit kan met softwareprogramma JSON.

Backtesting

Je kunt met Cryptohopper een bedachte strategie uittesten met historische data. Had je strategie gewerkt als je deze had toegepast op de bewegingen van de markt in het verleden? Zo kun je beter zien of een bedachte strategie kans van slagen heeft of niet.

Hoe maak je een Cryptohopper account aan?

Een Pioneer account kun je gratis aanmaken bij Cryptohopper. Zo kun je kijken of een crypto trading bot past bij jouw trading stijl.  Dit gratis account heeft natuurlijk een beperkt aantal handelsopdrachten die de bot voor jou gaat uitvoeren. Maar switchen naar een uitgebreider abonnement kan eenvoudig. Een Cryptohopper account kun je snel aanmaken door de volgende stappen te doorlopen:

 • Klik op Try it now  op de hoofdpagina.
 • Er verschijnt een klein invulformulier.
Image
Cryptohopper account aanmaken: formulier invullen & wachtwoord aanmaken
cryptohopper.com
 • Vul de gegevens in en kies een gebruikersnaam en wachtwoord. Bedenk hiervoor een moeilijk te raden wachtwoord, en zorg dat je deze niet kwijtraakt!
 • Na het invullen van het formulier, krijg je een mail met een link om je inschrijving te bevestigen en je account is aangemaakt!
Image
Cryptohopper account aanmaken: mail bevestigen
cryptohopper.com

Hoe verbind je jouw exchange account met je Cryptohopper account?

Om iets te kunnen met de trading bot, moet je de bot aan je account op de exchange waar je handelt, koppelen. Dit kan door middel van API (Application Program Interface) Keys. Dit zijn een soort codes van je exchange account waarmee je een bot toegang kunt geven tot je account om daar te handelen.

Hoe je jouw bot en account aan elkaar koppelt, is bij elke exchange ongeveer hetzelfde. We lopen de stappen even door met als voorbeeld Bitvavo.

Allereerst moet je bij de exchange account API Keys laten aanmaken. In het geval van Bitvavo log je in jouw account en gaat naar API . Je klikt op Nieuwe API Key aanvragen. 

Image
Cryptohopper & Bitvavo koppelen: API Keys Bitvavo aamaken
bitvavo.com

Er verschijnt een pop up met invulformulier. In het schermpje vul je bij naam de exchange in (in het voorbeeld dus Bitvavo). IP Whitelijst laat je open.  

Je zet de opties Gegevens inzien en Kopen en verkopen open. Hiermee geef je met het invoeren van de API keys bij Cryptohopper, de toestemming om je gegevens in te zien en te handelen. Anders kan de Cryptohopper bot zijn werk niet doen.

Image
Cryptohopper & Bitvavo koppelen: API Keys formulier invullen bij Bitvavo
bitvavo.com

 

Er verschijnen nu 2 API Keys die je kunt kopiëren en bij je Cryptohopper account kunt invoeren. Dit doe je door bij de site van Cryptohopper in te loggen en op Get Started te klikken.

Image
Cryptohopper & Bitvavo koppelen: cryptohopper koppelen met exchanges
cryptohopper.com

Je krijgt daarna de mogelijkheid om exchanges te koppelen. Hiervoor vul je in welke exchange je wilt koppelen. Als je Bitvavo invult, en drukt op Go to the next step, ga je door naar een volgend schermpje waar je de API keys in kunt vullen.

Image
Cryptohopper & Bitvavo koppelen: cryptohopper verbinden met bitvavo
bitvavo.com

Het koppelen duurt enkele ogenblikken. In je Bitvavo acoount zie je dat Cryptohopper gekoppeld is.

Image
Cryptohopper & Bitvavo koppelen: API Keys aangemaakt en verbonden
bitvavo.com

Betrouwbaarheid

De bedenkers van Cryptohopper wilden een bot ontwerpen die niet alleen een handige hulp biedt voor traders, maar vooral ook betrouwbaar is. We gaan nu kijken hoe Cryptohopper betrouwbaar is.

Communicatie en contact

Goede bereikbaarheid en heldere communicatie zijn essentieel voor het gevoel van vertrouwen en een betrouwbaar karakter. Cryptohopper is gevestigd in Nederland, in Amsterdam om precies te zijn. Dit is voor Nederlandse en Belgische gebruikers een pluspunt. Alle gegevens over de BV staan netjes bij de contactgegevens. Voor verder contact kun je mailen, of een contactformulier invullen.

Heb je problemen of vragen, dan kun je een ticket aanmaken en wordt aan de hand hiervan contact met je opgenomen. Er is een chatfunctie waar je gebruik van kunt maken die binnen enkele minuten reageert. 

Je hebt helaas niet de mogelijkheid om te bellen. Maar er zijn op zich wel genoeg mogelijkheden om in contact te komen. Wat handig is voor de Nederlandse en Vlaamse klanten, is dat je ook in het Nederlands kan mailen of chatten.

In de reviews vind je weinig terug over slechte bereikbaarheid van het platform, dus hierover is men in het algemeen tevreden.

Nooit offline

Cryptohopper werkt vanuit een cloud. Dit betekent dat je niet altijd online hoeft te zijn om alles in de gaten te houden. Het betekent ook dat de kans dat het platform buiten werking is, om wat voor reden dan ook, nihil is.

Veiligheid

Een bot die met jouw portfolio aan de slag gaat moet je wel kunnen vertrouwen. Hoe veilig is Cryptohopper? In de eerste plaats is de toegang die de bot tot jouw portfolio krijgt via de API keys zeer veilig.

De bot kan wel voor jou handelen, maar heeft op deze manier ook nooit de mogelijkheid om geld of cryptocurrency op te nemen. Ook de kans dat hierdoor hackers bij je account kunnen is nihil door de solide beveiliging van Cryptohopper.

Verder maakt de Cryptohopper gebruik van verschillende goed aangeschreven security protocols. Zo wordt het platform onder andere voor security gehost door Amazon Web Services infrastructuur. 

Betrouwbare partners

Cryptohopper is GDPR (General Data Protection Regulation) aangesloten en affiliated brokers zijn hoog aangeschreven en gereguleerd. Dit geeft een garantie dat jouw data ook niet zomaar aan derden kan worden doorgespeeld.

De exchanges waar met Cryptohopper gehandeld kan worden, behoren tot de grootste en betrouwbaarste in de cryptowereld. Dit maakt dat het algemeen vertrouwen in de betrouwbaarheid van het platform groot is.

Risico's

Ook met een crypto trading bot als Cryptohopper is beleggen met crypto natuurlijk nooit zonder risico's. Je bent ten slotte aan het traden in een markt die zeer volatiel is en zelfs grillig kan zijn. 

Dit kan natuurlijk leiden tot prachtige winsten, maar ook verliezen. Ook doordat je een trading bot niet goed instelt kun je verlies leiden.

Wees je dus bewust van de mogelijke risico's van traden via een crypto trading bot en laat je hierover goed informeren. Hoe meer kennis jij hebt over de markt en de crypto trading robot die je gebruikt, hoe beter je de mogelijkheden hiervan kan benutten.

Is Cryptohopper geschikt voor iedereen?

Traden kan snel geld verdienen zijn, als je tenminste weet wat je doet. Daarom is kennis en een strategie van essentieel belang om succesvol te zijn in crypto. "Eerst leren en dan investeren" is dan ook bij AllesOverCrypto de sleutel tot succes. 

Dit geldt zeker voor het gebruik van crypto trading bots. Cryptohopper kan een enorme hulp zijn, maar je moet weten wat je doet en je bewust zijn van de risico's!

Als beginnende trader moet je met Cryptohopper ook dus eerst goed de werking en mogelijkheden van de trading bot  doorhebben. Hierdoor zul je dan ook even de tijd moeten nemen om Cryptohopper te leren kennen. Maar van deze investering in kennis heb je altijd profijt van.

Het fijne van Cryptohopper is dat ze een goede uitleg geven over de mogelijkheden van het platform, met uitgebreide tutorials. Verder kun je strategieën testen. Neem dus de tijd om eerst het programma en de mogelijkheden goed te leren gebruiken om optimaal profijt van Cryptohopper te hebben.

De goede uitleg en tutorials maken Cryptohopper dan ook een van betere trading bots voor beginners. Hierdoor is het een gebruiksvriendelijk platform voor zowel ervaren als beginnende traders.

Cryptohopper review

Hoe wordt Cryptohopper over het algemeen beoordeeld? Als je kijkt naar de reviews van gebruikers en van financiële en crypto media is deze over het algemeen positief.

Op het platform van Cryptohopper vind je diverse reviews van zowel gebruikers als media. Uiteraard zijn deze over het algemeen positief. Maar ook in Google play review krijgt Cryptohopper van 4.3 van de 5 sterren. Op Reddit heeft Cryptohopper een eigen kanaal, hierop zijn de meeste reacties enthousiast.

Veel mensen vinden dat de bot naar behoren werkt en het de investering waard is. Natuurlijk zijn er ook negatieve reacties. Hier wordt op zich adequaat op gereageerd door Cryptohopper zelf.

Cryptohopper krijgt regelmatig een review in de verschillende media. Deze zijn over het algemeen zeer positief. Als je op zoek gaat naar lijstjes met de beste Crypto trading bots, dan komt Cryptohopper ook vrijwel altijd in deze lijstjes voor. 

Wat wordt specifiek genoemd als een pluspunten van Cryptohopper?

 • De goede verbinding door de cloudopslag.
 • De mogelijkheid om met Cryptohopper op de grootste exchanges te kunnen handelen.
 • Veiligheid en de zorgvuldige bewaking hiervan.
 • In het algemeen zijn gebruikers het over eens dat het gebruik van Cryptohopper leidt tot betere handelsresultaten, waardoor gebruikers de investering waard vinden.

Wat worden als nadelen genoemd van Cryptohopper?

 • Ondanks de tutorials moet de beginnende trader wel investeren in tijd en aandacht om de Cryptohopper te kunnen gebruiken.
 • Telefonisch contact behoort niet tot de mogelijkheden. Dit vinden sommige gebruikers wel bezwaarlijk.

Als je een trading bot wilt gebruiken, vinden wij dan ook Cryptohopper een betrouwbare optie. Het blijft natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak of een cryptobot voor jou ook werkt. Laat je dus goed informeren over wat je met Cryptohopper kan en maak gebruik van de mogelijkheden om te testen.

Conclusie 

De crypto markt is voortdurend in beweging en is nooit gesloten. Om optimaal te kunnen profiteren kan een trading bot een uitkomst zijn. Cryptohopper is dan één van de beste opties als je naar de reviews kijkt. Want de trading bot valt op door het vertrouwen en positieve reacties.

Het blijft altijd wel even kijken of een crypto trading bot ook bij jou en je trading stijl past. Want een trading bot is natuurlijk geen 100% garantie op winst. Verdiep je kennis dus voor je begint en laat je ook goed informeren over de mogelijke risico's van het beleggen met een crypto trading bot.

Voor meer vragen over crypto trading kun je altijd terecht bij onze uitgebreide FAQ. Wat ook handig en snel werkt, is door je vraag + AllesOverCrypto te googelen. 

 Heb je zelf ervaring met Cryptohopper of andere crypto trading robots? Of wil je verder praten over Cryptohopper? Je bent van harte welkom bij onze AllesOverCrypto Facebook groep!

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.