Wat is de beste Crypto Trading Bot van 2021?

Wat is de beste Crypto Trading Bot van 2021?

Snel €10 verdienen?

 1. Maak een account aan
 2. Stort 10 euro
 3. Je ontvangt direct €10 extra!
Start direct bij
Bitvavo

Voordat we beginnen met de uitleg over de crypto trading bot, eerst even een stukje psychologie. Ben je nog wel eens impulsief, twijfelachtig, angstig, naïef of overenthousiast? Heb je aan het eind van je geld nog wel eens een stuk maand over omdat je de impulsieve aankoop van die vette Playstation niet helemaal had ingecalculeerd? Of heb je dat iets te dure etentje voor je Tinder-date betaald in de ijdele hoop dat je dezelfde avond zou scoren?

Koop je per ongeluk vier tickets voor een concert, terwijl je vrienden nog niet hebben bevestigd te kunnen gaan en blijf je achter met vier tickets en niemand die met je meegaat? Ben je iemand die zijn volledige spaarpot leegstort in een ultieme poging rijk te worden, door te investeren in een aandelenbedrijf wat op het randje van een faillissement staat in de hoop dat het tij zal keren? Twijfel je weleens net zo lang over een aankoop dat je een kortingsactie misloopt en daardoor veel duurder uit bent?

Misschien is een cryptobot dan wel een schitterende oplossing voor jou. Termen als FOMO, faalangst, overenthousiasme en twijfel bestaan niet bij een cryptobot. Die kent geen spanning, verdriet of emoties. Toegegeven, een cryptobot krijgt zo nu en dan graag eens een virtuele knuffel of een aai, maar los daarvan is het een gevoelloos ding. Toch heeft het traden met een cryptobot absoluut zijn eigen voor- en nadelen. 

Daarom voor jou dit artikel over cryptobots, om je door alle ‘ins en outs’ heen te praten en je weer een stukje wijzer te maken. 

LET OP: Voordat we aan onze artikel beginnen, is het belangrijk om te vermelden dat de keuze om wel of geen cryptobot te gebruiken, evenals de keuze om wel of geen crypto te verhandelen én welke bot of crypto je verhandelt of gebruik is jouw keuze en jouw keuze alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs en wij geven uitsluitend informatie, geen advies. Veel leesplezier!

Bekijk snel

Bekijk, voordat we echt van start gaan, even deze korte video over het basisconcept van cryptobots, zodat je alvast een klein beetje een idee hebt wat je te wachten staat. 

https://www.youtube.com/watch?v=Z8WpuBRN-Bw

 

Wat is een crypto trading bot?

Een crypto trading bot is een stukje software dat jouw handelsstrategie uitvoert. Het volgt de door jou ingevoerde instructies om succesvol te handelen op de cryptomarkt.

Het woord ‘bot’ levert eigenlijk bij niemand anders dan een hond een positieve associatie op. Dat is ergens wel logisch, want de term bot komt vaak voor bij “nee, dat kun je niet vreten, dat is bot...” of wanneer je partner zegt “Nou, ik vind je nogal bot uit de hoek komen”. Ook wanneer het online plaatsvindt komt de term bot voornamelijk voor bij valsspelers in schietspelletjes of mensen die misbruik maken van software om daarmee zelf niet te hoeven ‘werken’ voor een bepaald resultaat. 

Wat dat betreft komt de definitie van cryptobot misschien nog wel het dichtste in de buurt van het laatste voorbeeld. Het grote verschil is: cryptobots is geen “frowned upon” (=afkeurde) variant van valsspelen. Het is een softwarematige oplossing voor het implementeren van een handelsstrategie. Klinkt gaaf hè? Dat is het ook.

Een cryptobot handelt volgens voorgeprogrammeerde regels en instellingen. De mate waarin een bot een keuze maakt is afhankelijk van prijsontwikkelingen in de markt. Over het algemeen analyseren bots marktontwikkelingen op het gebied van prijs, volume, tijd en orders. Vele bots kunnen helemaal aangepast worden naar je eigen voorkeursinstellingen, zodat hij precies doet wat je wilt. 

Waarom zou je een crypto trading bot willen gebruiken?

Crypto traders zetten een bot voornamelijk in om de volgende 2 redenen: 

 1. Ten eerste: emoties en termen als FOMO behoren tot het verleden. Omdat een cryptobot geen emoties heeft, kiest deze op basis van logica en analytische data. Hij wordt niet beïnvloed door media-updates, vrienden, een euforisch gevoel, angst om alles te verliezen. Hierdoor is het traden met een bot over het algemeen standvastig en volgens een strak schema, in plaats van dat je door je eigen emoties van hot naar her vliegt. 
  De meeste traders onder ons hebben wel eens een cryptomunt gekocht of verkocht terwijl het eigenlijk niet handig was. Verkocht je je coins en zag je vervolgens de prijs door het dak gaan? Dan baal je behoorlijk. Verkoop je niet omdat je het zonde vindt om je verlies te nemen en gaat de koers vervolgens nog veel harder onderuit? Dan baal je behoorlijk.
  Los van dat je je flink kunt ergeren aan jezelf in het moment zelf, of misschien achteraf, komt er voor, tijdens en na het traden een flinke portie emoties bij het handelen kijken. Het gaat immers om geld. En soms nog veel geld ook. Met een bot voorkom je het handelen vanuit die emotie. 
 2. Ten tweede: een voorgeprogrammeerde handelsstrategie voorkomt dat je 24/7 bovenop de markt hoeft te zitten, terwijl je toch actief blijft handelen. Niet iedereen heeft de luxe (of de wens) om een fulltime day trader te zijn.
  Stiekem best een gaaf beroep, maar persoonlijk geef ik er ook wel eens de voorkeur aan om een dagje niet door talloze grafieken te ploegen om voor de zoveelste keer een bepaalde keuze te rechtvaardigen. Anderen hebben gewoon een andere baan, bijvoorbeeld op kantoor. Hierdoor hebben ze niet de mogelijkheid om bovenop de koers te zitten. 

Sommigen van ons, niet allemaal natuurlijk, maar sommigen: moeten ook af en toe een hapje eten of een uurtje slapen in de nacht. Tenzij je een extreme pro bent die ook nog via de juiste keuzes in zijn slaap kan wandelen en handelen – we noemen dit even ‘slaaphandelaars’ – ligt het handelen tijdens je slaapuren gewoon stil.  Met een bot kun je ervoor zorgen dat je dag en nacht, vroeg en laat, in zomer en winter gewoon lekker door kunt traden. Er is natuurlijk niks mooier dan slapend rijk te worden, of dat je dikke winst maakt terwijl je met een biertje of cocktail in je hand ergens lekker staat te shinen met je vrienden.

De voor- en nadelen van een crypto trading bot

Tijd om even wat voor- en nadelen van cryptobots op een rijtje te zetten voor je. Hou je vast, daar gaan we!

De voordelen

 • Crypto trading bots zijn efficient en zijn sterk in multitasken.
 • Cryptobots kennen geen emotie en handelen daardoor stabieler.
 • Een bot handelt veel sneller dan mensen, waardoor winsten toenemen en verliezen verkleinen.
 • Een crypto trading bot is ‘altijd’ online om te handelen.

De nadelen

 • Bots zijn voornamelijk geschikt voor ervaren traders.
 • Wanneer de markt erg volatiel is zijn bots ongeschikt, juist omdat ze geen emotie kennen. 
 • Cryptobots kunnen onveilig zijn omdat ze werken met application programming interfaces (API’s). 

Hoe kies je een cryptobot die bij je past?

Wanneer je gebruik wilt gaan maken van een cryptobot, helpt het natuurlijk wel als je een klein beetje weet waar je dan precies op moet letten. We zetten verderop in het artikel natuurlijk een aantal geschikte opties onder elkaar, maar net zoals de persoonlijke voorkeur voor Windows of Apple of Linux, is ook de keuze voor een cryptobot die bij jou past enorm subjectief. Toch zijn er in grote lijnen een aantal terugkerende items die voor iedereen van belang zijn. We zetten ze even voor je op een rijtje.

Gebruiksgemak

Gebruiksgemak is natuurlijk een hele belangrijke. Het hele concept van een cryptobot is om het traden een beetje eenvoudig te maken voor traders en dat gaat natuurlijk niet als er bij het instellen van zo’n bot een handleiding van 120 kantjes komt kijken. Een goede cryptobot is te bedienen met een paar klikken van je muis en hebben een prettige en intuïtieve interface.

Winstgevendheid

Winstgevendheid is een kenmerk die enorm voor zich spreekt, maar daardoor niet onbelangrijk is. Wanneer je niet het hoogste rendement uit een situatie kan halen met je bot, heeft het allemaal bijzonder weinig zin.

Veiligheid

Veiligheid is vaker een genegeerd onderwerp. Veiligheid wordt vaak pas een issue wanneer mensen iets verliezen. Dan hebben ze spijt van onvoorzichtigheid en zo lang er niks aan de hand is vinden de meesten het allemaal wel prima en is veiligheid geen reden tot onrust. Totdat het mis gaat. Vergis je niet, het verhandelen van crypto gaat gepaard met geld. Veel geld. En waar veel geld is, liggen criminelen op de loer. Zorg er dus voor dat je een cryptobot uitzoekt die je een voldoende gevoel van veiligheid en privacy geeft en behandel je eigen persoonlijke gegevens altijd met uiterste zorg, zeker in online omgevingen. 

Transparantie

Transparantie over het ontwerp van je bot staat ook op de lijst. De hele cryptomarkt is zo transparant als het maar zijn kan en jouw bot zou daar geen uitzondering op moeten zijn. Een sketchy bot is vaker slecht dan goed nieuws en je wil graag een beetje zekerheid hebben van support wanneer je tegen problemen aanloopt. Ook wil je dat je bot door een beetje fatsoenlijke developers is ontworpen, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is nodig als je prachtige kansen op een trade niet aan je voorbij wilt zien gaan omdat je bot weer eens een tijdje op zijn gat ligt. De stabiliteit van je cryptobot is dan ook een belangrijke sleutel tot succes. 

De 5 beste crypto trading bots

Hieronder staan de beste crypto trading bots van 2021 op een rijtje.

LET OP: Voordat we aan onze lijst beginnen is het belangrijk om te vermelden dat de keuze om wel of geen cryptobot te gebruiken, evenals de keuze om wel of geen crypto te verhandelen én welke bot of crypto je verhandelt of gebruik is jouw keuze en jouw keuze alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs en wij geven uitsluitend een aantal mogelijke opties en informatie, geen advies. 

1. Cryptohopper

Cryptohopper is de eerste cryptobot die we de revue laten passeren. Deze bot is gebouwd op een cloud-oplossing en is dus vanaf elke computer te besturen. Hierdoor is de bot ook praktisch altijd online. 

Naast een hoge uptime en betrouwbaarheid, staat Cryptohopper ook bekend om zijn eenvoudige interface. Binnen 5 minuten is je bot ‘up and running’ en gaat hij voor je aan de slag.

De bot kan geïntegreerd worden in de voornaamste grote crypto exchanges, zoals Kraken, Coinbase, Binance, Bitfinex, Huobi, KuCoin en nog een aantal anderen. 
Er zijn momenteel drie pakketten beschikbaar, die variëren van $19 tot $49 per maand. Afhankelijk van de pakketkeuze is het aantal posities, coins, triggers en mogelijkheden sterk variërend. Je kunt meer informatie over Cryptohopper en de verschillende pakketten op hun website vinden.

2. Gunbot

Gunbot, een populaire keuze van vele traders die gebruik maken van een bot. Momenteel staan er meer dan 7000 actieve traders bekend die dag in dag uit gebruikmaken van deze cryptobot. 

Gunbot komt met een aantal vooraf ingebouwde handelsstrategieën. Nieuwe gebruikers hebben de keuze uit strategieën als Step Gain, Gain, Ping Pong en Bollinger Bands. Veel gebruikers rapporteren de laatste optie als de meest winstgevende. Gebruikers kunnen de bestaande strategieën ook nog weer aanpassen naar hun eigen voorkeuren, zonder helemaal vanaf nul een strategie zelf op te hoeven bouwen. 

Ook Gunbot is compatible met grote exchanges zoals (onder meerdere) Binance en Kraken en komt ook in drie verschillende pakketten. Anders dan bij Cryptohopper betaal je bij Gunbot niet per maand, maar voor een specifieke editie. De prijs varieert van 0,1 Bitcoin (zo’n €700) tot 0,25 Bitcoin (zo’n € 1.750). Relatief prijzig dus, maar aangezien dit een lifetime access is, kan dit wellicht nog wel uit. Gunbot werkt lokaal op je computer, op Windows, Linux en MacOS.

3. Gekko

De derde cryptobot op ons lijstje is Gekko. Het interessante van Gekko is voornamelijk dat het gratis is. Gekko is namelijk een open-source bot, wat gedownload kan worden op het GitHub platform. Net als Gunbot werkt Gekko ook op Windows, MacOS en Linux. 

Gekko is compatible met Bitcoin exchanges zoals Bitfinex, Bitstamp en Poloniex. Het is niet per definitie geschikt voor het traden op hoge frequenties, moet zelf geconfigureerd worden en heeft zo zijn eigen eigenaardigheden, maar is wellicht een hele leuke optie om te onderzoeken naast de vele betaalde opties die worden aangeboden in de markt. 

Gekko

4. Zenbot

Om ook een alternatief te bieden voor Gekko, nemen we ook Zenbot op in de lijst. Zenbot is – net als Gekko – een open-source oplossing en is gratis te verkrijgen. Een groot voordeel van Zenbot ten opzichte van Gekko is dat Zenbot wél geschikt is voor high frequency trading. 

Het nadeel van Zenbot is dan weer dat er geen makkelijke webinterface is die met een paar klikken kan worden ingesteld. In plaats daarvan moet je over wat technische skills beschikken om Zenbot fatsoenlijk aan de praat te krijgen. Gelukkig zit er een vrij forse community achter Zenbot, waardoor de meeste vragen al eens gesteld en beantwoord zijn.

5. CryptoTrader

De laatste, maar niet de minste oplossing, is CryptoTrader. CryptoTrader is ook een cloud-oplossing, dus vergt geen installatie op een lokale computer. De interessantste feature van CryptoTrader is de ‘marketplace’. Hier kun je je eigen strategieën inkopen en verkopen aan andere traders. 

CryptoTrader werkt op BTCC, Bitstamp en Coinbase en kost maandelijks tussen de 0,006 BTC en 0,0087 BTC. Oftewel: Zo rond de €40 tot €60 per maand. 

Cryptotrader

Conclusie

Wanneer je niet per se zelf aan de knoppen wilt zitten, of niet de luxe hebt om de hele dag op je scherm met cryptokoersen bezig te zijn, zijn cryptobots zeker een plausibele oplossing. Als je in staat bent om je bot goed af te stellen en met een effectieve strategie de markt betreedt, kan een crypto trading bot wel eens je allerbeste vriend ter wereld worden.

Tegelijkertijd zijn er bots die onvoorspelbaar of niet te vertrouwen zijn, of zelfs uitsluitend gemaakt zijn om mensen op te lichten. Zorg er daarom altijd voor dat je goed voorbereid op pad gaat en dat je jezelf altijd voorziet van voldoende kennis voordat je de handel instapt!  

Ben je nog niet zo ervaren? Geen probleem! Wij bieden namelijk speciaal voor de beginnende cryptotrader een cursus op maat aan. Deze cursus stoomt je helemaal klaar met alle belangrijke informatie en context om succesvol je eerste stappen op de beurs te kunnen zetten!

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!