crypto kopen met ideal op bitvavo achtergrond

Crypto kopen met iDeal op Bitvavo- uitleg voor beginners

Crypto kopen met iDeal is zeer gemakkelijk op Bitvavo. Het Nederlandse handelsplatform biedt de meest populaire cryptomunten aan. Voorbeelden hiervan zijn Bitcoin, Ethereum, Tron, Zilliqa, EOS en Cardano. Het platform is zo ingericht dat het voor beginners zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt om crypto aan te schaffen. Op andere platformen als Binance is het proces van crypto kopen wat lastiger voor nieuwelingen, maar zoals je in deze uitleg zal lezen, is dat voor Bitvavo absoluut niet het geval. 

Crypto kopen met iDeal op Bitvavo - samenvatting

Binnen vijf minuten en voor minder dan een euro kan je via Bitvavo al de trotse eigenaar zijn van de populairste cryptomunten.

 1. Meld je hier aan bij Bitvavo
 2. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's overboeken naar Bitvavo" te klikken.
 3. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 4. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
 5. Zoek je favoriete cryptomunt op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
 6. Investeer zoveel als je wilt in je favoriete cryptomunt. 
 7. Gefeliciteerd! Je hebt je eerste crypto gekocht!

Crypto aanschaffen met iDeal - uitgebreide uitleg

Crypto kopen op Bitvavo is zo simpel mogelijk voor je gemaakt. De wondere wereld van crypto bestaat echter nog maar net, dus zelfs op Bitvavo kan het lastig zijn de eerste keer dat je crypto probeert aan te schaffen. Om deze reden hebben we deze uitgebreide uitleg geschreven. We nemen je stap voor stap mee in het proces en ondersteunen de stappen met printscreens zodat je precies weet of je op de goede weg bent. Je kan deze printscreens openen door op het plusje in de blauwe balk te klikken.

 1. Meld je hier aan bij Bitvavo
  Let op dat je jouw naam invult zoals deze op je identiteitsbewijs staat.
 2. Zorg dat je euro's op je account krijgt via iDeal. Dit doe je door naar "Overzicht" te gaan en vervolgens op "Euro's overboeken naar Bitvavo >>" te klikken.
  Image
  Plaatje voor het aanschaffen van crypto op Bitvavo met iDeal. Linksboven kan je klikken op "overzicht" en midden op het scherm de knop "euro's overboeken naar Bitvavo"
 3. Kies het bedrag dat je wilt overmaken, selecteer als betaalmethode iDeal en klik jouw bank. Druk daarna op de knop "Betalen" en het geld staat nog binnen een minuut op je Bitvavo-rekening.
  Image
  Bitvavo volgende stap richting crypto op je rekening - iDeal selecteren
 4. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan. Druk daarna op de cryptocurrency die je wilt kopen en vervolgens op "Kopen".
  Image
  In Overzicht zie je of het geld op je rekening staat rechtsboven op het scherm. Daaronder kan je jouw favoriete cryptocurrency kopen door hierop te klikken.
 5. Vul de hoeveelheid in die je van je favoriete cryptomunt wilt kopen, klik op "Doorgaan" en daarna op "Bevestigen". Het kan zijn dat het lijkt alsof er niks is gebeurd. Door naar "Transactiegeschiedenis" te gaan, kan je dit checken. Dit staat in de linkerbalk onder "Kopen & Verkopen".

   

 6. Gefeliciteerd! Je hebt je eerste crypto gekocht!

Mocht je nog vragen hebben over Bitvavo, dan kan je hier ons artikel lezen waarin we een uitgebreide Bitvavo Review geven. Als je benieuwd bent naar de verschillen tussen Bitvavo en Litebit, kan je ons artikel lezen waarin we Bitvavo als Litebit alternatief vergelijken. Voor andere vragen, mag je altijd een reactie achterlaten op dit bericht!