crypto kopen met ideal op bitvavo achtergrond

Crypto kopen met iDeal op Bitvavo- uitleg voor beginners

Crypto kopen met iDeal is zeer gemakkelijk op Bitvavo. Het Nederlandse handelsplatform biedt de meest populaire cryptomunten aan. Voorbeelden hiervan zijn Bitcoin, Ethereum, Tron, Zilliqa, EOS en Cardano. Het platform is zo ingericht dat het voor beginners zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt om crypto aan te schaffen. Op andere platformen als Binance is het proces van crypto kopen wat lastiger voor nieuwelingen, maar zoals je in deze uitleg zal lezen, is dat voor Bitvavo absoluut niet het geval. 

Crypto kopen met iDeal op Bitvavo - samenvatting

Binnen vijf minuten en voor minder dan een euro kan je via Bitvavo al de trotse eigenaar zijn van de populairste cryptomunten.

 1. Meld je hier aan bij Bitvavo
 2. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's overboeken naar Bitvavo" te klikken.
 3. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 4. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
 5. Zoek je favoriete cryptomunt op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
 6. Investeer zoveel als je wilt in je favoriete cryptomunt. 
 7. Gefeliciteerd! Je hebt je eerste crypto gekocht!

Crypto aanschaffen met iDeal - uitgebreide uitleg

Crypto kopen op Bitvavo is zo simpel mogelijk voor je gemaakt. De wondere wereld van crypto bestaat echter nog maar net, dus zelfs op Bitvavo kan het lastig zijn de eerste keer dat je crypto probeert aan te schaffen. Om deze reden hebben we deze uitgebreide uitleg geschreven. We nemen je stap voor stap mee in het proces en ondersteunen de stappen met printscreens zodat je precies weet of je op de goede weg bent. Je kan deze printscreens openen door op het plusje in de blauwe balk te klikken.

 1. Meld je hier aan bij Bitvavo
  Let op dat je jouw naam invult zoals deze op je identiteitsbewijs staat.
 2. Zorg dat je euro's op je account krijgt via iDeal. Dit doe je door naar "Overzicht" te gaan en vervolgens op "Euro's overboeken naar Bitvavo >>" te klikken.
  Image
  Plaatje voor het aanschaffen van crypto op Bitvavo met iDeal. Linksboven kan je klikken op "overzicht" en midden op het scherm de knop "euro's overboeken naar Bitvavo"
 3. Kies het bedrag dat je wilt overmaken, selecteer als betaalmethode iDeal en klik jouw bank. Druk daarna op de knop "Betalen" en het geld staat nog binnen een minuut op je Bitvavo-rekening.
  Image
  Bitvavo volgende stap richting crypto op je rekening - iDeal selecteren
 4. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan. Druk daarna op de cryptocurrency die je wilt kopen en vervolgens op "Kopen".
  Image
  In Overzicht zie je of het geld op je rekening staat rechtsboven op het scherm. Daaronder kan je jouw favoriete cryptocurrency kopen door hierop te klikken.
 5. Vul de hoeveelheid in die je van je favoriete cryptomunt wilt kopen, klik op "Doorgaan" en daarna op "Bevestigen". Het kan zijn dat het lijkt alsof er niks is gebeurd. Door naar "Transactiegeschiedenis" te gaan, kan je dit checken. Dit staat in de linkerbalk onder "Kopen & Verkopen".

   

 6. Gefeliciteerd! Je hebt je eerste crypto gekocht!

Mocht je nog vragen hebben over Bitvavo, dan kan je hier ons artikel lezen waarin we een uitgebreide Bitvavo Review geven. Als je benieuwd bent naar de verschillen tussen Bitvavo en Litebit, kan je ons artikel lezen waarin we Bitvavo als Litebit alternatief vergelijken. Voor andere vragen, mag je altijd een reactie achterlaten op dit bericht!

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.