Smartphone met gebruiker

OmiseGo (OMG) - Wat is het en hoe koop ik de coin?

Cryptocurrency's worden tegenwoordig meer gezien als een investering dan een mogelijkheid om mee te betalen. Best logisch ook wanneer veel winkels geen cryptocurrencies accepteren. Hoe fijn zou het dan ook zijn als je overal in de wereld met een pas kan betalen, zonder de bijkomstigheid van dikke transactiekosten! Dat je gewoon in Thailand de McDonalds binnenloopt en je met euro's, cryptocurrencies en zelfs airmiles kan betalen voor je Big Mac. OmiseGo is bezig dit werkelijkheid te maken.  In dit artikel vind je een uitgebreide uitleg over deze veelbelovende cryptostartup.

Wat is OmiseGo? 

OmiseGO komt met een betalingsplatform dat gebouwd is op Ethereum. In het buitenland kan je hierdoor met euro’s betalen en de plaatselijke winkelier zal het geld ontvangen in zijn valuta. De commissiekosten hiervoor zijn nihil. Naast fiatgeld is het ook mogelijk om met cryptocurrency's te betalen. De betalingen gaan allemaal gemakkelijk via de smartphone. Doordat het voor iedereen gemakkelijk is te gebruiken, kunnen hierdoor cryptocurrency's ook daadwerkelijk in de praktijk worden gebruikt. OmiseGo maakt het voor iedereen mogelijk overal te betalen, al is het in fiatgeld, in airmiles of in cryptocurrencies, het maakt niet uit!

Naast een betalingsplatform ontwikkelen ze ook een gedecentraliseerde exchange. Tegenwoordig worden cryptocurrency's verhandeld op gecentraliseerde exchanges en dit maakt het vatbaar voor fraude en hackers. Met een gedecentraliseerde exchange is de middelman weg, kunnen de processen sneller verlopen en is het systeem beter bestand tegen kwaadwillenden.
Recentelijk is de Nederlandse investeringsmaatschappij Annexum begonnen met het uitbrengen van handel in fondsen op de Ethereum blockchain. Zij doen dit omdat de verhandelbaarheid groter is op een gedecentraliseerde exchange. Deze manier van handelen is de toekomst van het traden! 

ICO

Om dit allemaal mogelijk te maken heeft OmiseGo een ICO gedaan om twintig miljoen binnen te halen. Het was zo’n groot succes dat ze er uiteindelijk 25 miljoen van hebben gemaakt. Ze hebben expres een maximaal bedrag aangehouden aangezien ze niet verwachten meer nodig te hebben. Zonder eindbedrag zou het onverantwoordelijk zijn om meer geld aan te nemen dan nodig is. Iedere participant moest zichzelf registreren en had een limiet aan hoeveel OmiseGo hij mocht kopen. Dit deden ze zodat er niet een paar rijke mensen alles konden opkopen zoals destijds wel is gebeurd bij Basic Attention token (BAT). 

De ICO begon op 27 juni 2017 en eindigde een maand later. 

 • 65,1% van alle tokens werden gedistribueerd naar investeerders; en
 • 20% blijft in de reserve staan; en
 • 9,9% ging naar het team; en
 • 5% werd gebruikt om incentives te geven aan Ethereum-houders. 

Bijna het gehele opgehaalde bedrag gaat naar Onderzoek & Ontwikkeling. Een van de belangrijke onderzoeksonderwerpen is schaalbaarheid. Als het project door de wereld gebruikt wil worden dan is het noodzakelijk dat het systeem veel transacties per seconde kan uitvoeren.

Het team achter OmiseGo

OmiseGo is gecreëerd door het bedrijf Omise uit Thailand. Het bedrijf bestaat sinds 2013 en heeft meer dan 130 werknemers in dienst. Het is gevestigd in Thailand, Japan, Singapore, Indonesië en het breidt zich de komende tijd uit naar andere Aziatische landen.
Omise biedt betalingsmogelijkheden zoals creditcardbetalingen voor e-commerce bedrijven. Het wil nu de start maken om ook cryptocurrency's tot deze mogelijkheid te laten behoren, vandaar de start van OmiseGo. 
Om het project te doen slagen hebben ze flink wat adviseurs aangetrokken. Een belangrijke hiervan is Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum. Hij geeft niet alleen advies maar helpt ook met de ontwikkeling van OmiseGo. Dit laat zien dat ze er serieus mee bezig zijn.

Het gebruik van OmiseGo

McDonalds in Thailand heeft aangegeven dat het Bitcoin en Ethereum gaat accepteren en hier het platform van OmiseGo voor gaan gebruiken. Het gaat om 214 locaties. Als het hier goed uitpakt kan het zich verspreiden naar vestigingen in andere landen. Een succesvolle adoptie bij McDonalds is een uitstekend signaal naar de buitenwereld toe. Grote kans dat vele andere bedrijven dan zullen volgen.  Naast McDonalds werkt OmiseGo samen met Alipay van Alibaba. Verder is het in gesprek met grote betalingsplatformen zoals Google Pay en Venmo. Hoe meer OmiseGo integreert met bedrijven, hoe meer cryptocurrency's daadwerkelijk gebruikt gaan worden als betaalmiddel.
De uitbreiding wordt gestimuleerd door de Thaise centrale bank en de overheid. Dit is erg belangrijk aangezien overheden nog wel eens roet in het eten willen gooien.

 1. Er zijn nog altijd veel mensen in Azië die geen beschikking hebben over een bankrekening. Daarentegen hebben zij vaak wel een smartphone in bezit. Door de e-wallet van OmiseGo kan iedereen zijn eigen bank zijn en overal betalen waar dit nodig is. Doordat zowel fiatgeld als cryptocurrency's ondersteund worden, is de kans op adoptie groter.
   
 2. Het doneren aan goede doelen is met gebruik van OmiseGo nog nooit zo makkelijk geweest. Het steunen van een apenopvang in Thailand of het bouwen van nieuwe scholen in Afrika, met een druk op de knop kan de transactie uitgevoerd worden zonder dat er ook maar een tussenpersoon aan te pas komt. 

Wat gaat OmiseGo in 2018 realiseren?

 

Wat zijn de gevaren van OmiseGo?

Het bedrijf Omise heeft zijn strepen al verdiend als het gaat om het aanbieden van een traditioneel betalingssysteem. OmiseGo is het cryptocurrency betalingsplatform. Op dit moment is er nog geen bewijs van een werkend product. Echter hebben ze veel geld opgehaald en zit er een goed team achter. Ze timmeren hard aan de weg alleen is het eerst zien dan geloven.

Een ander gevaar is dat er veel competitie is. Veel banken en bedrijven proberen ook met applicaties de betalingsmethoden te verbeteren. Waarom zouden bedrijven kiezen voor OmiseGo en niet voor een bank of voor Paypal?

De OMG-token omisego.png

Proof-of-Stake (PoS) platform

OmiseGo is een Proof-of-Stake platform. Dit betekent dat OMG-bezitters hun OMG kunnen gebruiken om het netwerk te valideren. Wanneer ze een block correct valideren dan krijgen ze een fee hiervoor. Bij het niet correct valideren verliest de staker geld. Bij minen verlies je geld wanneer je niets binnenhaalt en toch energiekosten maakt, bij staken kost het je geld wanneer een validatie mislukt.  
Hoe het staken van OMG daadwerkelijk gaat werken is nog onbekend. Binnenkort zal OmiseGo hier met een mededeling informatie en uitleg over geven.

Hoe koop ik OmiseGo?

OmiseGo kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van OMG.

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
 4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
 6. Zoek OMG op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
 7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in OMG. 
 8. Gefeliciteerd! Je hebt OMG gekocht!
  Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.