Binance Gift Card

Wat is de Binance Gift Card en hoe werkt het? Een stappenplan.

Een verjaardag, een huwelijk of kerstmis. Stuk voor stuk leuke feestdagen, maar een goed cadeau vinden blijft lastig. Een redder in nood is vaak een cadeaubon. Nee, dan heb ik niet over een saaie waardebon van je favoriete kledingwinkel of boekenwinkel bij jou om de hoek, maar een tegoedbon voor crypto. Verras een vriend of familielid met de Binance Gift Card. Wat het is het en hoe het werkt, ontdek je in dit artikel.

Bekijk snel

Kun je niet wachten? Bekijk dan alvast onderstaande video:

Wat is de Binance Gift Card?

De Binance Gift Card is een cadeaubon waarmee je cryptocurrency’s naar wens cadeau kunt doen aan vrienden en familie. Geen saaie cadeaubon van de lokale slijterij of van één of andere cadeauwinkel, maar crypto cadeau doen aan je geliefde. 

Ondanks dat we momenteel in een heftige bear market zitten, gaat de ontwikkeling van crypto gewoon door. Achter de schermen zijn teams hard aan het werk om de toekomst te vormen en overheden zijn bezig met de ontwikkeling van CBDC’s. Kortom: genoeg redenen om te kunnen zeggen dat blockchain de toekomst is. En wat is dan beter om vroeg te investeren in nieuwe projecten die de toekomst zijn. Stel je voor dat je in de beginjaren van het internet had geïnvesteerd in Google of Microsoft. Is dit een nieuwe kans?

Maargoed, wat beter dan zelf te investeren? Precies, crypto cadeau krijgen. En dat kan sinds kort dankzij de Binance Gift Card. Voor welke gelegenheden kun je zo’n Binance Gift Card cadeau doen?

 • Kerstmis
 • Nieuwjaar
 • Speciale WK-edities
 • Verjaardag
 • Huwelijk

Binance maakt het onderscheid tussen Thematic Gift Cards en Token Gift Cards. De themakaarten kun je kiezen bij speciale gelegenheden zoals hierboven vermeld. Wil je iemand een bepaalde token cadeau doen? Dan heb je keuze in de Token Gift Card, zo heb je BNB Gift Card, DOGE Gift Card en BTC Gift Card.

Kortom: een heel assortiment aan Binance Gift Cards. Maar hoe werkt de Binance Gift Card?

Image
Binance Gift Card
Binance.com

Welke crypto cadeau doen?

Wil jij je zoon, dochter of misschien wel je moeder een Binance Gift Card cadeau doen, maar weet je niet welke crypto cadeau te doen? De keuze is reuze. De exchange van Binance staat namelijk bekend om het enorme aanbod aan cryptomunten. Verhandel meer dan 350 verschillende valuta op Binance. Maar hoe kies je dan welke je cadeau doet? Je wilt natuurlijk niet dat de waarde van je crypto keldert. Stel je voor dat je LUNA cadeau had gedaan vlak voor de crash… Maar hoe bepaal je nu welke crypto je het beste cadeau kunt doen?

Risico

Het antwoord op die vraag is natuurlijk afhankelijk van het risicoprofiel. De koers van crypto kan volatiel zijn. Net zoals je geld kunt winnen, kun je zomaar ook geld verliezen. Weet je in welke crypto de persoon heeft geïnvesteerd en sterk gelooft? Dan kun je zijn of haar portfolio aanvullen met deze cryptomunt. Speel je liever op safe? Dan kun je natuurlijk stablecoins cadeau doen, zoals BUSD, de stablecoin van Binance zelf.

Hoe werkt de Binance Gift Card? Stappenplan.

Om crypto cadeau te doen via de Binance Gift Card heb je zelf een account nodig op Binance. Heb je nog geen account? Dan kun je dat gratis aanmaken. Is crypto nieuw voor jou en heb je geen idee hoe Binance werkt? Lees dan onze uitgebreide handleiding.

Heb je je identiteit geverifieerd en is je account klaar voor gebruik? Dan heb je eerst saldo nodig. Om geld op je account te storten heb je verschillende mogelijkheden. De handigste manier is om via je creditcard geld over te maken. Hou hierbij rekening met een fee.

Nu je saldo hebt op je eigen account, kun je deze cadeau doen. We tonen hierbij een stappenplan. We gebruiken in dit voorbeeld de app van Binance, maar je kunt hiervoor ook de desktopversie gebruiken:

 1. Ga naar je account en klik in je hoofdmenu op ‘More’. 
 2. Bij ‘Gift en Campaign’ zie je ‘Gift Card’
 3. Kies je kaart. Binance heeft verschillende cadeaubonnen. Wil je iemand feliciteren met een verjaardag of een huwelijk? Kies een bijpassende cadeaubon.
 4. Kies een currency. Op basis van je risicoprofiel kies je welke cryptocurrency je iemand cadeau wil doen. Selecteer in de lijst een cryptomunt naar keuze.
 5. Kies het bedrag. Kies hierbij het bedrag dat beschikbaar is in je eigen wallet. Heb je 100 dollar? Dan kun je kiezen voor 50 dollar, 50% van het totale bedrag. Je kunt uiteraard ook vrij een bedrag kiezen dat beschikbaar is.
 6. Is je account goed beveiligd? Dan moet je goedkeuring geven via je 2FA-verificatie.
 7. Verzend je Binance Gift Card. Bekijk verder in de blog welke de mogelijkheden zijn.
Image
Binance Gift Card

Hoe Binance Gift Card geven?

De waarde van je Binance Gift Card wordt altijd verzonden met een unieke code. Deel deze code dus ook niet met anderen, het is tenslotte jouw eigen cadeau. Binance geeft je standaard een paar opties om je Binance Gift Card te overhandigen:

 • Tekstbericht
 • Mail
 • Binance account

Wil je weten of de ontvanger je cadeau heeft gebruikt? Navigeer in je app terug naar ‘More’ en dan naar ‘Gift & Campaign’ en kies voor ‘Gift Card’. Hier krijg je een overzicht al je giftcards, inclusief de code en het bedrag. Kleurt de giftcard donkergrijs? Dan heeft de ontvanger de saldo opgenomen. Is hij nog geel? Dan is het wellicht handig om de ontvanger erop te wijzen dat hij of zij nog crypto kan opnemen als cadeau. 

Hoe de Binance Gift Card verzilveren?

Heb je zelf een gift card gekregen? Dan krijg je hiervan melding, ook rechtstreeks via je app. Maar je wilt natuurlijk deze saldo toevoegen aan je wallet. Hoe doe je dat? Dit is bijna identiek aan bovenstaand stappenplan:

 1. Ga naar je account
 2. Navigeer naar Gift Card
 3. Klik op ‘Redeem’
 4. Geef de unieke code in
 5. De nieuwe saldo vind je in je eigen ‘funding wallet’.

De vraag is natuurlijk of je graag deze tokens behoudt, of dat je ze toch wil omzetten naar een andere valuta? Vanaf het moment dat ze in je funding wallet staan, zijn ze ook vrij verhandelbaar. Wissel je gekregen tokens om naar stablecoins of kies een andere crypto zoals Bitcoin of Ethereum.

Image
Binance Gift Card

Trust Wallet

Het is zelfs mogelijk om je tegoed te verzilveren met je Trust Wallet. Rechtstreeks naar je eigen software wallet. Het is ook geen verrassingen dat DeFi nog steeds erg belangrijk is en dat steeds meer mensen de weg vinden van het centraal handelen en decentrale exchanges. Hoe claim je dan je valuta via Trust Wallet?

Via mail:

 1. Open de mail en klik op 'Redeem to wallet address via Trust Wallet
 2. Je wordt doorgestuurd naar de app van Trust Wallet. Kies je wallet
 3. Klik op 'Redeem now' en de valuta komt op je eigen Trust Wallet

Via SMS:

 1. Open je Trust Wallet app en ga naar settings
 2. Kies 'Scan QR-code'
 3. Scan de code of geef je code manueel in

Hoelang blijft de Binance Gift Card geldig?

Net zoals bij andere cadeaubonnen, heeft de Binance Gift Card ook een geldigheidsdatum. De code om je cadeau te verzilveren is één jaar geldig. Claim je crypto dus binnen één jaar. Doe je dit niet? Dan kun je deze niet meer gebruiken, wat erg jammer zou zijn.

Conclusie

Een cadeau geven, voor de één een leuke aangelegenheid, voor de ander elke keer weer een strijd. Een cadeaubon geven lijkt dan de geschikte oplossing. Maar hoe graag krijgen we dit eigenlijk? Met de komst van de Binance Gift Card kun je écht uitpakken en iets unieks cadeau doen. Maak een keuze uit het assortiment van kaarten, maak je eigen unieke boodschap en kies een cryptomunt. En het bedrag? Dat kies je natuurlijk ook zelf. Geef jij Bitcoin cadeau of speel je op safe en geef je stablecoins zoals BUSD? Jouw kaart, jouw cadeau, jouw beslissing. 

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over Binance of de Binance Gift Card? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de gratis Discordkanalen van ons product Money Mastery van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met duizenden andere liefhebbers van crypto. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kunt doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten over dit artikel is.

Header image: Binance


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.