Wat is een bep2 token? Met het logo van Binance op de achtergrond.

Wat is een BEP2 token?

Steeds meer cryptomunten worden gelanceerd volgens het BEP2-protocol. Deze nieuwe variant vormt een ware concurrent voor het ERC20-protocol. Maar, wat betekenen deze protocollen eigenlijk en wat valt erover te leren? Je leest het in onze uitleg over de BEP2 token. 

Wat is een BEP2 token?

Een BEP2 token is een cryptomunt die gebaseerd is op de blockchain van Binance. Deze blockchain wordt de Binance Chain genoemd. De Binance Chain heeft zijn eigen regels als het gaat om het programmeren, uitgeven en beheren van nieuwe cryptomunten.

Deze regels staan in het BEP2-protocol en iedere cryptomunt die volgens dit protocol wordt uitgegeven is een BEP2 token. Voorbeelden van tokens die volgens dit protocol zijn uitgegeven, zijn Mithril, Crypterium, Bitcoin BEP2 en de Binance Coin.

Het is vergelijkbaar met de ERC20 token van de Ethereum blockchain. Wanneer een bedrijf een cryptomunt wil uitgeven op de blockchain van Ethereum, dan dient het te voldoen aan het ERC20 protocol. Alle munten die aan de regels van dit protocol voldoen, zijn ERC20 tokens. Bekende voorbeelden hiervan zijn OmiseGo, Golem en Aelf.

Twee andere blockchains die hun eigen protocol hebben om nieuwe munten te lanceren zijn NEO en Tron. Neo heeft het NEP5-protocol en Tron heeft het TRC10-protocol.

Binance Chain

De Binance Chain is een blockchain softwaresysteem dat door Binance en haar community is ontwikkeld. Programmeurs vanuit de hele wereld hebben aan dit project meegewerkt. Met deze blockchain willen ze de belangrijkste infrastructuur bieden om de cryptowereld te organiseren. De Binance Chain wordt momenteel voornamelijk gebruikt om nieuwe tokens op uit te brengen en bestaande tokens op te verhandelen. 

Cryptobedrijven die hun token al op een andere blockchain hebben uitgebracht, kunnen daarnaast ook een gedeelte volgens het BEP2-protocol uitbrengen. Hierdoor heeft de cryptomunt meer diversiteit en decentraliteit. Door de verbetering op deze twee vlakken kan de koers ervan stabieler zijn en minder afhankelijk zijn van de trend in de markt.

De Binance Coin (BNB) is de originele crypto van de Binance Chain en is gecreëerd in de Genesis Block. De Genesis Block is het allereerste blok van de blockchain. De Binance Coin wordt gebruikt voor het bekostigen van transacties op de blockchain en ook het staken wordt door middel van deze munt geregeld. 

Binance DEX

De cryptomunten die volgens het BEP2-protocol worden uitgegeven, kunnen worden verhandeld op het decentrale handelsplatform van Binance. De naam van dit platform is Binance DEX.  Ze geloven erin dat de decentrale exchange voor een transparanter financieel systeem gaat zorgen. Alle cryptomunten worden namelijk niet beheerd door een centrale autoriteit maar door de traders. Zij hebben hun eigen cryptocurrency's in bezit en kunnen rechtstreeks vanuit hun eigen wallet handelen op de DEX.

Hierdoor heb je te allen tijde de private keys in eigen bezit en is er geen reden om je zorgen te maken over het mogelijke verlies van je munten wanneer de exchange gehackt wordt. Al jouw cryptomunten staan namelijk veilig in je eigen wallet. Hieronder is te zien hoe de Binance DEX eruit ziet. Mocht je het platform zelf willen bezoeken, dan kan je naar binance.org gaan.

Image
Binance DEX platform

Wallets

De Binance Chain ondersteunt momenteel de volgende wallets. Dit betekent dat je vanuit deze wallets direct op de Binance DEX kan handelen én dat je BEP2 tokens hierin kan bewaren.

 • Trust Wallet
 • Ledger
 • Enjin
 • Magnum Wallet
 • CoolWallet
 • Coinomi Wallet
 • Atomic Wallet
 • ZelCore Wallet
 • Infinito Wallet
 • Math Wallet
 • Ellipal Wallet
 • Guarda Wallet
 • Exodus

Hoe swap ik een ERC20 token naar een BEP2 token?

Als jij een crypto bezit die van het ERC20-protocol wordt omgezet naar het BEP2-protocol, dan kan je jouw munten omzetten door middel van het ruilen ervan. Het ruilen van cryptomunten wordt ook wel 'swappen' genoemd. In de video hieronder is te zien hoe iemand een ERC20 token swapt voor een BEP2 token.

Vragen?

Mocht je verder nog onbeantwoorde vragen hebben over wat een BEP2 token precies is, stel deze dan onderaan dit artikel, op het Crypto Forum of in de AllesOverCrypto Facebookgroep.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.