De bekendste en meest succesvolle crypto games

De bekendste en meest succesvolle crypto games

Snel €10 verdienen?

  1. Klik op de knop
  2. Maak een account aan
  3. Stort 10 euro

Je ontvangt direct €10 extra!

Start direct bij Bitvavo!

Geld verdienen met games, wie wil dat nou niet? Het kan écht! Zelfs als je een totale beginner bent.

Dat wordt namelijk mogelijk gemaakt door crypto games: één van de snelst groeiende industrieën binnen de crypto wereld. Er zijn enorm veel verschillende games en er is voor iedereen wel wat.

Maar wat zijn deze crypto games precies? Hoe werken ze? Welke zijn er? En hoe kun je geld verdienen met crypto games? Dat, en meer, lees je in deze gloednieuwe blog over blockchain games.

Bekijk snel

Wat zijn crypto games?

Eigenlijk spreekt de naam voor zich: crypto games zijn games die met crypto te maken hebben. Iets duidelijker uitgelegd zijn het games die gebruikmaken van de blockchain technologie. In crypto games maak je vaak gebruik van cryptomunten of bijvoorbeeld NFT’s in de vorm van attributen in de game.

De blockchain maakt het natuurlijk mogelijk om transacties op een veilige manier plaats te laten vinden. Binnen blockchain gaming maakt de blockchain technologie het dus mogelijk om transacties tussen spelers plaats te laten vinden. Dit is een mooie ontwikkeling binnen gaming en vele experts zeggen dus ook dat de blockchain technologie een technologie is die de gaming industrie écht naar het volgende niveau gaat tillen!

Eén van de gevolgen hiervan is dat er inmiddels enorm veel crypto games zijn en dit worden er alleen maar meer. Elke dag komen er zelfs weer nieuwe games bij. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook heel veel al bestaande games die de blockchain integreren in hun spel. Eén van deze games is Fortnite.

Binnen crypto games kun je dus transacties plaats laten vinden. Dit betekent natuurlijk dat je er ook geld aan kunt verdienen. Zoals we eerder al zeiden zijn attributen in crypto spellen vaak NFT’s. Zo speel je in Axie Infinity (komt later nog aan bod) bijvoorbeeld met een Axie. Een Axie is een karakter in het spel in de vorm van een NFT.

Deze NFT kun je dus kopen en verkopen en wanneer je zo’n NFT, in dit geval Axie, een tijdje in je bezit hebt gehad zou het zomaar eens kunnen dat deze in waarde is gestegen. Dit is één van de vele manieren waarop je geld kunt verdienen met blockchain games. Wil je weten welke manieren er nog meer zijn? Eerder schreven we al een uitgebreide handleiding over geld verdienen met blockchain games!

Er zijn enorm veel blockchain games en dus enorm veel kansen om geld te verdienen. Laten we nu eens kijken naar de bekendste en meest succesvolle crypto games van dit moment.

1. Axie Infinity

Als eerste kijken we dan, natuurlijk, naar Axie Infinity. Axie Infinity is een NFT game, gebouwd op NFT’s, dat werd uitgebracht in 2018. Echter, zijn grootste succes kende de game dit jaar, in 2021. In juni van het jaar 2021 werd er namelijk voor maar liefst $42 miljoen dollar aan NFT’s die bij de game horen, verkocht.

In Axie Infinity speel je met Axies. Dit zijn karakters binnen de game die eigenlijk simpelweg gewoon NFT’s zijn. Je kunt deze Axies in het spel verhandelen, maar je kunt er ook mee deelnemen aan battles. Daarnaast kun je ze verzamelen, maar je kunt ook met ze breeden (baby Axies creëren).

Zo zijn er dus verschillende manieren waarmee je geld kunt verdienen met Axie Infinity, maar bovenal is het ook gewoon een erg leuk spel. Er liggen verschillende plannen voor uitbreidingen van het spel. Zo komt er binnenkort de Land-modus aan. Hierdoor kun je nu al anticiperen door land aan te kopen, maar niet voor niets. De landprijzen binnen Axie Inifinity beginnen op dit moment (12 september 2021) vanaf 3.5 ETH.

Axie Infinity is de grootste crypto game van dit moment en zeker eens de moeite waard om te bekijken. Het is erg leuk om te spelen en je kunt er tevens een mooi extra inkomen mee verdienen, mits alles goed gaat. Echter, het is zeker niet goedkoop om mee te starten.

Image
Axie Infinity
Axie Infinity

2. The Sandbox

The Sandbox is een enorm bekend spel dat al vanaf 2012 te spelen is op zowel iOS als Android. In The Sandbox kunnen gebruikers hun eigen werelden bouwen met elementen zoals water, lava, zand, glas en nog veel meer. Ze kunnen bijvoorbeeld ook modder maken door water en zand te mixen. Zo kunnen de spelers dus écht hele werelden creëren vanuit het niets. Voor velen klinkt dit erg interessant.

In augustus van het jaar 2018 werden de rechten voor het spel overgenomen door Animoca Brands, die besloten een blockchain-versie van het spel uit te brengen. Dit maakt het voor spelers mogelijk om geld te verdienen aan hun Sandbox-creaties.

Image
The Sandbox
The Sandbox

3. The Six Dragons

Ook The Six Dragons is een erg populaire crypto game. Het is een open world RPG (role playing game) waarin spelers een eindeloos aantal verschillende dingen kunnen doen in een wereld die maar liefst 256 km² groot is.

Spelers kunnen allerlei verschillende soorten materialen verzamelen en hiermee dan weer verschillende attributen creëren. Je raad het al: deze kunnen ze dan weer verkopen in de vorm van NFT’s.

Dit is niet de enige manier waarop men geld kan verdienen in The Six Dragons. Er zijn namelijk ook verschillende governance NFT tokens en deze kun je dan weer farmen voor extra rewards.

Iets anders leuks: The Six Dragons is onderdeel van de Enjin Multiverse. Dit is een netwerk van verschillende blockchain games die met elkaar verbonden zijn. Wat hier zo leuk aan is, is dat je ook attributen van het ene spel naar het andere spel kunt versturen en deze hier dan weer kunt gebruiken.

Image
The Six Dragons
The Six Dragons

4. Decentraland

Decentraland is een enorm bekende blockchain game die al sinds 2016 bestaat. Door de jaren heen heeft de game zich echter enorm ontwikkeld en hij is er dan ook zeker op vooruit gegaan. Het is dan ook niet zonder reden dat de game vandaag populairder is dan ooit.

Decentraland is eigenlijk écht wat de naam zegt: een gedecentraliseerd land. Decentraland is een digitale virtual reality wereld die gebouwd is op het Ethereum netwerk. Gebruikers kunnen volledig hun eigen invulling geven aan deze digitale wereld.

Zo kunnen spelers bijvoorbeeld land kopen en dit land vervolgens ontwikkelen. Zo kunnen ze er een gebouw op zetten, of attributen op creëren. Ook kunnen op dit land bijvoorbeeld games of evenementen organiseren. Aan elk van deze dingen kunnen ze natuurlijk weer verdienen.

Niet alleen kunnen ze dit soort dingen zelf organiseren, ze kunnen ze uiteraard ook bezoeken. Je kunt in Decentraland bijvoorbeeld naar het casino, maar ook naar musea of andere evenementen. Je kunt het zo gek niet verzinnen en het bestaat. Je kunt eigenlijk gewoon een heel ander leven leiden in Decentraland. Een digitaal en gedecentraliseerd leven.

Image
Decentraland
Decentraland

5. Gods Unchained

Ook Gods Unchained is een erg populaire crypto game, maar dan weer voor een heel ander publiek. Gods Unchained is namelijk een NFT card game en het is één van de eerste blockchain games.

Gods Unchained is gebaseerd op goden uit verschillende oude tijden, bijvoorbeeld goden uit de Griekse en Romeinse oudheid, maar ook goden uit de Egyptische en Scandinavische mythologie.

In het spel ben jij eigenlijk de baas over deze goden. Je kiest een god uit waarmee je gaat strijden en kiest vervolgens ook de wapens die de god hierbij mag gebruiken. Je raad het al: deze goden en wapens kun je kopen en verkopen in de vorm van een NFT.

In Gods Unchained kun je op verschillende manieren geld verdienen. Ten eerste kun je natuurlijk verdienen aan je kaarten. Deze kunnen in waarde veranderen en dus ook in waarde stijgen. Aan de handel in deze kaarten (zowel goden als wapens) kun je dus geld verdienen.

Daarnaast kun je met de kaarten die je in je bezit hebt deelnemen aan verschillende toernooien, waar je uiteraard prijzen kunt verdienen. Deze prijzen hebben weer een bepaalde waarde. Op deze manier kun je dus, mits het goed gaat, een leuke bijverdiensten verdienen met het spelen van Gods Unchained.

Naast het feit dat je geld kunt verdienen met Gods Unchained, is het ook nog eens een spel dat je op een speelse wijze kennis laat maken met verschillende onderdelen van de geschiedenis en mythologie van verschillende tijdsperioden. Wanneer je ervoor kiest Gods Unchained te gaan spelen, doe dit dan niet alleen voor het geld. Doe het in de eerste plaats omdat je het een leuke game vindt, want anders neemt het plezier waarschijnlijk al snel af.

Image
Gods Unchained
Gods Unchained

6. Zed Run

Nog een hele leuke blockchain game: Zed Run. In Zed Run kun je met je NFT-paard deelnemen aan verschillende paardenraces. Je snapt het al: de winnaar van zo’n paardenrace ontvangt een reward. Op deze manier kun je je paard terugverdienen en uiteindelijk zelfs geld verdienen!

Dat is niet de enige manier hoe je geld kunt verdienen aan je NFT-paard. Je kunt natuurlijk ook handelen in NFT-paarden, maar daarnaast kun je ze ook inzetten om te breeden. Je creëert dan baby paardjes. Deze baby paardjes kun je verkopen, of je kunt ze gebruiken om te racen.

Op TikTok zie je vaak voorbij komen dat een groepje vrienden samen een NFT-paard kopen om vervolgens deel te nemen aan races. Erg spannend, maar dat maakt het juist extra leuk!

Zed Run is een leuk voorbeeld van hoe een klassiek spel wordt omgezet naar een hedendaagse blockchain game. Laten we hopen dat er veel van dit soort voorbeelden zullen volgen!

Image
Zed Run
Zed Run

7. My Neighbor Alice

My Neighbor Alice is een multiplayer crypto game waarbij je eigenlijk vrij letterlijk een eigen samenleving opbouwt. Je kunt als beginner eenvoudig van start gaan met My Neighbor Alice, want het is helemaal niet ingewikkeld. Je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt.

De game is dus, net als alle andere games in deze lijst, gebouwd op de blockchain. Hierdoor kun je er dus in investeren, maar er ook geld mee verdienen. Dit is natuurlijk, ook net als bij alle andere games in deze lijst, geen garantie.

In My Neighbor Alice kun je op verschillende manieren geld verdienen. Ten eerste kun je geld verdienen door te investeren in land. Wanneer je een samenleving wil gaan opbouwen is land natuurlijk cruciaal. De hoeveelheid grond die er beschikbaar is, is uiteraard beperkt en dus ontstaat er schaarste. Je kunt nu al land, in de vorm van NFT’s, aankopen met de ALICE token.

Stukken land zijn niet de enige bruikbare NFT’s in dit spel die verhandeld kunnen worden. Zo heb je ook cosmetics. Cosmetics zijn NFT’s die gebruikt kunnen worden om het uiterlijk van je karakter aan te passen. Voor mooie cosmetic NFT’s kan dus zomaar eens veel vraag ontstaan waardoor de prijs flink zou kunnen stijgen wanneer de game officieel uitkomt.

Inderdaad, de game is nog niet uit. Naar alle verwachting zal deze in de lente van 2022 uitkomen. Op dit moment kun je al meedoen aan landloterijen, zodat je perfect van start kunt gaan wanneer de game uitkomt.

Een voordeel aan deze game is dat er nu al een enorme community rondom de game is. Dit is natuurlijk een goed teken. Er zijn veel mensen die vertrouwen in de game hebben en uitkijken naar de release. De kans is vrij aanwezig dat dit ervoor gaat zorgen dat bijvoorbeeld de stukken land in de game direct in waarde gaan stijgen wanneer de game uitkomt. Let echter wel op: dit is geen garantie en dan ook zeker geen financieel advies. Handel altijd naar je eigen onderzoek en bevindingen.

Image
My Neighbor Alice
My Neighbor Alice

Conclusie

Er is dus een énorm aanbod aan crypto games, die je allemaal eens uit zou kunnen testen. Wanneer geen één van deze games je aanspreekt hoef je nog altijd niet te treuren, er zijn namelijk nog veel meer crypto games.

Crypto games zijn een erg leuke manier om op een speelse manier wat bij te verdienen, maar je kunt natuurlijk ook geld verliezen. Zie het geld verdienen dan ook niet als de voornaamste reden om zo’n game te gaan spelen, maar zie het als een leuke bijkomstigheid.

Wil je meer weten over crypto games? Of misschien samen spelen met een andere cryptofanaat? Meld je dan aan voor onze AllesOverCrypto Facebookgroep! Daar beantwoorden experts graag je vragen en kun je lekker sparren met andere enthousiastelingen.

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + "AllesOverCrypto" googelt.

Foto header: Ira Lichi / Shutterstock.com

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!