crypto logos libra

Crypto Libra nog lang niet bevrijd, rechtzaak om logo

Crypto Libra heeft het nog altijd zwaar te verduren. De coin waarvan Facebook voornemens is om hem ergens de komende jaren te lanceren, blijft maar onder vuur liggen.

Deze keer is het geen financiële grootmacht die er in kleunt richting Facebook, maar een partij die heel wat minder bekend is dan de ECB of de Europese Unie. Deze keer is Finco Services uit Delaware aan zet. Zij hebben een rechtzaak tegen Facebook aangespannen omdat zij van mening zijn dat het logo wat Facebook gebruikt voor hun Libra token een inbreuk is op een trademark. Ook de designer van het logo is door Finco Services aangeklaagd.

Op zoek naar een logo

Finco Services, dat online bankdiensten aanbiedt via een mobiele app onder de naam Current, is van mening dat Facebook met het Libra logo inbreuk maakt op de trademark wetgeving, oneerlijke competitie en een valse akte van oorsprong. In 2016 nam Finco Services een bedrijf in de arm om een logo te ontwerpen. Character SF voltooide destijds het logo voor het merk en zowel het logo als de merknaam werden geregistreerd bij het Amerikaanse U.S. Patent and Trademark Office. 

De registratie omvatte een aantal bedrijfsactiviteiten, specifiek inclusief “in verbinding met een mobiele computer via een softwareapplicatie gebruikt worden om cryptocurrency-gebaseerde transacties te voltooien”.

“Tweedehands design"

Het probleem ontstond toen Facebook net als Finco Services uit kwam bij Character SF om hun Libra-logo vorm te geven. Het resulteerde in een design met verschillende golfachtige strepen onder elkaar, wat praktisch identiek is aan het logo wat Finco gebruikt voor zijn applicatie van Current en debit cards. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto