Bitcoin prepaid kaarten

Keplerk en Bimedia verkopen opnieuw Bitcoin in Franse tabakswinkels

Na tien maanden te zijn weggeweest kan er eindelijk weer op grote schaal met Bitcoin betaald worden in Frankrijk. Keplerk heropend, in samenwerking met partner Bimedia, 5.200 Bitcoin betaalpunten. De betaalpunten zullen aanvankelijk alleen in tabakswinkels staan. 

De klant kan tegoedbonnen aanschaffen ter waarde van 50, 100 of 250 euro. De bonnen kunnen vervolgens via de Keplerk-wallet verzilverd worden. De Keplerk-wallet kan daarna de interactie aangaan met de betaal-terminals van Bimedia.

Niet écht Bitcoin

De zet is vooruitstrevend, omdat Bitcoin in het dagelijks leven, weliswaar in Frankrijk, gebruikt kan worden om te betalen. Echter is het belangrijk om een duidelijk onderscheid te maken tussen kopen en betalen. De klant koopt alsnog in euro's, en krijgt dan tegoed ter waarde van euro's.

De klant koopt niet direct Bitcoins. Symbolisch is dit nog één stap verwijderd van het kopen na een echte geloofsbrief: echt geld! Dit onderscheid, dat je eigenlijk euro's koopt en niet écht Bitcoin, is de hoofdreden waarom dit project op nieuw kon worden opgestart.

Op 12 september heeft de Franse minister van financiën aangegeven dat Frankrijk geen belasting gaat heffen op crypto-to-crypto-handel. Ook hier wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen het klassieke bestel- en het nieuwe cryptosysteem. Frankrijk laat crypto dus oogluikend toe zolang er expliciet onderscheid blijft tussen de twee financiële systemen.

Poging twee

Keplerk was in januari 2019 ook al begonnen met de verkoop van tegoedbonnen echter zijn ze daarmee, na twee maanden, voor een onbekende reden gestopt. Voor de lancering in januari, zou Keplerk en Bimedia zelfs in 24.000 tabakswinkels beschikbaar te zijn. Dit bleek niet het geval: de markt is in ieder geval groot genoeg.

De tegoedbonnen lijken op oude pre-paid telefoonkaarten. Over 100 jaar weten we of de pre-paid telefoonkaart de voorbode is van de intrede van nieuwe technologie in de 21ste eeuw.


Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!