SEC weegt Telegram

SEC verbiedt token-sale van Telegram

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de eerste grote token-sale van Telegram verboden.

In een persbericht van 11 oktober heeft het SEC bekend gemaakt dat ze de eerste grote verkoop van Telegram 'Gram' tokens via de rechter heeft verboden. Steven Peikin, De co-directeur van de afdeling voor handhaving van de SEC, geeft in het bericht aan dat de SEC:

herhaaldelijk heeft aangegeven dat emittenten de federale wetgeving voor effecten niet kunnen ontwijken door hun product als cryptovaluta of digitale-token te omschrijven. Telegram wil de voordelen van een public offering genieten zonder zich aan transparantie-vereisten te voldoen.

De coin offering zou op 31 oktober live gaan en voor 1,7 miljard dollar aan Gram tokens aanbieden. Een tweede verwijt van het SEC is dat Telegram eerder al 2,9 miljard dollar aan Gram-tokens heeft verkocht zonder zich aan de regelgeving te houden: Telegram had het aanbod en de verkoop niet officieel bij het SEC geregistreerd.

Bescherming en Handhaving

Het SEC verbod is niet onterecht. Eigenaar van Telegram, de Telegram Group Inc., is notoir terughoudend in het publiceren van informatie over hun producten. Mogelijk heeft dit te maken met hun bedrijfsfilosofie van absolute gebruikersprivacy. Privacy is echter geen vrijbrief om je investeerders niet fatsoenlijk te informeren.

De tweede factor die meespeelt, is dat de SEC dit jaar actief is begonnen met het handhaven van de crypto- en blockchainindustrie. Een goed voorbeeld is Block.One die voor meer dan 4 miljard dollar aan EOS-tokens heeft verkocht. Het SEC heeft in een schikking met Block.One een boete van 24 miljoen dollar afgedwongen.

Of de crypto-industrie het nu wilt of niet: crypto is mainstream en moet zich in Amerika aan de regels gaan houden. Dit is ook van toepassing op de Amerikaanse investeerders: ze kunnen sinds kort hun crypto-bezit uitdrukkelijk aangeven op hun belasting formulier.


Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!