Bitcoin & trading

Portfolio management - Dollar Cost Average strategie editie 3

Disclaimer

AllesOverCrypto laat graag mensen aan het woord om te vertellen over hun crypto-avontuur. Vanuit dit initiatief heb ik geopperd om een gastblogserie te starten, hier op de website. Belangrijk om te weten is dat ik dus niet werkzaam ben bij AllesOverCrypto en dat alles wat je in deze blog leest, enkel mijn persoonlijke mening is en dit los staat van AOC.

Hoe staat de markt er voor

Zoals gezegd bij de afsluiter van blog 2, er is in deze maand weinig veranderd. De oorlog is nog steeds in volle gang en de inflatie is helaas nog niet teruggedrongen. Op 13 oktober is de Consumer Price Index (CPI) bekendgemaakt voor de maand september. De inflatie is weer met 0.4 procentpunt gegroeid en staat nu op 8,2%, het volledige artikel kan je vinden in deze link. De markt reageerde hier gelijk op: de koersen zijn wederom iets lager uitgevallen ten opzichte van vorige maand.

De dollar is op dit moment ook erg sterk, zeker als we dit vergelijken met de euro of andere munteenheden. Dit resulteert erin dat assets nog niet in trek zijn. Mensen laten hun geld nu op de bank staan om daar wat mee te verdienen. Bedrijven zijn minder snel geneigd een lening af te sluiten tijdens periodes van inflatie of verdiend kapitaal te herinvesteren in assets. Dit alles zien wij terug in de koersen van de S&P en natuurlijk ook de cryptowereld.

Het sentiment 

Het sentiment is helaas nog iets verder weggezakt, vorige blog zaten we rond de 28, deze is gedaald richting de 20. De inflatie stagneert nog niet en de renteverhogingen hebben tot op heden nog niet het gewenste resultaat.

Als ik kijk naar onderstaande grafiek is mijn constatering als volgt; na periodes van angst, dit zijn de rode cirkels, komen periodes van hebzucht, de groene cirkels.

Het is voor nu nog even wachten op beter nieuws wat er voor kan zorgen dat het sentiment verbetert en beleggers weer terugkeren om assets te kopen.

Image
F&G bewerkt

 

Vloeibare voorraad

In de grafiek over vloeibare voorraad zie ik dat afgelopen periode behoorlijk wat Bitcoin is gekocht en dit van de handelsplatformen wordt afgehaald richting coldstorage/ledgers. In onderstaand overzicht heb ik alle handelsplatformen geselecteerd, als ik dit per exchange bekijk, is de trend vrij duidelijk; er wordt veel gekocht tegen deze koersen. Wat opvalt is dat er veel Bitcoin wordt gekocht achter de schermen en dit dus ook niet de koers beïnvloedt.

Dit soort transacties worden vaak gedaan door grote bedrijven, deze hebben toegang tot over the counter (OTC) deals.  Op 18 oktober heeft een instantie maar liefs 48.000 Bitcoin gekocht op Coinbase en gelijk van het handelsplatform afgehaald. De geruchten gaan rond dat dit mogelijk Tesla is geweest. Het gaat namelijk om hetzelfde aantal wat Tesla in Q2 van dit jaar heeft verkocht, erg toevallig allemaal. 

Image
CQ Liquid supply

 

Technische analyse 

Kijkend naar de technische analyse zie ik dat we twee mogelijkheden hebben. De eerste is de kleine decending triangle, deze zou in aankomende weken omhoog of naar beneden moeten uitbreken.

De in mijn optiek logischere analyse is dat we voor een langere periode rond dit prijsniveau blijven hangen. Als dit zo uitspeelt kijk ik naar het kruispunt van de twee uiterste gele lijnen, dit zal zijn rond 23 februari in 2023 met een bodemkoers van €21.315.

Mijn hoop is nog gevestigd op een eindejaars/kerstrally zodat ik misschien nog wat extra Bitcoin kan verhandelen met goed presterende altcoins.

Image
TA Btc-Eur

 

Het portfolio

Afgelopen weken heb ik trouw elke maandag €500 ingekocht. Gezien de markt redelijk plat is heb ik dus geen goede reden gezien om te handelen.

Het volgende belangrijke agendapunt zal het rentebesluit zijn van Amerika op 2 november. Rondom deze periode zal de markt nog wat onrustig zijn, deze trend zie ik vaak terug omdat mensen proberen te speculeren of we goed of slecht nieuws gaan krijgen wat betreft de inflatie. Zelf kies ik ervoor hier niet aan mee te doen.

Image
blog 3 DCA

 

Mocht je meer willen weten over wie ik ben of wat ik doe, kijk dan op mijn website.

Spreekt mijn investeringsstrategie je aan, kopieer dan mijn cryptostrategie via het Iconomi platform.

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.