laptop met the future of cryptocurrency

Portfolio management - Dollar Cost Average strategie editie 4

Disclaimer

AllesOverCrypto laat graag mensen aan het woord om te vertellen over hun crypto-avontuur. Vanuit dit initiatief heb ik geopperd om een gastblogserie te starten, hier op de website. Belangrijk om te weten is dat ik dus niet werkzaam ben bij AllesOverCrypto en dat alles wat je in deze blog leest, enkel mijn persoonlijke mening is en dit los staat van AOC.

Hoe staat de markt er voor

Het is een bewogen maand geweest voor alle crypto beleggers. De val van FTT-exchange is een alles vernietigende klap geweest die misschien nog wel heftiger is dan de val van Luna of Celsius. Hun eigen token (FTX) ging met maar liefst 67% onderuit nadat het nieuws naar buiten kwam dat Binance het niet wil overnemen. De reden dat Binance afziet van de deal is dat FTT een zwart gat heeft in haar balance sheet van maar liefst 8 miljard euro. Dit geeft aan dat er behoorlijke mismanagement is geweest met hun assets en dat van hun klanten.

Het gevolg van deze klap is dat miljoenen gebruikers van het FTT-platform geen toegang meer hebben tot hun assets. Deze assets zijn bevroren omdat het bedrijf kampt met liquiditeitsproblemen.
Dit is een enorme klap voor het algemene vertrouwen wat we proberen te bereiken met crypto, eerst valt Celsius en nu FTT, dit gaat nog lang voelbaar zijn in de koersen van crypto.

Nu het stof iets is neergedaald zien we dat Bitcoin in het begin van de maand de weg naar boven had gevonden, dit kwam doordat er een potentiële partnership is tussen Google & Solana. De reden dat ik dit nog even benoem is omdat Solana met ongeveer 27% steeg na het nieuws, echter was één van de grootste investeerders in Solana FTT en is sindsdien de koers van 38€ naar de nu 12€ gezakt. Toen het nieuws naar buiten kwam over FTT heb ik Solana gelijk verkocht om de schade te beperken, hier kom ik zo op terug bij het bespreken van het portfolio.

Het sentiment 

Het sentiment gezien het FTX-debacle is nog erg laag. We zaten vorige maand op een score van 20 van Fear&Greed, nu zitten we op 23. Een hele kleine overwinning.

Je kan je nu afvragen hoe het kan dat het sentiment ondanks de crash toch iets hoger is uitgevallen, op de grafiek onder de Fear&Greed afbeelding zal ik dit nader toelichten. 

Image
F&G blog 4

 

Na maanden van tegenvallende  Consumer Price Index (CPI) data is het eindelijk een keer meegevallen. Dit zagen we heel even terug in de koers van Bitcoin.

Ondanks dat dit één maand is die meevalt is het een erg hoopvol rapport, hier word ik toch een beetje enthousiast van. Inflatie is natuurlijk nog veel te hoog, maar dit is de eerste indicator dat het misschien toch tot een halt is geroepen en we misschien wel weer onderweg zijn naar normalere niveaus van inflatie. Hier zitten wij allen op te wachten.

Ik probeer hier niet mee te zeggen dat we nu de piek gehad hebben wat betreft inflatie, maar het laat wel zien dat de maatregelen die ze tot dusver hebben getroffen wel effect hebben, dit geeft het rapport weer. Voorzichtige optimisme dus!

Image
CPI dataB4

 

Vloeibare voorraad

Als ik kijk naar de liquid supply zie ik eigenlijk het tegenovergestelde van wat ik had verwacht. Mijn verwachting was dat er veel beleggers waren die hun Bitcoin snel hebben verkocht. Echter zie ik in de grafiek eigenlijk precies het tegenovergestelde gebeuren, er wordt juist onwijs veel gekocht tegen deze prijzen, dit is natuurlijk onwijs positief. Het uiteindelijke spel van Bitcoin is dat de asset zelf dusdanig schaars wordt dat de prijs wel omhoog moet gaan, dit omdat de voorraden op handelsplatformen dusdanig laag zijn dat beleggers meer moeten gaan bieden om Bitcoin te kopen.

Image
Vloeibare voorraad

 

 

Technische analyse 

Wat betreft de technische analyse zitten we nog steeds onder een kritiek support level. De 200 Weekly Moving Average (oranje lijn) laat zien wat de gemiddelde prijs is van de voorgaande 200 weken. Gemiddeld genomen zit de huidige koers daar dus nog ver onder.

Image
btceur

Op de tweede afbeelding zien we de prijsgeschiedenis van Bitcoin, hier valt mij op dat voorgaande halveringen (blauwe verticale lijn) waarbij we onder de 200 WMA zaten altijd een zeer goede koop indicator zijn geweest.

Image
blx

Mocht de geschiedenis zich weer herhalen kan ik een x10 of misschien wel een x15 verwachten van wat het nu waard is. Uiteraard is dit speculatie want zeker weten doen we het nooit, maar als ik kijk naar afgelopen halveringen zien we dat de prijs altijd de weg omhoog vindt. Zoals ik in een vorige blog al heb omschreven wil ik het niet ingewikkelder maken dan dat het is wat betreft de technische analyse, ik kijk naar wat er in het verleden is gebeurd en of ik hier een goede risk/return op kan pakken, op dit moment is dat een ja. 

Het kan uiteraard nog een hele poos gaan duren, de volgende Bitcoin halvering is pas in 2024, dat is nog erg ver weg. Dat is precies de reden waarom deze dollar cost average strategie gebruik, hoe goed of slecht iemand ook is in het proberen te voorspellen, echt zeker weten doen we het nooit.

Het portfolio

Het portfolio heeft helaas wel een goede klap gehad door de val van FTT. Ik heb dan ook de volledige positie van Solana verkocht om meer Bitcoin te kopen. 

De reden hiervoor is dat FTT de grootste aandeelhouder is van Solana met maar liefst 50 miljoen coins. Als dit verkocht moet worden om een gat te dichten zal dit een zeer negatieve invloed hebben op de prijs van Solana, ik heb dan ook gelijk gehandeld om zo de massa voor te zijn en heb het verkocht tegen een koers van rond de 18 euro.

Voor de rest staat het portfolio nu 15% negatief, aan het begin van deze DCA strategie was de koers van Bitcoin zo rond de 29000. Dit is een drop van 43% op Bitcoin alleen tegen huidige koers, de schade valt dus nog redelijk mee, dit komt doordat we onze aankopen goed hebben verspreid. Ook heb ik Cosmos hoog weten te verkopen en Solana ook nog relatief goed verkocht. Al met al ben ik zeker niet ontevreden over het resultaat gezien de markt condities en is het wachten op betere tijden.

Image
DCA week 4

 

Mocht je meer willen weten over wie ik ben of wat ik doe, kijk dan op mijn website.

Spreekt mijn investeringsstrategie je aan, kopieer dan mijn cryptostrategie via het Iconomi platform.

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.