De beste Bitcoin & crypto podcasts - Overzicht van podcasts over cryptocurrency

De beste Bitcoin & crypto podcasts - Overzicht van podcasts over cryptocurrency

Snel €10 verdienen?

  1. Klik op de knop
  2. Maak een account aan
  3. Stort 10 euro

Je ontvangt direct €10 extra!

Start direct bij Bitvavo!

Podcasts zijn hot! Net als Bitcoin en crypto. Er zijn steeds meer mensen die naar podcasts luisteren. Een belangrijke reden hiervoor is dat je podcasts overal en nergens kunt afspelen. Zo kun je ze bijvoorbeeld bundelen met andere activiteiten zoals wandelen of fietsen, maar ook als je onderweg naar je werk bent of tijdens het koken.

Nu Bitcoin en crypto steeds populairder worden, neemt ook het aantal crypto-liefhebbers toe die graag content willen luisteren over Bitcoin en alles rondom crypto. Podcasts over crypto kunnen leerzaam, maar ook vermakelijk zijn. Bovendien zijn er erg veel onderwerpen binnen crypto waarover gepraat kan worden: Bitcoin, altcoins, blockchain, technische analyses of zelfs de impact van cryptocurrency en blockchain op de toekomst.

Daarom hebben wij een overzicht voor jou neergezet van de beste podcasts over Bitcoin en crypto! Bijna alle podcasts zijn te vinden op Spotify, maar de meeste zijn ook te vinden op YouTube, Google Podcasts en Apple Podcasts.

Na het overzicht van de verschillende podcasts sta ik ook nog even stil bij het onderwerp van podcasts 2.0. Stay tuned!

Bekijk snel:

Nederlandse crypto podcasts

Crypto podcasts kunnen best ingewikkeld worden op het moment dat het over een onderliggende techniek van een bepaalde crypto gaat. Het is daarom ook wel eens lekker om gewoon podcasts in je eigen taal te kunnen luisteren. 

Satoshi Radio

Eén van de grotere, wekelijkse Nederlandse podcasts is Satoshi Radio. Satoshi Radio is de Nederlandstalige podcast waarin ze je alles vertellen over cryptocurrency en blockchain. Deze podcast doet de naam Satoshi veel eer aan, want het grootste deel van de podcasts gaat over 'The King of Crypto' zelf: Bitcoin (BTC). Verder komen er ook veel macro-economische ontwikkelingen aan bod bij de Satoshi Radio podcast, zoals de decentralisatie van de financiële sector en welke veranderingen blockchain en Bitcoin teweeg kunnen brengen in de toekomst. Ook wordt er veel aandacht gelegd op het Lightning Network en het belang van het hebben van een eigen node. Tot slot is er ook veel interactie tussen de podcast-hosts en de community van Satoshi Radio via hun eigen Telegram groep.

Satoshi Radio Podcast Logo

Beginnen met Bitcoin

De Beginnen met Bitcoin podcast is perfect voor, je raadt het al, beginners. Deze podcast bestaat uit toegankelijke content voor beginners die nog nooit wat met Bitcoin gedaan hebben. Door te beginnen bij het begin krijg je een goede basiskennis van Bitcoin. Een paar afleveringen later krijg je ook een wat diepere technische uitleg.

Cryptocast

Cryptocast is de crypto podcast van BNR Nieuwsradio. Herbert Blankesteijn navigeert hier wekelijks door al het cryptonieuws. Langs fans en haters, hypes en trends, winst en verlies. Bovendien komen er ook regelmatig belangrijke personen uit de financiële wereld in de podcasts langs, zoals Didi Taihatu en Willem Middelkoop.

Hup Bitcoin

Hup Bitcoin is de podcast van BitcoinMagazine. Vergelijkbaar met de andere podcasts wordt ook hier het nieuws wekelijks behandeld.

Cryptocoiners podcast

In de Cryptocoiners podcast wordt je dagelijks bijgepraat over de laatste Bitcoin- en crypto-ontwikkelingen. De Cryptocoiners podcasts bevat daarnaast een flinke dosis content op het gebied van technische analyse. Trade je zelf vaak crypto en luister je graag naar content over technische analyses? Dan zit je bij de Cryptocoiners podcast goed. Bovendien heeft de Cryptocoiners podcast ook een community op Telegram waar je het met elkaar over Bitcoin en crypto kunt hebben.

Het Crypto Kwartiertje

Het Crypto Kwartiertje is de jongste crypto podcast van dit lijstje en bestaat pas sinds 15 januari 2021. Het unieke aan deze podcast is dat de podcast-hosts geen ervaren experts zijn op het gebied van crypto, maar juist beginners in het vak. In hun podcast nemen de podcast-hosts je met een gezonde dosis humor mee in hun 'avontuur' in de wereld van cryptocurrency.

Engelse crypto podcasts

Op het gebied van Engelse podcasts is er veel meer keuze. Van podcasts die meer op nieuws georiënteerd zijn naar podcasts die over de onderliggende techniek gaan, in het Engels is er keuze genoeg.

What Bitcoin Did

What Bitcoin Did is één van de bekendste podcasts wereldwijd. In de podcast worden belangrijke figuren uit de sector geïnterviewd zoals de Winklevoss tweeling en Vitalik Buterin. De podcast wordt twee keer per week bijgewerkt en bevat content over het meest recente nieuws, technische aspecten en over prijsactie.

Unchained podcast

Blockchain-technologie staat op het punt om elke op vertrouwen gebaseerde interactie van ons leven te transformeren, van financiële diensten tot identiteit, van gezondheidszorg tot onze Internet of Things apparaten. In de Unchained podcast praat presentatrice Laura Shin met pioniers uit de technologiesector, de financiële dienstverlening, de gezondheidszorg, de overheid en andere sectoren over hoe de blockchain en cryptocurrency nieuwe mogelijkheden zullen creëren voor gevestigde bedrijven, startups en gewone mensen om efficiënter, directer en wereldwijd met elkaar in contact te komen.

Unconfirmed podcast

De crypto-wereld is erg dynamisch en verandert continu. De wekelijkse crypto podcast Unconfirmed onthult hoe de grote namen in crypto reageren op de top headlines van de week. Met gastvrouw Laura Shin bespreken de gasten ook waar ze deze dagen aan denken en onthullen ze wat ze denken dat er aan de horizon gloort in crypto.

Bitcoin Audible

Bitcoin Audible is een podcast die duidelijk maakt waarom je naar een podcast over Bitcoin zou moeten luisteren in plaats van erover te lezen. Guy Swann, de gastheer, heeft een gave om zelfs de meest technische zaken op een begrijpelijke manier te presenteren. Een aflevering duurt gemiddeld 60 minuten, en behandelt vrijwel alles wat je de afgelopen dagen over Bitcoin hebt gemist.

Bitcoin Audible podcast logo

The Pomp Podcast

The Pomp Podcast van Anthony “Pomp” Pompliano, bevat leiders in blockchain en titanen van andere industrieën, zoals Mark Cuban en Chamath Palihapitiya. The Pomp Podcast draait nu al een tijdje en heeft nu meer dan 500 afleveringen om naar te luisteren. Keuze genoeg dus!

Blockchain Insider

Blockchain Insider, gehost door Simon Taylor en Colin Platt, is een podcast gespecialiseerd in Bitcoin en blockchain. Ze bespreken het nieuws van de week met expertise en enthousiasme voor de blockchain en de cryptovaluta-sector. 

Token Metrics Podcast

De Token Metrics Podcast maakt podcasts op basis van blockchain- en cryptocurrency-nieuws, analyse- en investeringsstrategieën van het Token Metrics-team en opmerkelijke gasten. De podcast staat bekend om zijn diepgaande fundamentele analyses op het gebied van altcoins. Veel van de afleveringen duiken in op één specifieke altcoin en analyseren deze van A tot Z.

Crypto News Alerts

Blijf je liever dagelijks op de hoogte van al het nieuws, dan wekelijks? Dan zit je bij Crypto News Alerts goed. Deze podcast plaatst nagenoeg iedere dag een podcast online op basis van het meest recente nieuws.

Crypto Cast

Crypto Cast, niet te verwarren met de Nederlandse Cryptocast, biedt nieuws, analyse, commentaar, inzichten en interviews met enkele van de slimste ondernemers, technologen, investeerders, leiders en denkers in de cryptocurrency-ruimte. De focus van CryptoCast is niet alleen Bitcoin. De show behandelt diepgaand relevante cryptocurrencies. Of je nu meer wilt weten over de toekomstige toepassingen van blockchain-technologie of de implicaties van de nieuwste hard fork, CryptoCast omvat alles op dit vlak.

Podcasting 2.0

Een terugkerend onderwerp in bijna elke crypto podcast is toch wel decentralisatie. Bitcoin is ooit begonnen als betaalmiddel om de tussenpersoon bij betalingen overbodig te maken, waardoor niemand meer afhankelijk is van een centrale partij.

Het ironische hieraan is, is dat de meeste podcasts gestreamd worden op centrale platformen zoals Spotfy, YouTube, Google Podcasts en Apple Podcasts. Toch lijkt er nu een alternatief voor deze centrale platformen te vormen, namelijk Podcasting 2.0.

Podcasting 2.0 is een toekomstvisie waarbij luisteraars geen gebruik meer maken van centrale partijen, maar via een decentraal ecosysteem direct verbonden worden met de podcast-hosts, via het Bitcoin Lightning Network. Adam Curry, also known as The Podfather, is een groot voorstander van deze visie. 

De toekomstvisie van Podcasting 2.0 brengt een aantal voordelen voor de podcast-hosts en de luisteraars mee. Ten eerste kunnen de luisteraars nu direct, zonder tussenpersoon, hun favoriete podcast steunen. 

Een tweede voordeel dat hieruit rolt is dat de centrale platformen minder censuur kunnen toepassen op wat wel en niet gezegd mag worden. Vandaag de dag is de macht van tech-giganten zoals Google, Facebook en Apple zo groot, dat zij zelf kunnen bepalen wat er gezegd mag worden en wat niet.

Er zijn al een aantal platform bezig met podcasting 2.0. Een bekend platform is PodcastIndex, die als doel heeft om podcasts een vorm van vrijheid van meningsuiting te houden. Via dit platform kunnen luisteraars via een Value 4 Value Lightning Network kanaal, hun podcasts ondersteunen met Bitcoin. 

Onderstaande afbeelding weergeeft een visuele weergave van de verbindingen tussen de verschillende Lightning Network nodes van de podcasters. 

Lightning Network Podcast transacties

Sphinx.chat is een chat-app met een ingebouwde Lightning Network wallet. Sphinx maakt het luisteraars daarmee mogelijk om miniscule transacties te doen van tot wel één satoshi, wat nog geen eens een tiende van een cent is.

Een tweede mogelijkheid binnen het kader van podcasting 2.0 is geld streamen, of eigenlijk satoshi's streamen. Net zoals je films en series op Netflix kunt streamen, kun je hier terwijl je aan het luisteren bent, satoshi's streamen naar de podcast-makers. Luisteraars kunnen zelf van tevoren instellen hoeveel satoshi zij per tijd willen uitgeven aan de podcasts die zij luisteren. 

Conclusie

Podcasts en crypto zijn beide hot en de combinatie van deze twee wordt dan ook steeds vaker gedaan. Of je nu een echte Bitcoin-maximalist, een altcoin-parel-zoeker of een crypto-trader bent, op het gebied van podcasts is er voor iedereen wel iets te vinden.

Podcast zijn een goede manier om je kennis op het gebied van Bitcoin, cryptovaluta en blockchain op te schroeven, zonder daar veel extra uren van je tijd op te offeren.

Tot slot lijkt podcasting 2.0 een opmars te maken nu Bitcoin en crypto steeds populairder worden. Geld streamen terwijl je podcasts aan het streamen bent is één van de gave toepassingen die hieronder vallen.

Hopelijk heb je door dit artikel een podcast gevonden die jou goed ligt. Als je toch nog vragen hebt, nodigen we je graag uit om in onze AllesOverCrypto Facebook groep een balletje op te gooien. Daar zijn AOC’ers en leden van de groep altijd bereid om je vragen te beantwoorden. Zie je daar dan!

​Met dank aan JuShoot/Shutterstock voor de bannerafbeelding.

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!