VeVe

De VeVe-app: handel eenvoudig in Disney, Marvel & Coca-Cola NFTs

VeVe is een populaire app waar gebruikers gelicentieerde verzamelobjecten in de vorm van NFTs, zogenaamde collectibles, kunnen kopen, verkopen en tentoonstellen in een eigen virtuele showroom. Of je nu houdt van film en televisie, anime, games of sport, in de VeVe-app vind je collectibles van veel verschillende bekende merken. Naast Disney, Marvel en DC biedt VeVe bijvoorbeeld ook Coca-Cola en Pixar aan, en nog veel meer… Ben je fan van deze merken? Dan is VeVe misschien wel interessant voor jou!

Wat VeVe verder onderscheidt van andere NFT-platformen is de manier waarop je de NFTs aanschaft en verhandelt; dit is namelijk vrij eenvoudig. VeVe richt zich dus niet alleen op ervaren NFT verzamelaars, maar ook op andere geïnteresseerden die nog nooit eerder een NFT hebben aangeschaft.

Wil je meer over VeVe weten? In deze blog wordt uitgelegd hoe de VeVe-app werkt, welke collectibles er zijn en worden tips gegeven hoe je een collectible kunt bemachtigen.

Bekijk snel

In de video hieronder vind je alvast een handige beginners guide voor de VeVe-app:

Wat is de VeVe-app?

VeVe is een Android- en iOS-app die een op de blockchain gebaseerde marktplaats biedt voor gelicentieerde digitale verzamelobjecten in de vorm van NFTs. Een non-fungible token, afgekort als NFT, is een eigendomscertificaat van een uniek digitaal object. Het is een koppeling op een blockchain van een account aan specifieke digitale objecten, zoals afbeeldingen, comics en animaties. Door middel van een NFT word je dus eigenaar van een digitaal object.

De VeVe-app is het eerste platform dat officiële NFTs aanbiedt van grote merken op het gebied van film en televisie, anime, games en sport. Denk hierbij aan merken als Disney, Marvel, DC, Coca-Cola en NFLPA (National Football League Players Association). Hierdoor is het mogelijk om eenvoudig digitale objecten van je favoriete helden, villains en iconen te verzamelen, rechtstreeks vanaf je smartphone. VeVe brengt hiermee dus een ware digitale revolutie van verzamelobjecten! 

Licenties

Het verschil met andere NFT-marktplaatsen, zoals OpenSea, is dat daarop iedereen zelfgemaakte NFTs kan aanbieden. Bij VeVe kan dat niet. VeVe werkt uitsluitend met bekende bedrijven en merken, die toestemming hebben gegeven om hun creaties te gebruiken. Het unieke hierbij is dus dat de NFTs gelicentieerd zijn, waardoor ze meer waarde zullen hebben dan NFTs die niet gelicentieerd zijn.

Denk bijvoorbeeld aan een NFT waarop Mickey Mouse of een ander Disney figuur is afgebeeld. Als je deze via VeVe aanschaft zal deze veel meer waarde hebben dan als je deze bijvoorbeeld via OpenSea koopt, omdat Disney daarvoor geen licentie verleend heeft en het dus niet officieel is. Daarnaast is dit juridisch gezien problematisch, omdat Disney hiervoor geen toestemming heeft gegeven. Het handelen in verzamelitems zonder toestemming van de rechtmatige eigenaar is illegaal en kan tot juridische procedures leiden, waar je natuurlijk liever niet in verwikkeld raakt. Door een officiële NFT via VeVe aan te schaffen en te verhandelen, voorkom je deze problemen.

Image
VeVe Disney
VeVe

ECOMI

VeVe is uitgebracht door Ecomi, een technologiebedrijf uit Singapore dat zich richt op digitale verzamelobjecten. Het doel van Ecomi is om gebruikers via de VeVe-app eigendom van digitale verzamelobjecten te laten ervaren, door ze te kopen, te verhandelen en te delen met andere gebruikers. Je hebt namelijk de mogelijkheid om ze tentoon te stellen in een virtuele showroom die gebruikmaakt van augmented reality en dit te delen via social media.

Ecomi ziet digitale verzamelobjecten als een nieuwe vorm van vermogen voor eigenaren van intellectueel eigendom: zijn kunnen hiermee namelijk inkomsten generen in de digitale wereld. Volgens Ecomi zijn digitale streaming, online gamen en online aankopen inmiddels een markt van miljarden dollars geworden en de volgende digitale trend die zich hierbij aansluit zullen verzamelobjecten zijn. Volgens David Yu, de CEO van ECOMI, zit hier veel groeipotentie in.  Naast het inkomstenaspect hebben verzamelobjecten ook op sociaal gebied veel te bieden: ze zullen namelijk mensen met gemeenschappelijke interesses samenbrengen. En dat is zeker ook een meerwaarde.

Naast dat Ecomi de VeVe-app heeft uitgebracht, ontwikkelde het bedrijf eerder ook al een hardware wallet voor crypto: de Secure Wallet. Verder is Ecomi momenteel ook andere producten op het gebied van crypto aan het ontwikkelen, waaronder een eigen metaverse en er gaan geruchten rond dat ook een gaming platform op de planning staat.

Wil je meer weten over Ecomi? Lees dan vooral deze blog.

Beschikbaarheid app

Om gebruik te kunnen maken van VeVe zul je de app moeten downloaden. Een desktopversie is (nog) niet beschikbaar. De VeVe-app is gratis te downloaden via de Google Play Store of App Store.

Image
VeVe Coca-Cola
VeVe

VeVe Collectibles

De VeVe collectibles zijn ontworpen door toonaangevende kunstenaars en tekenaars, waaronder legendarische comictekenaars als Jim Lee en Todd MacFarlane. VeVe maakt het zoals gezegd mogelijk om gelicentieerde gelimiteerde edities van deze exclusieve collectibles te kopen, te verhandelen en uit te stallen in een virtuele showroom met augmented reality opties. 

Collectibles en comics

In de VeVe app kom je op dit moment (april 2022) twee soorten collectibles tegen: de digitale collectibles en comics. Elke week komen er nieuwe collectibles in de verkoop. Deze hebben steeds een beperkte oplage en zijn daarom snel uitverkocht, vaak al binnen enkele seconden. Per collectie kunnen verschillende soorten NFTs worden verzameld, die een bepaalde mate van zeldzaamheid hebben, wat uiteindelijk bepalend is voor de waarde ervan:

 • Common
 • Uncommon
 • Rare
 • Ultra Rare

Veelal worden ze gelanceerd als blind box; je kunt dus van te voren niet zien welke je koopt. Stel dat er 10.000 exemplaren beschikbaar zijn van een Spiderman comic. Er zullen dan bijvoorbeeld 5000 common zijn, 3000 uncommon, 1500 rare, en 500 ultra rare. De verschillen tussen deze rarities zien bijvoorbeeld op andere covers bij comics of op verschillende personages of ontwerpen bij de andere collectibles.

Op 23 april 2022 werd bijvoorbeeld de Disney Villains series 1 gelanceerd. Zoals je hieronder kunt zien waren er verschillende rarities: Ursula is common, Queen of Hearts is uncommon, The Queen is rare en Jafar is ultra rare.

Image
VeVe Disney villains
VeVe-app Disney Villains series 1

Tips & tricks

Omdat VeVe tegenwoordig zo populair is, is er telkens een grote vraag naar de collectibles. Ook lijkt VeVe last te hebben van bots, die supersnel op de koopknop klikken. Hierdoor zijn de collectibles op dit moment eigenlijk bijna altijd binnen enkele seconden uitverkocht, waardoor de kans groot is dat het niet lukt om er eentje te kunnen bemachtigen. Toch zijn er wel een aantal tips om je kansen op een collectible te vergoten.

Internet snelheid Het is ten eerst belangrijk dat je internet snelheid zo hoog mogelijk is. Zoek bijvoorbeeld op Google naar ‘internet snelheid’ om te bepalen wat de snelheid is. Zorg ervoor dat tijdens de lancering van collectibles zo weinig mogelijk mensen gebruikmaken van je internet, zodat de snelheid zo hoog mogelijk is. Ook is het belangrijk dat je router/modem optimaal werkt. Je zou deze bijvoorbeeld kunnen resetten om dit te optimaliseren.
Mobiel optimaliseren Zorg ervoor dat je mobiel zelf ook optimaal werkt, door deze bijvoorbeeld opnieuw op te starten. Schakel daarnaast automatische vergrendelfuncties uit om te voorkomen dat je scherm vergrendelt tijdens de lancering. Verder kan het handig zijn om de lettergrootte in te stellen naar een kleiner format, zodat er zoveel mogelijk tekst op het scherm past. Hierdoor zal je tijdens de verkoop niet naar beneden hoeven te scrollen voor de koopknop.
Verlanglijst Tijdens de verkoop zullen de meeste gebruikers wachten op het verzamelscherm van de collectibles. Door de collectibles die je wilt kopen alvast te reserveren, zullen ze in je verlanglijst terechtkomen. Dit geeft een alternatieve route naar de koopknop.
Correctheid timer Let er op dat de timer die aftelt tot de koop zo correct mogelijk loopt. Het is daarom handig om een paar minuten voor tijd de app opnieuw op te starten.
Koopknop Je kunt alvast van te voren nagaan waar de koopknop op je scherm zal verschijnen, zodat je hier direct op kunt klikken als het tijd is.
Aflopen reserveringstijd Na het succesvol reserveren van een collectibles nadat je op de koopknop hebt gedrukt, hebben gebruikers 90 seconden om een ​​CAPTCHA-puzzel te voltooien en hun aankoop te bevestigen. Als dit mislukt zullen er dus collectibles overblijven die na 2 minuten opnieuw te koop worden aangeboden, waardoor iedereen een tweede kans krijgt om deze overgebleven collectibles te kopen. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je in het koopscherm blijven wachten en na 2 minuten opnieuw op de koopknop klikken. Als je het scherm verlaat, kun je deze kans verliezen omdat er dan al een knop met ‘uitverkocht’ verschijnt, waardoor je er niet meer op kunt klikken.

Voorbeelden

VeVe heeft inmiddels al veel samenwerkingen gesloten met grote merken en bedrijven. Hieronder een aantal voorbeelden:

 • Op 17 juni 2021 verscheen de allereerste NFT van Superman bij VeVe in samenwerking met DC.
 • Op 17 juli 2021 bracht VeVe verschillende soorten collectibles van de populaire Ectomobile uit van Ghostbusters.
 • Op 7 augustus 2021 werkte VeVe samen met Marvel om de allereerste NFT van Spider-Man uit te brengen.
 • Op 8 september 2021 werkte VeVe samen met Star Trek om een reeks NFTs uit te brengen op basis van iconische ruimteschepen, zoals de Enterprise-D en Borg Cube.
 • Op 1 oktober 2021 maakten exclusieve James Bond collectibles hun debuut op VeVe.
 • Op 12 november 2021 bracht Veve in het kader van Disney+ Day een aantal officiële NFTs uit van geliefde personages van Disney, Pixar, Marvel, en Star Wars.
 • Op 20 december 2021 verschenen voor het eerst verschillende collectibles van Coca-Cola bij VeVe.

In de video hieronder wordt een recap gegeven van het eerste seizoen van de VeVe collectibles in 2021. Dit eerste seizoen was erg succesvol en trok meer dan 250.000 gebruikers naar de VeVe-app, die in totaal meer dan 450.000 collectibles verzamelden.

Tokens: hoe betaal je?

ECOMI heeft een eigen token: OMI. Deze is momenteel te koop via Gate.io., AscendEX, OKEx, Uniswap en BitForex. De verwachting is wel dat OMI in de toekomst op de grotere exchanges te koop zal komen. OMI heeft op dit moment (april 2022) nog geen directe gebruiksfunctie in de VeVe-app. De collectibles betaal je namelijk met Gems.

Gems

Om een collectible op de marktplaats van VeVe te kopen heb je Gems nodig. Dit is dus de interne valuta van VeVe. 1 Gem kost 1 US Dollar en kan eenvoudig worden aangeschaft in de VeVe-app met creditcard of Google Play tegoed. VeVe heeft voor de methode gekozen om het voor nieuwkomers in de NFT-wereld gemakkelijker te maken om VeVe te gebruiken. Als iemand een collectible met Gems koopt, dan worden deze op de achtergrond wel door VeVe ingewisseld voor OMI en worden vervolgens geburnd.

Wat het grote nadeel is van VeVe, is dat de marktplaats momenteel (april 2022) losstaat van de rest van de crypto en NFT-wereld. Alles bevindt zich in de VeVe-app. VeVe-NFTs kunnen niet op andere platformen worden verhandeld en het is ook nog niet mogelijk om Gems weer om te wisselen naar dollars en te laten uit te betalen. VeVe heeft gelukkig wel aangegeven plannen te hebben om dit te gaan veranderen, maar wanneer dit precies gaat gebeuren is onduidelijk.

VeVe op social media

VeVe is actief op verschillende social-mediakanalen. Als we kijken naar het aantal volgers dan valt gelijk op dat VeVe al erg populair is. Als je op de hoogte wilt blijven van al het laatste nieuws en weetjes over VeVe, dan is het zeker handig om één of meerdere kanalen te volgen. Hierop worden ook de nieuwe collectibles aangekondigd, zodat je op tijd op de hoogte bent van nieuwe collectibles.

Discord 116.182 leden
Twitter 235.061 volgers
Facebook 22.348 volgers
Instagram 126.467 volgers
Medium 21.731 volgers

* Aantallen op 24 april 2022.

De VeVeVerse

De VeVeVerse is een nieuw onderdeel van VeVe dat momenteel (april 2021) in ontwikkeling is. De VeVeVerse zal een meeslepende metaverse bieden, waarin fans en verzamelaars kunnen toetreden tot een nieuwe wereld van verzamelen. Het is dus nog even afwachten hoe dit zich precies zal ontwikkelen, maar het klinkt in ieder geval al veelbelovend. 

Conclusie

VeVe is dé app voor iedereen die geïnteresseerd is in NFTs van Disney, Marvel, DC, Coca-Cola, etc. Hier koop en verhandel je namelijk gelicentieerde digitale collectibles en comics van bekende merken op het gebied van film en televisie, anime, games en sport. Lijkt je dit wel wat? Download dan vooral eens de VeVe-app of neem een kijkje op één van de social-mediakanalen van VeVe. Let er wel op dat VeVe momenteel nog in ontwikkeling is en je opbrengsten door de verkoop van de NFTs nog niet kunt laten uitbetalen. We zijn dan ook erg benieuwd hoe dit zich in de toekomst precies zal ontwikkelen.

Wil jij meer weten over VeVe, Ecomi, NFTs of over crypto in het algemeen? Word dan lid van onze AllesOverCrypto Facebookgroep of neem een kijkje op het Crypto Forum! Laat het ons ook weten als je zelf interessante ideeën hebt over een blog-onderwerp. Wie weet schrijven we de volgende keer wel voor jou. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag op onze FAQ-pagina op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt.

Header afbeelding: mundissima/Shutterstock.com


Starten met NFT's en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze Gratis NFT Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Blogbanner NFT Training

 


 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.