Ecomi - een complete uitleg voor beginners

Ecomi - een complete uitleg voor beginners

Snel €10 verdienen?

 1. Maak een account aan
 2. Stort 10 euro
 3. Je ontvangt direct €10 extra!
Start direct bij
Bitvavo

Ecomi ($OMI) is een token die je kunt gebruiken op het VeVe platform van het Ecomi bedrijf, gevestigd in Singapore. Het bedrijf zelf heet dus Ecomi, zij hebben het VeVe platform ontwikkeld en $OMI is de token die wordt gebruikt op dit platform. 

Het VeVe platform is een soort marktplaats, waar je NFT’s kunt kopen en verkopen. Het bedrijf Ecomi bevindt zich op dit moment in de positie om een echte marktleider te worden op dit gebied. Zij streven ernaar om het voortouw te nemen in onder andere NFT’s, maar ook de bescherming van digitale assets. Een mooi en ambitieus doel. 

Ben je benieuwd naar de haalbaarheid van dit doel en wat $OMI verder inhoudt? In dit artikel lees je alles over $OMI, het team erachter, de roadmap en hoe jij ook kunt investeren als je zelf ook achter dit project staat. 

Bekijk snel

Wat is ECOMI ($OMI)? 

Ecomi is een technologiebedrijf en dit bedrijf heeft de VeVe app ontwikkeld. Deze app is gewoon te downloaden via je telefoon in de Playstore of App store. Zodra je deze app hebt gedownload, kun je NFT’s kopen of verkopen. Dit betreft een one-stop-shop, zoals ze het zelf noemen. Je hoeft dus geen ingewikkelde stappen te volgen en het is erg gebruiksvriendelijk. 

NFT staat voor Non-Fungible Token. Non-fungible betekent niet-inwisselbaar, uniek en onvervangbaar. Dit is het tegenovergestelde van fungible dus. Ethereum (ETH) is bijvoorbeeld inwisselbaar. 1 Ethereum is 1 Ethereum. Als jij 1 ETH verkoopt, en daarna weer een 1 ETH terugkoopt, is de kans groot dat dit een andere ETH was. 

Zo werkt het niet bij non-fungible tokens. Bij een non-fungible token gaat het om een uniek, digitaal eigendomscertificaat. Oftewel: alleen jij kunt een bepaalde NFT bezitten. Vergelijk het bijvoorbeeld eens met een festivalticket. Iedereen gaat naar hetzelfde festival, maar er zijn duizenden unieke kaarten te koop, terwijl alleen jij met jouw specifieke ticket binnenkomt. Dat geldt dus ook voor NFT’s. 

Dit digitale eigendomscertificaat kun je koppelen aan een digitaal object, dit kun je zien als digitale kunst. Dit item dat jij koopt of verkoopt, kan ook weer in waarde stijgen of dalen. Jij bezit iets unieks en men kan het niet kopiëren. 

Ecomi
Website Ecomi

De VeVe app

VeVe is een applicatie. Op de VeVe app kun je dus NFT’s kopen, maar ook customizen en dan verkopen. De ontwikkelaars van deze app hebben een enorme naamsbekendheid. Ze hebben licenties afgesloten met grote namen, zoals Disney, James Bond en Marvel. En die kennen we vast allemaal. Met deze licenties hebben zij het recht om de officiële NFT’s van bijvoorbeeld Star Wars te lanceren. 

Dit betekent dus dat ze het voordeel hebben dat er al een grote naamsbekendheid is. Fans van deze grote namen, raken dus bijna ‘vanzelf’ geïnteresseerd in NFT’s. De licenties en grote namen die dus aan het bedrijf Ecomi zijn verbonden, leverden dus een groot voordeel op bij de lancering van $OMI. Een slimme zet dus. 

De VeVe app is al ontzettend groot. Jaarlijks wordt er al een omzet van miljoenen gedraaid. 

Naast het kopen en verkopen van NFT’s is er ook een nieuwe functionaliteit te gebruiken. Namelijk de augmented reality functionaliteit. Hiermee projecteer je jouw NFT’s in 3D-vorm. Een toffe feature, wat zeker niet de laatste ontwikkeling zal zijn. Ook heb je als een ware een vitrine voor jouw NFT’s. 

Wil je meer leren over NFT’s? In dit artikel vind je nog alle informatie als je je wil verdiepen in NFT’s. 

Ecomi veve app
Ecomi.com

Migratie

In de VeVe app kun je dus NFT’s kopen of verkopen. Dat kan simpelweg gewoon met je creditcard. Het enige probleem is dat Ecomi tijdens de opstart een ‘verkeerde’ keuze heeft gemaakt Zij kozen ervoor om Ecomi op een ander netwerk te draaien dan het Ethereum netwerk. Dit leek destijds een goede keuze, maar nu blijkt dat de meest gebruikte blockchains voor NFT’s toch Ethereum en Solana zijn

Het goede nieuws is dat hier verandering in komt. $OMI is namelijk bezig met een migratie. Zodra deze afgerond is (naar verwachting deze maand al, januari 2022), maakt men gebruik van een Layer 2 Ethereum. Ook wel Immutable X genoemd. Immutable X is de eerste layer-2 oplossing voor koolstofneutrale NFT’s die gebouwd zijn op het Ethereum netwerk. 

Waarom wil men $OMI kopen? 

Zodra de migratie is afgerond, kun je met lage transactiekosten over het Ethereum netwerk NFT’s kopen en verkopen. Ook is het de bedoeling dat het verhandelen sneller en effectiever kan. Win win situatie dus. 

De VeVe app heeft zijn eigen stablecoin: Gems. Gems heb je nodig om bijvoorbeeld NFT’s te kopen. Gems zijn de stablecoins omdat deze altijd de waarde van ongeveer $1 heeft. Deze Gems kun je kopen met $OMI. $OMI is geen stablecoin, dus deze waarde stijgt of daalt. NFT’s die je wil kopen, worden dus ook duurder of goedkoper, naarmate de waarde in $OMI verandert. Door de aanschaf via Gems te doen, heb je hier geen last van. 

Waarom is $OMI dan toch zo populair?

Juist vanwege de licenties die Ecomi heeft gesloten met de grote namen. Door deze populaire afgesloten licenties zijn de verwachtingen hoog gespannen. Alfred Kahn, degene achter de licenties, heeft al veel grote successen behaald door bekende namen binnen te halen. Dat in combinatie met de effectieve en goedkopere manier om te handelen in NFT’s, zorgt voor steeds meer populariteit. $OMI lost dus een probleem op, waardoor steeds meer mensen de waarde van de token gaan inzien. 

Daarnaast zal $OMI na de migratie ook op de grotere exchanges gelist worden. Je zult $OMI dan bijvoorbeeld terug kunnen vinden op Binance

Ben je niet geïnteresseerd in NFT’s, maar geloof je wel in $OMI zelf? Dan kun je natuurlijk ook alleen de coin kopen. Je hoeft niet per definitie ook in NFT’s te handelen. 

Kenmerken van $OMI

Token ticker $OMI
Totaal aantal tokens 750.000.000.000
Aantal tokens in omloop 240.092.131.274 waarvan 20% in handen van het team tijdens de ICO
Token type Nu ERC-20

Geschikte wallet voor de coins

OMI tokens kun je aanschaffen via verschillende platforms:

Hardware wallet

Als je investeert in crypto’s is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat deze op een veilige plek staan opgeslagen. Een goede en veilige manier om dit te doen, is via een hardware wallet

Een hardware wallet is een soort kluis, waarin jij je transacties kunt beheren. Je hebt dus de private key in handen en je bent daadwerkelijk eigenaar van de coins. Je bent niet afhankelijk van allerlei exchanges. $OMI kun je naast de exchange ook op een hardware wallet opslaan. De bekendste hardware wallet is op dit moment de Ledger Nano.

In deze video hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe jij $OMI op jouw Ledger kunt opslaan:

Secure Wallet

Ook kun je $OMI op een Ecomi Secure Wallet opslaan. Deze secure wallet lijkt op een soort creditcard. Op deze manier bescherm jij je $OMI tegen cyber attacks of andere onveiligheden. Op het Secure Wallet apparaat kun je ook je balans zien. Als je je Secure Wallet verder wil gebruiken heb je de Ecomi Secure Wallet app nodig. 

Met de Ecomi Secure Wallet app heb je:

 • Controle over je private keys
 • Een veilige plaats voor de coins die je in bezit hebt (kijk van tevoren goed welke coins ondersteund worden)
 • Een overzicht van je cryptomunten
 • De mogelijkheden om munten te verzenden en te ontvangen. Dit geldt voor de munten die geschikt zijn in deze wallet
 • Een overzicht van je historische transacties
 • De mogelijkheden om vijf individuele accounts per cryptocurrency te creëren. 

Het team achter $OMI

Het team achter $OMI bestond tijdens de ICO uit twaalf personen, met ontzettend veel ervaring in de NFT markt onder andere. Bij sommige projecten zie je dat een team anoniem is, maar bij $OMI is dat zeker niet het geval. Alle team members staan genoemd op hun eigen website met naam en ervaring. Ook hun LinkedIn profielen zijn openbaar. Dit wil niet per definitie zeggen dat het dan volledig te vertrouwen is, maar het geeft wel aan dat de betrokken personen volledig te vinden zijn. Dat geeft een vertrouwd gevoel, omdat het verifieerbaar is. 

Hieronder zie je de drie belangrijkste personen van het team. De CEO, de COO en Alfred Kahn als head of global licensing. 

Naam + LinkedIn profiel Functie
David Yu

 

CEO = Chief Executive Officer = algemeen directeur van Ecomi
Daniel Crothers

 

COO = Chief Operational Officer
Alfred Kahn Head of Global Licensing

Alfred Kahn is ‘head of global licensing’ en heeft bepaalde namen ontzettend groot gebracht. Pokémon is bijvoorbeeld een naam die niemand kende. Hij ontdekte die in Japan, haalde dit naar de Westerse wereld en inmiddels is er bijna niemand meer die nog nooit gehoord heeft van Pokémon. Alfred Kahn brengt dus veel te weeg als het gaat om licenties en het groot maken van nieuwe namen. 

De audit is openbaar en ook de whitepaper is te vinden op de website van $OMI. Hierin is het huidige team ook terug te vinden. 

Alle 3D en AR-modellen die in de VeVe app te vinden zijn, worden door hun eigen team gemaakt. Het team heeft dus eigen vormgevers en designers aangenomen om alles zelf te ontwikkelen. Hierin wordt dus veel tijd en geld gestoken. 

Roadmap

Op dit moment is er geen actuele roadmap meer te vinden van $OMI, aangezien $OMI ook al sinds langere tijd bestaat. Wel hebben ze een tijdspanne gemaakt, voor de focus van Immutable X. 

Fase 1: user wallet registratie (compleet).

Alle gebruikers en wallet adressen zijn inmiddels gemigreerd. 

Fase 2: NFT minting (compleet). 

Alle assets zijn gere-mint op layer 2. Dit was ook een zware testfase om te zien of alles succesvol zou zijn. Dat is het geval. 

Fase 3: $OMI token migratie (daar is men nu nog mee bezig).

Ecomi migratie
Medium Ecomi

Als je op dit moment van schrijven $OMI tokens bezit, kun je op drie manieren migreren. 

 • De VeVe app. Hier gebeurt het automatisch.
 • Exchanges. Dat gebeurt ook automatisch.
 • Token swap site. Dit moet je handmatig doen. 

De eerdere roadmap van 2018 en 2019 is wel terug te vinden in de whitepaper. Deze is niet meer geüpdatet. 

$OMI en social media

Het team achter $OMI is op veel verschillende social media platformen actief. Zo zijn ze actief op meerdere platforms, zoals Twitter, Reddit, Facebook, Medium en Discord.

De populariteit van $OMI, in januari 2022: 
- Twitter, 158.900 volgers

- Telegram, 40.587 members

- Facebook, 6.673 volgers

- Reddit, 25.100 members

- Medium, 5.600 volgers

- Discord, bijna 100.000 volgers

Kritiek

Uiteraard is de verwachting dat de migratie succesvol gaat verlopen en zijn de verwachtingen hoog gespannen. Toch blijft het altijd de vraag wat er gaat gebeuren, ondanks het feit dat de testen goed gegaan zijn. 

Het nadeel is dat $OMI nog niet te vinden is op de grote exchanges. De verwachting is dat dit gaat gebeuren na de migratie. Ook dit is natuurlijk nog even afwachten.

De roadmap is ook niet meer geüpdatet en loopt tot 2019.  

Conclusie

Het doel van $OMI is om het allerbeste platform te creëren voor het aanschaffen, beschermen en verzamelen van digitale assets, zoals NFT’s. Dit gebeurt op de VeVe app, ontwikkeld door het technologiebedrijf Ecomi. In de VeVe app kun je NFT’s aanschaffen met $OMI. 

Aan Ecomi zijn grote, bekende namen verbonden. Deze grote namen zoals Alfred Kahn hebben zich al meerdere keren bewezen, wat terug te zien is aan miljarden euro’s omzet die aan hem te danken zijn. 

Ondanks het feit dat ze nu bezig zijn met een migratie, vanwege een verkeerde keuze in het begin, heeft $OMI een duidelijk verhaal met een duidelijk doel.

Het team is overal terug te vinden, $OMI heeft een actieve community en is actief op social media. 

Naast de token zelf heeft Ecomi ook een eigen Secure Wallet ontwikkeld. Dit betreft een hardware wallet, waarop jij je aangeschafte coins kunt opslaan. Better safe than sorry! 

Al met al een interessant project, waar we nog veel van hopen te horen. Ben jij geïnteresseerd in dit project of heb je nog vragen? Sluit je dan aan bij onze Facebookgroep van AllesOverCrypto. 

Header: shutterstock.com

 

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!