Vertcoin achtergrond

Vertcoin (VTC) - Uitleg in 10 punten

Vertcoin is een klassieke cryptocurrency die al sinds 2014 bestaat. Het wordt ontwikkeld door vrijwilligers en draait volledig op donaties. In dit artikel vind je een korte en krachtige uitleg over wat Vertcoin is en hoe je de munt kunt kopen. Wanneer je een uitgebreide uitleg wilt lezen, dan kan je onderaan het artikel op de blauwe knop drukken. 

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Vertcoin in 10 punten

 1. Vertcoin is een cryptomunt die wordt gebruikt als betaalmiddel, net als Bitcoin. De afkorting van de munt is VTC.
 2. De transactiekosten schommelen tussen de 0,5 cent en de 4 cent. Dit hangt af van de drukte op het netwerk. In december 2017 waren de kosten bijvoorbeeld hoger dan dat ze nu zijn.
 3. Het project is open-source waardoor iedereen ter wereld mee kan werken aan de cryptomunt.
 4. Het team van de cryptocurrency vond dat het miningproces van Bitcoin te centraal werd. In plaats van dat individuelen de coin kunnen minen, doen vooral de grote bedrijven het. Hierdoor krijgen zij de nieuwe coins in handen en gaat alle macht ook naar hen toe. Vertcoin voorkomt dit doordat je geen ASIC-miners kunt inzetten bij het minen. Dit zijn dure apparaten speciaal ontworpen voor het minen. Hierdoor is iedereen met een computer weer in staat om de coin te minen.
 5. Je kan de munt zowel op een software wallet als op een hardware wallet opslaan.
 6. Ze hebben nooit een ICO, airdrop of premine gedaan. Het gehele project draait op donaties en wordt door vrijwilligers ontwikkeld.
 7. Op dit moment heeft 2,54% van de adressen 85,87% van alle munten in handen. Dit is een erg scheve verdeling en we zien graag dat dit in de komende tijd zal veranderen.
 8. In totaal komen er 84 miljoen VTC op de markt. Hiervan zijn er nu al 46,4 miljoen in omloop.
 9. Vertcoin is erg populair op social media. Op Twitter hebben ze op het moment van schrijven zelfs 70k volgers!
 10. De hoogste prijs van VTC ooit was 10,53 dollar. Dit was op 12 juni 2017. De huidige koers van VTC kan je hier vinden.

Hoe koop ik Vertcoin?

Vertcoin kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van VTC.

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
 4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
 6. Zoek VTC op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
 7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in VTC. 
 8. Gefeliciteerd! Je hebt VTC gekocht!
  Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren

 

Lees hier de uitgebreide uitleg over Vertcoin

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.