Status Network Token achtergrond

Status coin (SNT) - Dapps op je smartphone!

Status coin (SNT) wil ervoor zorgen dat we alle applicaties van Ethereum op onze smartphone kunnen gaan gebruiken. Als ze hierin slagen dan is dat ontzettend waardevol aangezien dit een grote stap richting massa-adoptie van blockchain en dapps zou zijn. In dit artikel kom je alles te weten over Status als project en vind je tips voor hoe je SNT kunt kopen, in welke wallet je ze kunt opslaan en wat de koers van Status op dit moment doet.

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Bekijk snel

Wat is Status (SNT)?

Het probleem

Tegenwoordig worden we meer en meer verbonden door technologieën en derde partijen claimen dat ze onze levens verbeteren. Banken zorgen ervoor dat we geldtransacties kunnen doen, Facebook biedt ons een prachtig sociaal netwerk en notarissen maken voor ons belangrijke documenten op. Dit klinkt natuurlijk erg mooi maar er zit ook een keerzijde aan. Steeds meer van onze persoonlijke gegevens komen in de handen van bedrijven en hiermee geven we ze ontzettend veel macht. Deze weggegeven macht wil Status, door middel van de Ethereum-blockchain, weer teruggeven aan ons allemaal.

De oplossing

Door het gebruik van de Ethereum-blockchain kunnen we processen gaan decentraliseren. Bij ieder proces waarbij een tussenpersoon aanwezig is, kunnen we deze derde partij wegnemen. Programmeurs zijn al hard bezig om decentrale applicaties te ontwikkelen die processen op de blockchain kunnen laten draaien. De normale wereld weet alleen nog niet hoe hij zo'n applicatie in gebruik kan nemen.

Hier komt Status

Status is een mobiel besturingssysteem dat het mogelijk maakt je telefoon te verbinden met het Ethereum-netwerk. Ze hebben een applicatie voor de smartphone gemaakt waarmee je toegang krijgt tot alle decentrale applicaties (dapps) van Ethereum. Hierdoor wordt het mogelijk dat Ethereum en de daarop gebouwde applicaties door meer en meer mensen gebruikt gaat worden. 

Op dit moment gebruiken mensen Status al als messenger, browser en als betaalapplicatie.

De applicatie is op dit moment alleen voor Android beschikbaar en je kan hem in de Play Store bekijken. De app is op dit moment in Alpha-testing en het kan zijn dat hij nog wat onstabiel werkt. Ze zijn hard bezig om dit steeds beter te laten werken. Ook willen ze hem snel in de Apple Store krijgen. 

De volgende video legt Status in een paar minuten uit:

De Token van Status: SNT

Binnen het netwerk van Status wordt een eigen utility-token gebruikt, SNT. Veel dingen, zoals chatten, is gratis binnen het netwerk van Status. Voor sommige features dien je wel te betalen en hier heb je dan de SNT-token voor. Hoe meer Status in gebruik wordt genomen, hoe meer de SNT-token ook gebruikt zal worden. Dit resulteert veelal in een prijsstijging van de cryptocurrency.

Tokenverspreiding

In juni 2017 heeft Status met hun ICO meer dan 100 miljoen dollar opgehaald. Dit doen ze om mensen de kans te geven vroegtijdig in het project te investeren en zelf kapitaal aan te trekken. De kenmerken van deze crowdfunding staan hieronder:

Kenmerken

Token symbool SNT
Totaal aantal tokens 6.804.870.174
Aantal tokens in omloop 3.470.483.788
Prijs tijdens ICO $ 0.0370
Token type ERC-20 (gebaseerd op het Ethereum-protocol)
Streefbedrag bij de verkoop $ 90 miljoen
Opgehaald vermogen tijdens ICO $ 107,66 miljoen
Image
status network tokendistributie

De Status Genesis Tokens (SGT) zijn ERC20-tokens die voor de ICO zijn verdeeld. De mensen die mee hebben gewerkt aan het project krijgen deze tokens. Ze konden de munten na de ICO omruilen voor de SNT-tokens.

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Geschikte wallet voor de token

Status kan je naast de exchange ook op een hardware wallet opslaan. Dit wordt in de meeste gevallen aangeraden aangezien je hier zelf de private key in handen hebt en dus daadwerkelijk eigenaar bent van de coins. De bekendste hardware wallet is op dit moment de Ledger Nano S. Deze kan je bij de officiële Nederlandse reseller Cryptomaan kopen

Team

Het team van Status bestaat uit ruim 60 fulltime medewerkers waarvan de meesten programmeurs zijn. Het grotendeel focust zich op het ontwikkelen van de core applicatie. De rest is bezig met het bedenken en maken van nieuwe decentrale applicaties. 

Naast programmeurs hebben ze ook marketeers, juristen en community-managers rondlopen. Het team wordt geleid door de volgende vier personen:

Naam Functie Ervaring
Carl Bennetts Co-Founder
 • 9+ Jaar ervaring in procesvoering, bedrijfsmanagement en het aantrekken van gebruikers
 • Was hiervoor Co-Founder van OPC
Jarrad Hope Co-Founder
 • Ervaring met marketingstrategieën, digitale marketing, en online adverteren
Nabil Naghdy COO
 • Gespecialiseerd in productmanagement, digitaal adverteren en advertentiegerichte technologieën 
 • Was hiervoor productmanager bij Google
Yessin Schiegg CFO
 • Gespecialiseerd in private equity, investeringen, asset management en financiële analyses
 • Voormalig CFO van Alpha Associates

Roadmap

Ze hebben tot op heden nog geen roadmap gepubliceerd. 

Adviseurs & Partners

Image
Adviseurs Status SNT

Partners

Ze hebben een partnerschap met Aragon. Dit is een decentraal platform voor het beheren van bedrijven. Aragon kan zijn gebruikers hierdoor de mobiele service van Status aanbieden. Dit zorgt ervoor dat Status een stuk meer gebruikers krijgt. De Co-Founder van Aragon is ook een adviseur van Status, zoals we hierboven in de afbeelding zien. 

Populariteit en gemeenschap

Status is ontzettend populair op Twitter en heeft daar maar liefst 100k+ volgers! De overige kanalen daarentegen blijven wat achter. Als we kijken naar andere crypto-projecten dan zien we veelal hetzelfde. Twitter is verreweg het meest populaire mediaplatform voor cryptobedrijven. Hieronder staan de linkjes van de kanalen, mocht je het project willen volgen.

Populariteit Status (juni 2018)
Twitter 103k volgers
Telegram 4k volgers
Facebook 12k volgers
Reddit 6k lezers

Kritiek

Voor een project dat tot de top 50 van dit moment behoort, mogen we wel verwachten dat ze een roadmap hebben. Dit is ontzettend belangrijk om te hebben. Het laat namelijk zien of ze ambitieuze doelen hebben en ze deze ook daadwerkelijk behalen. Op dit moment kunnen wij lastiger de vorderingen van het project volgen en dat is jammer. 

Conclusie

Als Status het mogelijk maakt dat iedereen straks de decentrale applicaties van Ethereum kan gebruiken dan is dat héél waardevol. Hierdoor zullen er namelijk ook meer en meer applicaties komen en kunnen we snel de voordelen van blockchain in ons dagelijks leven ervaren. Een wereld waarbij we niet meer hoeven te vertrouwen op derde partijen komt dan ineens een stuk dichterbij. 

Heb je vertrouwen in Status en zou je graag de tokens ervan willen kopen? Volg dan de onderstaande instructies.

Hoe koop ik Status Network Token?

Status Network Token kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van SNT.

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
 4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
 6. Zoek SNT op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
 7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in SNT. 
 8. Gefeliciteerd! Je hebt SNT gekocht!
  Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.