staken met een stakebox

Staken met een stakebox

Veel mensen hebben aan het begin Bitcoins verdiend door hun computer te laten minen. Tegenwoordig is dit proces veel moeilijker geworden en zijn het vooral grote bedrijven die dit miningproces op zich nemen. Het is wel nog mogelijk om andere cryptocurrency’s te verdienen maar dit wordt steeds meer gedaan in de vorm van staken. Dit kan door een wallet op je computer te gebruiken of door middel van een aparte stakebox die hiervoor te koop is. In dit artikel frissen we je geheugen op door proof-of-stake in het kort uit te leggen en vervolgens vertellen we hoe een stakebox goed van pas kan komen bij dit proces.

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Wat is Proof-of-Stake?

Proof-of-Stake valt onder de noemer 'consensus algoritme' en ieder cryptoproject heeft er een. Dit algoritme zorgt ervoor dat de blockchain goed blijft werken. Iedere keer wordt er een nieuw blok toegevoegd aan deze blokkenketting (blockchain) en het algoritme zorgt ervoor dat dit op een juiste manier gebeurd.
Het consensus algoritme van Bitcoin wordt Proof-of-Work genoemd en bij crypto’s die je kunt staken wordt Proof-of-Stake gebruikt. Deze laatste vorm zien we steeds vaker bij nieuwe coins dan Proof-of-Work, omdat je geen geavanceerde apparatuur nodig hebt en de kosten ervan lager zijn.

De volgende video geeft in ruim twee minuten weer wat Proof-of-Work en Proof-of-Stake inhouden. 

Staken

Om te staken heb je eerst een aantal coins van een cryptoproject nodig. Deze zet je in je wallet en maak je beschikbaar voor het staken. Door het staken van de coins ben je eigenlijk bezig met het oplossen van een nieuw block. Wanneer je dit succesvol doet krijg je een beloning in de vorm van coins. De ene dag kan je meer blokken oplossen dan de andere dag waardoor de dagelijkse beloning kan verschillen. Hoe meer coins je bezit, hoe meer kans je maakt om een nieuw block te vinden.
Bij veel cryptoprojecten die Proof-of-Stake hebben dien je jouw wallet online te houden om mee te kunnen doen met het stakeproces. Dit betekent dat jouw computer urenlang aan staat en dit kost veel stroom. Om die reden hebben ze een stakebox ontwikkeld.

Wat is een stakebox?

Een stakebox is een klein apparaatje dat speciaal is ontwikkeld om een cryptocurrency te staken. Het stukje hardware is populair omdat dit ervoor zorgt dat je computer of laptop niet 24/7 aan hoeft te staan. Je kan hem gewoon installeren en bij de router zetten, de stakebox doet verder zijn werk.
Een stakebox bestaat uit een Raspberry Pi en een geheugenkaart met de software van de cryptocurrency. Een Raspberrt Pi is een computer zo groot als een pinpas en draait op Linux of op Windows 10 IoT (Internet of Things). De software van de cryptocurrency maakt het mogelijk om het stakeproces van die specifieke coin uit te voeren. 
Een bekende producent van de stakeboxes is het vlakbij Londen gelegen StakeBox. Gelukkig hebben ze een officiële Nederlandse distributeur waar wij onze eigen stakebox kunnen kopen.

Image
Stakeboxen

Waar koop je een stakebox?

De enige Nederlandse verkoper van de Stakebox is Cryptomaan. Deze partij kennen we voornamelijk van de hardware wallets maar de afgelopen tijd hebben ze hun assortiment flink uitgebreid. Op dit moment kan je bij hen dit apparaatje halen voor Reddcoin, QTUM, CloackCoin, PIVX en Neblio. Ze hebben een goede klantenservice dus mocht je tijdens de installatie tegen problemen aanlopen, dan kunnen zij je erbij helpen.

>>> Via deze link kan je de stakebox bij Cryptomaan bekijken.

Tot slot

Het minen van Bitcoin is voor velen niet meer interessant en staken is daarentegen een mooie manier om extra inkomen te genereren. Wanneer je op zoek bent naar een passief inkomen dan is het ook zeker interessant om meer te leren over masternodes. Hierbij koop je ook een aantal coins die je voor een lange tijd vasthoudt en krijg je ook een beloning uitgekeerd.
Mochten er nog onduidelijkheden zijn, laat het ons gerust weten! Wil je liever een discussie starten over interessante stake-cryptocurrency’s? Dan verwijs ik je graag door naar ons forum

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.