NFTs
24/2/22

Prime Ape Planet (PAP), de 3D NFT-collectie

Prime Ape Planet (PAP), de 3D NFT-collectie

Snel €10 verdienen?

  1. Klik op de knop
  2. Maak een account aan
  3. Stort 10 euro

Je ontvangt direct €10 extra!

Start direct bij Bitvavo!

De interesse omtrent NFT's lijkt steeds groter te worden. De term 'NFT' heeft zelfs 'Crypto' ingehaald qua zoekwoorden op Google. Eén van de redenen waarom de non-fungible tokens steeds populairder worden, is de Prime Ape Planet NFT-collectie. Sinds het team de plannen omtrent hun NFT-collectie kenbaar heeft gemaakt, is de interesse in deze collectie zeer groot.

De enorme interesse komt door de hoge kwaliteit van de NFT's, die je niet snel zult vinden bij andere NFT's waar apen op te zien zijn. In dit artikel nemen we de collectie en het team onder de loep, maar kijken we ook naar de toekomst hiervan. Er zijn verschillende plannen gemaakt, die voor investeerders zoals jij mogelijk heel interessant kunnen zijn! 

Bekijk Snel

De onderstaande video is een globale uitleg van het project. In deze blog treden we veel meer in detail. Indien je graag beeld en tekst wil combineren, kan de onderstaande video handig voor jou zijn!

Wat is een NFT?

Voordat we de Prime Ape Planet collectie onder de loep gaan nemen, zal ik eerst kort uitleggen wat een NFT is. NFT staat voor non-fungible token, wat in het Nederlands betekent dat de token onvervangbaar is. Dit komt doordat de token uniek is, waardoor je deze niet zomaar kunt vervangen met een andere token. 

Wanneer jij 1 Bitcoin naar iemand stuurt en diegene stuurt jou later ook 1 Bitcoin, dan hoeft dit niet dezelfde Bitcoin te zijn. Bitcoin is schaars, dus er zijn maar weinig van. Toch is Bitcoin niet uniek, omdat elke Bitcoin als hetzelfde wordt gezien. Een ander voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld brief- of muntgeld, maar ook bierflesjes of een A4 papier. Deze items zijn dan ook fungible.

Wanneer iets non-fungible is, betekent het dus dat het juist het tegenovergestelde van fungible is. Het is iets dat uniek en niet met iets gelijks te vervangen. Hierbij kun je denken aan een kaartje voor een voetbalwedstrijd. Elk kaartje is verbonden aan een unieke zitplek in het stadion. Er is maar één kaartje die hoort bij die ene stoel. Gezien deze blog over de Prime Ape Planet NFT-collectie gaat, is deze collectie natuurlijk hét voorbeeld van een NFT. Elke NFT binnen de collectie is voorzien van unieke kenmerken, waarbij de combinatie van deze kenmerken niet meerdere keren voorkomt. Elke NFT binnen de collectie is dus uniek.

Mijn collega Matt heeft een zeer uitgebreide uitleg over NFT's geschreven, die je via deze link kunt vinden. Daarnaast hebben we bij AllesOverCrypto zeer veel verschillende blogs over NFT's, die je in onze NFT-sectie terug kunt vinden. Eén daarvan is de top 10 NFT websites, waarbij je websites kunt ontdekken die jou verder kunnen helpen in de wereld van NFT's.

Prime Ape Planet NFT-collectie

De Prime Ape Planet NFT-collectie is een collectie die bestaat uit 7979 unieke tokens, die vastgelegd zijn op de Ethereum blockchain. Het interessante aan deze NFT's is dat ze in 3D gemaakt zijn. De meeste collecties zijn in 2D gemaakt, waardoor deze collectie direct opvalt. Daarnaast draait de collectie om apen, wat vaak zeer gewild is onder NFT-investeerders.

Deze NFT is meer dan alleen een afbeelding op het internet. Het team zorgt ervoor dat de NFT op verschillende manieren nuttig kan zijn. Zo is de NFT een toegangsbewijs voor exclusieve evenementen en kan je hem ook gaan gebruiken in de metaverse. Hierdoor is deze collectie meer dan een nieuw plaatje als profielfoto op social media, maar een uniek exemplaar van zeer hoge kwaliteit en met daadwerkelijk nut.

Prime Ape Planet minten

Op 28 december 2021 was het mogelijk om de NFT te minten. Dit was niet tegen dovemansoren gericht, aangezien de collectie in ruim een half uur volledig was uitverkocht. De mintprijs was 0.25 ETH, waarbij de kosten voor gas fees niet waren meegerekend. De prijs van Ethereum was op die dag rond de $3.900, waardoor de prijs zonder transactiekosten ongeveer $975 geweest is.

Image
Twitter Banner van Prime Ape Planet

Kunstenaars van Prime Ape Planet

Achter de unieke collectie zitten drie mensen, genaamd Kurtis Dawe, Travis Smith en Chris Hogstead. Alle drie personen zullen we volledig onder de loep nemen. Indien je meer wilt weten over deze personen, kun je klikken op hun namen in de onderstaande tekst. Via deze link kom je terecht op de LinkedIn-pagina van de betreffende persoon.

Kurtis Dawe

Kurtis Dawe is werkzaam geweest voor verschillende grote namen in de entertainment industrie. Voorbeelden hiervan zijn Disney en Marvel, waar hij onder andere heeft gewerkt aan de Lion King. Daarnaast is de kans groot dat je ooit zijn werk bent tegengekomen in verschillende games, tv-programma’s, films, boeken en tentoonstellingen. Dawe staat binnen het team bekend als de designer van kwalitatief goede animaties en 3D-afbeeldingen.

De Prime Ape Planet NFT-collectie is voor Dawe de eerste stap in de wereld van non-fungible tokens. Hierdoor zijn de kunstwerken van Daw niet alleen maar via offline tentoonstellingen te bewonderen, maar ook in de digitale wereld van NFT’s. Dawe is nu ongeveer 12 jaar actief als 3D-designer en character artist.

Travis Smith

Het is geen verrassing dat Travis Smith in de kunst is beland. Hij is geboren in een familie van kunstenaars, dus op jonge leeftijd kwam Smith al in aanraking met kunst. Op de middelbare school vielen Smith zijn werken al op, wat resulteerde in de eerste grote verkopen. Net als zijn andere twee collega’s, is Smith actief als designer. 

Smith is werkzaam geweest voor Sony, Disney, Marvel, Netflix en nog vele bedrijven meer. In 1999 begon zijn carrière, terwijl hij nog gewoon op de middelbare school zat. Voor de gamers onder ons is de kans groot dat je Smith zijn werk jaren geleden gezien hebt. Smith heeft namelijk gewerkt aan CounterStrike, misschien wel één van de meest bekende schietspellen.

Indien je graag meer van Smith zijn werk wil zien, kun je op deze link klikken, waardoor je op de website van Smith komt. Hier vind je zowel digitale als fysieke kunstwerken. Naast de schitterende digitale apen, kan Smith namelijk ook met fysieke producten goed overweg.

Chris Hogstead

Ook Chris Hogstead is iemand die een jarenlange ervaring met het maken van kunst heeft. Hogstead zijn werkzaamheden omtrent de metaverse gaan verder dan Prime Ape Planet, aangezien hij ook actief is met visuele verhalen vertellen en programmeren. Sinds zijn tiende levensjaar is Hogstead druk bezig met camera’s, een hobby die hij nu combineert met het verhalen vertellen.

Ook Hogstead heeft aan veel projecten gewerkt, die wereldwijd een groot succes zijn geworden. De kans is groot dat je ooit met zijn werk in aanraking bent gekomen, omdat Hogstead veel heeft betekend voor verschillende films en games. Zo heeft Hogstead gewerkt aan Assassin's Creed en Night at the Museum.

Image
Eén van de 7979 Prime Apes.

Roadmap: wat zijn de toekomstplannen?

Het team heeft een roadmap gemaakt, waarbij de grote mijlpalen in 6 stappen zijn onderverdeeld. Hieronder nemen we alle zes stappen met je door, waarbij elke stap in enkele zinnen wordt toegelicht. Indien je zelf de roadmap van Prime Ape Planet wil bezoeken, kom je via deze link terecht op de website van het project.

1. Art To Take The Lead. Door de hoge kwaliteit wil het team de NFT-markt gaan veroveren met hun collectie(s).
2. The Prime Apes Start To Conquer The Metaverse. De uitleg bij deze stap is vrij dubbel, aangezien ze met deze stap mensen willen aansporen om het project te blijven volgen, terwijl hierbij bekend is gemaakt dat er evenementen voor enkel NFT-houders worden georganiseerd.
3. Celebration Day - Giving Back To The Apes. Op de dag dat het team de digitale apen heeft onthuld, werd bekend dat zij ook geld gaan doneren. Hierbij is er $50.000 gedoneerd aan een organisatie die de apen in het tropisch regenwoud beschermt.
4. The Reveal Of Legendary Apes. Elke NFT-collectie heeft enkele pronkstukken binnen de collectie. Ook Prime Ape Planet heeft plannen om deze later toe te voegen aan de collectie. Deze pronkstukken worden de legendary apes genoemd. 
5. Prime Apes Get Equipped For The Metaverse. Een Prime Ape is meer dan alleen een profielfoto, zij duiken ook de metaverse in! Hierdoor wordt het mogelijk om je NFT te gebruiken in games of in andere meet-ups. 
6. More Prime Animals Join The Apes. Sinds de bekendmaking van de Prime Ape Planet collectie, krijgt het team dagelijks aanvragen voor NFT-collecties. De apen zijn zeer geliefd, maar vanuit de community is er vraag naar verschillende NFT-collecties, die zijn gebaseerd op verschillende dieren. Dit heeft geresulteerd in de de Prime Kong Planet collectie.

Prime Kong Planet

Na het grote succes van Prime Ape Planet, is het team druk bezig met de volgende lancering van een NFT-collectie. De Prime Kong Planet is een NFT-collectie, waarbij je kan zien dat deze door dezelfde makers is gemaakt. Natuurlijk lijken apen en gorilla's op elkaar, waardoor de gelijkenis al snel gemaakt is. Echter, er zijn weinig artiesten die dieren NFT's maken in 3D. Daarnaast kun je verschillende karakteristieke kenmerken ontdekken. De onderstaande afbeelding is een teaser van de collectie, die je kunt vergelijken met de banner van dit artikel.

Image
Twitter banner van Prime Kong Planet

Prime Ape Planet social media

Je kunt via verschillende social media kanalen op de hoogste blijven omtrent de laatste ontwikkelingen rondom Prime Ape Planet en Prime Kong Planet. Hieronder kun je drie social media kanalen ontdekken, waar het team dagelijks het laatste nieuws en de laatste ontwikkelingen deelt. Ook kun je er terecht voor giveaways en livestreams, waarbij teamleden laten zien hoe ze bepaalde kunstwerken maken!

Het social media kanaal waar de meeste mensen Prime Ape Planet volgen is Discord. Via Discord worden er ruim 400.000 mensen bereikt. Dit enorme aantal is zelfs voor populaire cryptoprojecten een zeer hoog aantal. Het team is zeer actief op social media, gebruikt een goede marketing en heeft een uniek concept, wat duidelijk door een breed publiek als interessant wordt gezien.

Na Discord is Instagram het meest gebruikte social media kanaal, als het gaat om de hoeveelheid Prime Ape Planet volgers. Ongeveer 100.000 volgers kunnen dagelijks het laatste nieuws over de NFT-kunstenaars en de kunst zelf meekrijgen. De meeste cryptoprojecten zien Instagram niet als hun grootste prioriteit, maar Prime Ape Planet laat zien dat er een groot publiek op Instagram te vinden is.

Het social media kanaal wat door nagenoeg elk cryptobedrijf gebruikt wordt is Twitter. De meeste cryptobedrijven hebben dan ook de meeste volgers op Twitter. Voor Prime Ape Planet geldt dit echter niet. Waar het team via Discord ruim 400.000 volgers weet te bereiken, ligt dit aantal op Twitter op 70.000 volgers. Een zeer opvallende ontwikkeling, waarbij je zou denken dat er op Twitter minder gepost wordt. Echter is het team ook op Twitter behoorlijk actief. De kans is groot dat Discord zo goed bezocht wordt, doordat mensen graag op de whitelist voor de projecten willen komen.

Conclusie

De Prime Ape Planet collectie is een NFT-collectie die voor vernieuwing op de markt zorgt. De unieke tokens zijn van zeer hoge kwaliteit en daarnaast in 3D. Doordat het team uit zeer ervaren en kundige kunstenaars bestaat, is dit grootste resultaat neergezet. Veel handelaren zagen al snel de kwaliteit van het project, waardoor de groei in interesse sinds de start al groot was. Het is dan ook geen grote verrassing dat de prijs van de collectie na het minten enorm steeg. De floor price bereikte zeer snel een gemiddelde prijs van 3,5 Ethereum.

Het team heeft grote plannen met NFT's en deze NFT-collectie. Zo zullen er in de toekomst verschillende evenementen worden georganiseerd, waarbij je alleen toegang hebt indien je een NFT bezit. De evenementen zullen zowel offline als in de metaverse worden gehouden. Daarnaast kun je natuurlijk gelijkgestemden ontmoeten via de social media kanalen van Prime Ape Planet, zoals de Discord met 400.000 mensen.

Ben je op zoek naar meer informatie over Prime Ape Planet? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de Facebookgroep van AllesOverCrypto vind je alle antwoorden en kom je in gesprek met ruim 100.000 andere liefhebbers.

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over de NFT-collectie Prime Ape Planet en of je de Prime Kong Planet misschien wel mooier vindt!

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!