Polymath (POLY) coin logo wallpaper background

Polymath coin (POLY) - aandelen op de blockchain

Polymath (POLY) wordt ook wel de Ethereum van security tokens (aandelen- en obligatietokens) genoemd. Ethereum was toentertijd een revolutionaire uitvinding toen het met ERC20-tokens kwam, waarbij cryptoprojecten gemakkelijk hun eigen cryptotoken (utility token) konden lanceren. Polymath kan nu een revolutie binnen crypto ontketenen door de eerste te zijn die met ST-20 tokens komt, waarbij bedrijven hun eigen aandelen als tokens (security tokens) kunnen uitbrengen. Hiermee kan er een enorme stap gezet worden van de "oude" financiële wereld naar de nieuwe. Hoe Polymath dit wil doen en wat de enorme potentie van dit project is zal dit artikel je uitleggen. 

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Bekijk snel

Wat is Polymath (POLY)?

Polymath wil de crypto- en aandelenmarkt samenbrengen door het zo simpel mogelijk te maken voor bedrijven om hun aandelen als tokens uit te brengen, zogeheten ST20-tokens. Je kan hierbij denken aan een Apple die haar aandelen als ST20-tokens uitbrengt.

Korte uitleg (Engels) in een paar minuten:

Het probleem

De reden dat het nu vrijwel onmogelijk is om security tokens te creëren, is dat de SEC (Securities and Exchange Commission) veel regels heeft om securities uit te mogen brengen. Dit doen ze om onervaren investeerders zoveel mogelijk te beschermen en juist in de cryptowereld lopen veel onervaren investeerders rond. Maar wat is precies het verschil tussen een security token en de tokens zoals we die nu kennen?

Verschil security tokens en utility tokens

De tokens zoals we die nu kennen, bijvoorbeeld Waltonchain, zijn utility tokens, oftewel nutstokens. Deze tokens geven je toegang tot een bepaald netwerk, bijvoorbeeld het Waltonchainnetwerk. Je kan het zien alsof Waltonchain binnen zijn project een eigen kleine economie heeft opgebouwd. Hier kan je gebruikmaken van alle voordelen van deze Waltoneconomie, maar je kan alleen de "native" token van deze specifieke economie gebruiken, de Walton-token. Eigenlijk is het vergelijkbaar met dat je in de Europese economie alleen de euro kan gebruiken (vervang in voorgaande zinnen Walton maar door Europa en euro). De euro is voor Europa ook een soort utility token.

Security tokens geven echter het recht op aandelen of een claim op dividend van een bedrijf. Om deze reden vallen security tokens onder dezelfde regelgeving als securities en dat is meteen de reden dat er amper security tokens zijn in vergelijking met utility tokens. 

>> Lees in dit artikel meer over de verschillen tussen tokens

Regelgeving Securites

Om als bedrijf security tokens uit te mogen geven, verwacht de overheid dat je beleggers in jouw bedrijf voorziet van "financiële en andere materiële informatie over de effecten die worden aangeboden voor openbare verkoop." Dit is een prima regelgeving en het heeft ook als doel om bedrog, verkeerde voorstellingen en andere fraude tegen te gaan. Gezien het feit dat er veel scams zijn rondom crypto en 46% van de in 2017 gehouden ICO's al zijn gefaald, kunnen we dit soort regels alleen maar toejuichen. 

Het grootste nadeel is alleen dat het een enorm duur en ingewikkeld proces is voor bedrijven om aan deze regels te voldoen. Waar blockchain en platformen als Ethereum het ontzettend makkelijk maken om utility tokens uit te brengen, is dit voor security tokens vrijwel niet verbeterd. Polymath wil hier verandering in gaan brengen.

Het security-tokenplatform van Polymath

De security tokens die je als bedrijf via Polymath kan lanceren worden ST-20 tokens genoemd. Om het zo makkelijk mogelijk te maken om deze te creëren, werkt Polymath met drie lagen: een applicatielaag, een juridische laag en een protocollaag. 

Image
Polymath (POLY) coin visuele weergave van alledrie de lagen

 

Applicatielaag

De applicatielaag is de "bovenste laag" en dit is de plek waar het allemaal gebeurt. Hierop bevindt zich de marktplaats voor alle security tokens, hier kan je de security tokens aanmaken als bedrijf en hier vind je andere Polymath services.

Juridische laag

Op de juridische laag wordt alles geregeld omtrent de regelgeving van de overheid. Deze laag is essentieel om binnen de wet een security tokens uit te kunnen geven. Hierop bevindt zich het template aan welke regels de ST-20 token zich moet houden en worden de KYC- (know your customer) regels geïmplementeerd.

Protocollaag

De "onderste" en meest belangrijke laag is de protocollaag. Deze laag bevat het protocol dat ervoor zorgt dat de bovenste twee lagen goed en veilig functioneren. 

Polymaths ST-20 tokens

Momenteel weigeren vrijwel alle exchanges security tokens op hun platform wegens alle regels eromheen. Dankzij de ST-20 tokens van Polymath is dit echter niet meer nodig, omdat de smart contracts van het platform al deze regels automatisch uitvoeren en bijhouden. Investeerders die niet voldoen aan de regels, kunnen geen ST-20 tokens houden en tokens die niet voldoen aan de regels komen nooit in aanmerking om een ST-20 token te worden. Hieronder volgt een schema om het nog eens goed uit te leggen.

Image
Polymath (POLY) coin uitgebreide uitleg van de economie

De Token van Polymath - POLY

POLY dient dezelfde functie als Ether voor Ethereum doet. Zoals je zojuist geleerd hebt, is dit dus een utility token. Je kan de token gebruiken binnen de economie van Polymath. De token kan door verschillende personen gebruikt worden:

 1. Legal delegates (juridisch afgevaardigden)
  Legal delegates kunnen POLY verdienen door geselecteerd te worden om een nieuwe security token uit te brengen.
 2. Developers (programmeurs)
  Developers kunnen POLY verdienen door het maken van smart contracts op het platform.
 3. Issuer (emittenten)
  Een issuer kan POLY-tokens betalen aan legal delegates en developers voor hun diensten. 
 4. KYC Provider (KYC aanbieder).
  KYC providers moeten POLY betalen om deel te kunnen uitmaken van het netwerk. Hierna kunnen ze POLY verdienen door beleggers te verifiëren.
 5. Buyers (investeerders)
  Om investeerder te kunnen worden in ST-20 tokens dien je op de "whitelist" te komen. Hier kom je alleen op als je voldoet aan de KYC. Om hieraan te kunnen voldoen, dien je goedgekeurd te worden door de KYC providers. Zij doen dit echter niet gratis, dus je kan hen POLY betalen voor hun diensten.
Image
Polymath (POLY) coin economie met alle deelnemers

Token Verspreiding

Op dit moment zijn er 240 miljoen POLY in omloop. Hiervan zijn er 230 miljoen verkocht tijdens de pre-sale en ICO en 10 miljoen zijn via een airdrop gratis weggegeven. Hoe de rest van de POLY in omloop wordt gebracht, wordt in het onderstaande schema weergegeven. Het team achter Polymath heeft maar 15% van het aanbod zelf in handen. Dit is een relatief laag aantal, wat een goed teken is. Bovendien mogen ze eenderde deel van hun tokens pas na een jaar verkopen en de rest pas na drie jaar. Dat betekent dat ze een extra motivatie hebben om het project en daarmee de tokens de aankomende jaren in waarde te doen laten stijgen.

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Kenmerken
Token symbool POLY
Totaal aantal tokens 1.000.000.000
Aantal tokens in omloop 239.999.750
Prijs tijdens ICO $0,40
Token type ERC-20 (gebaseerd op Ethereum)
Hardcap verkoop van tokens Geen hardcap
Opgehaald vermogen tijdens ICO $ 59 miljoen

Uitgifte

Dagen na ICO Datum Aantal Tokens % Verdeling
0 31 januari 2018 240.000.0000 24%
 • Presale 230.000.000
 • Airdrop 10.000.000
100 11 mei 2018 34.891.933 3,5%
 • 6,8% van het reserve aanbod
7 maanden 31 augustus 2018 20.000.000 2%
 • Adviseursaanbod
1 jaar 31 januari 2019 89.053.330 8,9%
 • 33% van het oprichtersaanbod
  • 50.000.000
 • Eerste bonusaanbod
  • 39.053.330
2 jaar 31 januari 2020 9.354.408 0,9%
 • Tweede bonusaanbod
3 jaar 31 januari 2021 128.475.604 12,8%
 • De rest van het oprichtersaanbod
  • 100.000.000
 • Derde bonusaanbod
  • 283.475.604
4 jaar 31 januari 2022 478.224.725 47,8%
 • De rest van het reserve-aanbod

 

Team, adviseurs en partners

Het team van Polymath bestaat volgens hun LinkedIn-profiel uit 30 personen. Het project wordt geleid door niemand minder dan Trevor Koverko. Trevor kan gezien worden als een echte Silicon Valley- en cryptoveteraan. Hij lijkt een goed gevoel te hebben voor wereldwijde trends en ontwikkeling. Dit blijkt uit het feit dat hij succesvol de investeringsmaatschappij DAI kan leiden, maar vooral ook uit het feit dat hij flink geïnvesteerd heeft in Bitcoin toen het nog 20 dollar was en in Ethereum toen het net kwam kijken. Voor het geld hoeft hij het dus niet meer te doen. 

 

Naam Functie Ervaring
Trevor Koverko Chief Executive Officer Founder Dai en een van de eerste investeerders in Bitcoin en Ethereum
Chris Housser Co-Founder Associate bij Bennet Best Burn voor 3 jaar. Juris Doctor (J.D.) in Rechten. 
Tracy Leparulo Chief Events Officer Founder en CEO van Untraceable (5 jaar), marketing agency gefocust op blockchain. Co-founder van ETHWaterloo. BsC in Marketing en Ondernemerschap.
Igor Denisov M&A en Strategic Partnerships Investment Bankin Associate bij BMO Capital Markets (2 jaar) en GMP Securities (1,5 jaar). B.A.Sc. in Engineering Science.
Image
Polymath Team

Adviseurs

Polymath heeft een zeer indrukwekkende groep adviseurs achter zich staan. De meest vooraanstaande namen zijn Erik Voorhees en Patrick Byrne. Voorhees is een grote naam in de cryptowereld. Hij is onder andere founder van Coinapult en SatoshiDice. Zijn laatst opgerichte bedrijf waar hij momenteel nog steeds voor werkzaam is, is ShapeShift. Patrick Byrne is de CEO van Overstock, een miljardenbedrijf. Andere grote namen zijn David Johnston (founder Factom), Anthony Di Iorio (co-founder Ethereum) en Robby Dermody (co-founder Counterparty). 

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Partners

Het is voor Polymath belangrijk om de juiste partners te vinden. Vooral op juridisch vlak kunnen ze de hulp goed gebruiken. De legal delegates, KYC providers, en emittenten komen niet vanzelf. Om hier een (reuzen-)sprong in te maken hebben ze partnerships afgesloten met IdentityMind, SelfKey en BnkToTheFuture. Bovendien zijn ze een samenwerking aangegaan met tZERO. Dit leek in eerste opzicht een grote concurrent, maar door een partnership aan te gaan, laat Polymath zien dat de ambitie om de oude en nieuwe financiële wereld samen te brengen belangrijker voor ze is dan de grootste hierin te worden. 

Daarnaast hebben Corl Financie Technologies, SeriesX en Ethereum Capital aangegeven dat ze security tokens willen creëren op het Polymath platform. 

Roadmap

De roadmap van PolyMath komt niet duidelijk naar voren. Ze hebben wel wat stappen genoemd die ze willen nemen om door te ontwikkelen, maar echte deadlines ontbreken. De enige roadmap die ze hebben vrijgegeven bestaat uit vijf fases. De eerste twee hebben ze al voltooid. Dit waren het uitbrengen van de whitepaper (1) en het geven van vroege adviezen (2). De volgende drie fases zijn als volgt.

 • 3

  Fase 3

  Integreren met leidende projecten om KYC (Know Your Customer) te implementeren op de blockchain en in het ecosysteem.

   nb

 • 4

  Fase 4

  Lancering van het PolyMath Platform

  nb

 • 5

  Fase 5

  Aankondiging van de eerste op PolyMath gebaseerde securities tokens

   nb

Populariteit en gemeenschap

Ze lijken bij Polymath goed door te hebben hoe marketing in de cryptowereld werkt. Ze hebben onder andere een airdrop gedaan waarbij mensen 250 POLY ontvingen. Dit heeft ze een enorme boost gegeven in naamsbekendheid. Het project heeft onder andere hierdoor veel volgers op social media. Deze enorme gemeenschap kan ervoor zorgen dat er veel hype ontstaat rondom de cryptomunt.

Twitter 23k volgers
Telegram 47k volgers
Facebook 36k volgers
Reddit 3,5k lezers

Kritiek

Momenteel focust Polymath zich voornamelijk op het ontwikkelen van een protocol voor het uitgeven van tokens die voldoen aan de AML- en KYC-regelgeving. Dit wil echter nog niet zeggen dat regelgevers security tokens daadwerkelijk zullen erkennen als securities. Zoals het er nu naar uitziet, wil Polymath een effectenbeurs worden met "tokenized" securities. Voordat zij deze status mogen hebben, moeten ze echter nog door een enorm proces bij de SEC voordat deze dat goedkeurt. Het team van Polymath heeft nog geen duidelijke statements hierover gemaakt. Het lijkt erop dat de focus eerst ligt op een soort KYC- & AML-aanbieder te worden voor ICO's. Hiervoor hebben ze echter enorm veel concurrentie en ze zijn zeker niet het eerste project dat hiermee bezig is. Voordat ze hun grote ambities waar kunnen maken, moeten ze dus eerst met de SEC om tafel gaan zitten. Wel is het zo dat vanaf het moment dat de SEC blockchain gaat omarmen, Polymath de eerste is die hiervan profiteert.

Conclusie

Het idee achter en de markt voor Polymath is enórm. Als dit project slaagt, kan het wederom een gigantische stap betekenen voor crypto. De markt voor utility tokens is al ontploft en als Polymath het mogelijk en simpel maakt om security tokens naar de blockchain te krijgen, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Het kan echter nog wel even duren voordat dit het geval is. Dit ligt niet per se aan Polymath maar aan de SEC en de verouderde regelgeving. Op dit moment is het voor de SEC nog niet duidelijk wat ze met crypto aan moeten. Het talentvolle team en de indrukwekkende adviseurs achter Polymath kunnen er echter voor zorgen dat dit allemaal in een stroomversnelling raakt. Als zij dit voor elkaar weten te krijgen, dan ziet de toekomst er zeer rooskleurig uit voor Polymath.

Hoe koop ik Polymath?

Polymath kopen op Binance is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van POLY.

 1. Meld je hier gratis aan bij Binance
 2. Login in je account
  Let op: bewaar je gebruikersnaam en wachtwoord goed!
 3. Druk links bovenaan op Crypto kopen en kies voor Bankstorting
 4. Zorg dat hij op het tabje Fiat staat in plaats van Crypto en controleer of hij op Euro staat
 5. Kies voor iDEAL wanneer je het geld direct op je account wilt hebben en Bank Transfer (SEPA) wanneer je het ook prima vindt als het een paar dagen duurt voordat het geld erop staat
 6. Wacht totdat jouw euro's op het Binance account zijn gestort
 7. Klik bovenaan op Handelen en selecteer Klassiek
 8. Je zit nu op het handelsgedeelte van Binance. Klik aan de rechterkant op FIAT en selecteer EUR
 9. Een aantal munten zijn op Binance te verhandelen voor euro's. Maar, de meeste worden verhandeld tegen Bitcoin. Zoek het handelspaar BTC/EUR op en koop met jouw euro's Bitcoin.
 10. Klik vervolgens het tabje BTC aan en zoek Polymath op aan de hand van z'n ticker POLY
 11. Je vindt nu het handelspaar BTC/POLY. Door die aan te klikken, kan je Polymath kopen
 12. Gefeliciteerd! Je bent in het bezit van jouw favoriete cryptocurrency!
Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.