STAP-budget

Opleiding Day Trader in Digital Assets met STAP-budget

Altijd al gedroomd om een Day Trader te worden? Meld je aan voor het STAP-budget en volg volledig gratis onze cursus Day Trader. AllesOverCrypto heeft het NRTO-keurmerk ontvangen. Hiermee zijn officieel erkend als opleider die kwalitatieve cursussen aanbiedt en steeds opnieuw investeert in de toekomst. Ontdek in dit artikel wat het STAP-budget precies is, maar ook hoe jij jouw STAP-budget gebruikt voor onze cursus tot Day Trader!

Bekijk snel

https://youtu.be/kpBI9KJWN6Q

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een budget ter waarde van €1.000 die werkenden en niet-werkenden krijgen om een bijscholing te volgen. STAP-budget is een initiatief van de Rijksoverheid. STAP staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie en is bedoeld om de Nederlandse economie te stimuleren.

Hoe? Op deze manier krijg je door middel van het beschikbare budget sneller de kans om jouw favoriete opleiding te volgen. Wil je een carrièreswitch maken of een bijkomende studie doen die jouw positie in de arbeidsmarkt vergroot? Dan kun jij kiezen tussen ruim 300 opleidingen. Van korte cursussen tot zelfs een volledige HBO-bachelor opleiding.

Hoe werkt het STAP-budget?

De Nederlandse overheid heeft een jaarlijks budget om de STAP-regeling te realiseren. In 2023 is dit 170 miljoen euro. 

Voor wie is het STAP-budget?

Het STAP-budget is helaas niet voor iedereen beschikbaar, er zijn voorwaarden aan verbonden:

 • Je moet minimaal 18 jaar oud zijn en onder de AOW-leeftijd zijn
 • Burger van de EU of partner of kind van een EU-burger
 • Minimaal 6 maanden verzekerd zijn geweest in Nederland
 • De cursus of opleiding moet in het scholingsregister zijn opgenomen. Deze mag ook nog niet zijn gestart op het moment dat het STAP-budget wordt aangevraagd.
 • Je aanvraag dient minimaal 4 weken voor de start van deze opleiding zijn aangevraagd
 • Niet eerder in hetzelfde jaar het STAP-budget verkregen

Deze voorwaarden betekenen dat personen met een uitkering, die voldoen aan alle bovenstaande voorwaarden, ook het STAP-budget kan aanvragen. Op deze manier probeert de Nederlandse overheid tijdelijke werklozen opnieuw een kans te bieden op de (competitieve) arbeidsmarkt. De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) geeft je een overzicht van alle opleidingen waarvoor je het STAP-budget kan aanvragen. Freelancers en zzp’ers kunnen dus ook gebruikmaken van het STAP-budget.

Let op: Belgen die niet zijn verzekerd in Nederland kunnen dus helaas geen beroep doen op het STAP-budget. 

Image
STAP-budget banner
Bron: https://www.stap-budget.nl/

Soorten cursussen STAP-budget

Alle cursussen die voldoen aan alle voorwaarden hebben een NRTO-keurmerk. Dit is de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding. Zij geven het keurmerk aan organisaties en bedrijven die kwalitatieve opleidingen en cursussen bieden. Op deze manier wordt het STAP-budget goed besteed. Cursisten krijgen hiermee aanzienlijk meer kansen op de arbeidsmarkt. 

De NRTO heeft 8 verschillende kwaliteitseisen waaraan een opleiding moet voldoen:

 1. Is de opleider transparant over het product of dienst die ze leveren?
   
 2. Zijn ze duidelijk over de uitkomsten van de opleiding?
   
 3. Hebben ze alle processen op orde?
   
 4. Verbeteren ze steeds in hun eigen cursussen en laten ze dit ook zien?
   
 5. Doen ze onderzoek naar hun klanttevredenheid?
   
 6. Komen ze gemaakte afspraken na?
   
 7. Zetten ze deskundige trainers, docenten en adviseurs in?
   
 8. Investeren ze in de expertise van deze docenten en ander personeel?

AllesOverCrypto voldoet aan al deze kwaliteitseisen en heeft dan ook het NRTO-keurmerk. Kom je in aanmerking voor het STAP-budget? Dan kun je met je beschikbare budget bij ons een erkende opleiding volgen! Wil je meer weten over het NRTO-keurmerk en hoe bedrijven hier beroep op kunnen doen?

STAP-budget crypto opleiding aanvragen

Ben jij er klaar voor? Vraag dan je STAP-budget aan voor onze crypto opleiding tot Day Trader. 

Aanvraagperiode voor het STAP-budget

Kun je het hele jaar door een STAP-budget aanvragen? Neen, helaas. Het STAP-budget kun je 1 keer per jaar aanvragen via het portaal van het UWV, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. Ben je te laat met je aanvraag? Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode. In 2023 is dit:

 • 28 februari 
 • 1 mei 
 • 3 juli 
 • 4 september 
 • 1 november 

Wil je weten of je in aanmerking komt voor het STAP-budget? Doe hier de pre-check op de website van het UWV.

Image
NRTO keurmerk

Stap 1: Kies je opleiding

Kom je in aanmerking voor het STAP-budget? Dan kun jij op zoek gaan naar een voor jouw interessante opleiding. Let op: je moet je eerst aanmelden voor de cursus en nadien pas het STAP-budget aanvragen. Natuurlijk wil je weten welke opleidingen hiervoor in aanmerking komen. Deze kun je bekijken op het scholingsregister van het UWV

Dit gaat dus alleen over de aanmelding van de opleiding. Ben je deze al gestart? Dan kun je met je STAP-budget geen beroep meer doen op deze opleiding. 

Stap 2: Krijg het aanmeldingsbewijs

Het is belangrijk om bij je aanmelding duidelijk te communiceren dat je gebruik wilt maken van het STAP-budget. Je ontvangt - indien goedgekeurd - automatisch een digitaal STAP-aanmeldingsbewijs. Dit certificaat heb je nodig voor de aanvraag van het budget.

Stap 3: Aanvragen STAP-budget via UWV

Voeg dit certificaat toe bij je aanvraag. Hou hierbij rekening dat de opleiding minstens 4 weken na aanvraag start en binnen de 3 daaropvolgende maanden moet zijn afgelopen. 

Stap 4: Goedkeuring en uitbetaling van UWV

Is je aanvraag goedgekeurd? Dan betaalt het UWV automatisch het STAP-budget aan de organisatie die deze cursus aanbiedt. Een cursist of student hoeft hier verder niets voor te doen. Is de cursus meer dan €1.000, het STAP-budget? Dan betaal je als cursist zelf nog het verschil bij je opleider. 

Stap 5: Toon je bewijs van deelname

Elke cursist moet een bewijs van deelname voorleggen. Hiervoor moet je minimaal 80% van de tijd aanwezig zijn, maar ook een certificaat krijgen na afloop van de opleiding. Voldoe je aan deze 2 voorwaarden? Dan ontvang je officieel een bewijs van deelname die rechtstreeks wordt verstuurd naar het UWV. Hiermee controleren ze of je daadwerkelijk de cursus hebt gedaan en afgerond. 

Wat als je niet voldoet aan deze voorwaarden? Dan maak je niet langer recht op STAP-budget in de toekomst. De boodschap is duidelijk: maak je gebruik van de overheidssubsidie om je verder te ontwikkelen? Dan kun je deze opleiding maar beter serieus nemen. Dan kun je jezelf elk jaar weer opnieuw -gratis- verder ontwikkelen. 

Image
Gratis Day Traden met STAP-budget

Word een Day Trader met het STAP-budget

AllesOverCrypto voldoet aan alle kwaliteitseisen en beschikt over het NRTO-keurmerk. Dit betekent dat wij een audit hebben gekregen en officieel mogen zeggen dat wij waardevolle en kwalitatieve cursussen aanbieden. Jij kunt dus bij ons terecht voor een opleiding Day Trader. Kostprijs? Volledig gratis, indien je voldoet aan alle voorwaarden.

Deze opleiding wordt door veel verschillende professionals vanuit heel Nederland gevolgd. Van economie-studenten die graag extra verdieping zoeken in hun studie, tot aan bankpersoneel dat wil leren omgaan met digital assets. 

Wij zijn met Team AllesOverCrypto trots dat wij bijdragen aan het opleiden van werkend Nederland in deze nieuwe digitale economie. Wat begon als een kleine beginnerscursus, is nu uitgegroeid tot een professionele opleiding die je van A tot Z opleidt tot Day Trader.

Opleiding Day Trader met STAP-budget

Daytraden is veel meer dan alleen het handelen in digitale assets. Wij zijn van mening dat je alleen een goede day trader kan worden wanneer je de hele wereld van Digital Assets leert begrijpen. En dit is onze verantwoordelijkheid.

We gaan je introduceren in de wereld van blockchain, Web3, Digital Assets, NFT’s, Metaverse en Decentralized Finance (DeFi). Je leert in onze Day Trader cursus niet alleen om charts te lezen, maar je leert vooral om de markt écht te begrijpen. 

 • Help bedrijven om mee te doen aan de digitale economie van de toekomst
 • Word interessant voor bedrijven die willen innoveren op dit gebied
 • Laat aan bedrijven zien hoe digitale assets en blockchaintechnologie hun business versterken

Inzicht opleiding Day Trader

Ben je benieuwd naar onze opleiding? We geven je alvast een voorproefje wat jij kunt verwachten. Zo word jij ook financieel expert in de nieuwe economie:

Image
Day Trader STAP-budget AllesOverCrypto

Wat kun je verwachten?

 • De studiebelasting van de opleiding is drie maanden.
 • De drie maanden is gebaseerd op een uur per dag.
 • Het niveau van de opleiding is MBO/HBO/WO.
 • Er is geen vooropleiding benodigd.
 • De opleiding is zo ingestoken dat iedereen de lessen kan snappen.
 • De cursus versterkt jouw positie op de arbeidsmarkt. Blockchain met de Digital Assets die daarop worden geprogrammeerd, vormt de toekomst en jij bereidt je daar nu al op voor

Conclusie

De economie verandert razendsnel, dat weten wij bij AllesOverCrypto als geen ander. En hoe mooi dat nu ook jij je kan verdiepen in de wereld van crypto en blockchain met het STAP-budget. Heb je altijd al willen traden, maar nooit de stap gezet? Dan is het nu de moment. Meld je aan en dan zien we je graag bij onze Day Trader cursus!

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over het STAP-budget of onze Day Trader cursus? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de gratis Discordkanalen van ons product Money Mastery van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met duizenden andere liefhebbers van crypto. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kunt doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten over dit artikel is.

Bron header image: opleiding.nl


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.