Wetgeving
24/2/23

AOC heeft het NRTO-keurmerk, maar wat is het?

AOC heeft het NRTO-keurmerk, maar wat is het?

Snel €10 verdienen?

 1. Maak een account aan
 2. Stort 10 euro
 3. Je ontvangt direct €10 extra!
Start direct bij
Bitvavo

NRTO (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding) heeft een eigen keurmerk waarmee het organisaties controleert op de kwaliteit van de trainingen, opleiding en producten die ze uitgeven. Wanneer een organisatie over het NRTO-keurmerk beschikt, zegt dat wat over de kwaliteit die ze leveren. Onder andere AllesOverCrypto beschikt over het NRTO-keurmerk. Terecht dat je jezelf afvraagt wat het NRTO-keurmerk is en wat dit zegt over de kwaliteit die een bedrijf levert. Laten we daar eens naar gaan kijken.

Bekijk snel

Wat is het NRTO-keurmerk?

De Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) is de uitgever van het NRTO-keurmerk en geven het aan organisaties die kwalitatieve en professionele training, opleidingen en cursussen uitgeven. Beschikt een bedrijf over het NRTO-keurmerk? Dan kun je er dus vanuit gaan dat dit bedrijf voldoet aan de kwaliteitseisen die de NRTO heeft opgesteld. Dat geeft meer zekerheid aan de (toekomstige) cursist, maar zorgt er ook voor dat Nederlanders met een subsidie de cursus kunnen volgen. Hoe dat precies zit, leggen we je verder in dit artikel uit.

In onderstaande video wordt uitgelegd wat het betekent wanneer een organisatie over het NRTO-keurmerk beschikt.

Waar controleert de NRTO op?

Natuurlijk is het dan wel handig om te weten waar de NRTO op controleert. Wanneer de NRTO een controle uitvoert, kijken ze of een uitgever aan de volgende 8 kwaliteitseisen voldoet:

 • Zijn ze transparant over het product of de dienst die ze leveren?
 • Zijn ze helder over de leeruitkomsten van de opleidingen/trainingen?
 • Hebben ze alle processen op orde?
 • Streven zo continu naar verbetering en laten ze dit zien?
 • Meten ze de klanttevredenheid?
 • Komen ze de gemaakte afspraken na?
 • Zetten ze deskundige docenten, trainers en adviseurs in?
 • Investeren ze in de deskundigheid van de docenten, trainers, adviseurs en ander personeel?

Op het moment dat een organisatie hier aan voldoet, worden ze beloond met het NRTO-keurmerk.

Hoe komt een organisatie aan het NRTO-keurmerk?

Een bedrijf moet verschillende stappen doorlopen voordat het van het NRTO-keurmerk is voorzien. De stappen voor het aanvragen van het NRTO-keurmerk zien er als volgt uit:

 1. Eerst moet een organisatie lid worden van de NRTO. Vervolgens moet de NRTO het lidmaatschap goedkeuren. 
 2. De organisatie kan nu het keurmerk aanvragen. Hiervoor moeten ze een vragenlijst invullen die ze vervolgens naar NRTO opsturen. Een medewerker van NRTO controleert de antwoorden.
 3. De NRTO voert een audit uit. Ze kijken of de organisatie aan alle gestelde kwaliteitseisen voldoet. Deze audit wordt uitgevoerd door een gecertificeerde instelling op locatie uitgevoerd. Dit betekent dat er dus een fysiek contactmoment tussen de organisatie en NRTO is.
 4. Voldoet de organisatie aan de gestelde kwaliteitseisen? Dan krijgt het het NRTO-keurmerk.

Wat betekent het NRTO-keurmerk voor jou?

Voor een organisatie als AllesOverCrypto is het natuurlijk ontzettend mooi om het NRTO-keurmerk te ontvangen. Maar dat is het ook voor jou. Omdat AllesOverCrypto het NRTO-keurmerk heeft, kun je ervan uitgaan dat de trainingen en cursussen van AllesOverCrypto voldoen aan de kwaliteitseisen die door de NRTO zijn opgesteld. Maar het betekent ook dat je een subsidie van maximaal 1.000 per jaar kunt ontvangen om de cursussen en trainingen van AllesOverCrypto te volgen. Hiervoor kun je gebruikmaken van de Subsidieregeling STAP-budget.

De subsidieregeling STAP-budget

Wanneer een organisatie over het NRTO-keurmerk beschikt, is het mogelijk om bij deze organisatie gebruik te maken van de Subsidieregeling STAP-budget. Dit is een subsidie voor scholing waarbij je maximaal 1.000 euro per jaar kunt gebruiken. Dit geld komt van de Nederlandse overheid af en is beschikbaar voor de Nederlandse burgers.

STAP staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie en is opgezet om je positie binnen de arbeidsmarkt te verbeteren. Omdat de overheid een studie, training of opleiding financiert kun je zonder kosten een cursus volgen. Zowel werkende als werkzoekende kunnen gebruik maken van het STAP-budget.

In onderstaande video, gemaakt door UWV, wordt meer uitleg gegeven over wat het STAP-budget is en hoe je het zelf kunt aanvragen.

https://youtu.be/kpBI9KJWN6Q

Hoe kan ik het STAP-budget aanvragen?

Het is mogelijk om 1 keer per jaar het STAP-budget aan te vragen. Dit doe je via een portal van UWV. Om het STAP-budget aan te vragen moet je minimaal 18 jaar oud zijn en geen AOW ontvangen. Ook moet de cursus die je wilt volgen in het STAP-scholingsregister staan (dat is het geval wanneer het over een NRTO-keurmerk beschikt). Je moet de aanvraag minimaal 4 weken voor de start van de cursus, training of opleiding indienen. Op het moment dat de aanvraag is goedgekeurd wordt het geldbedrag overgemaakt en kun je beginnen met het volgen van de cursus of opleiding.

Conclusie

Het NRTO-keurmerk wordt door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding uitgegeven. Zij controleren de uitgevers van cursussen, opleiding en trainingen op de kwaliteitseisen die ze hebben opgesteld. Zo kijken ze naar:

 • De transparantie over producten en diensten;
 • Meting van de klanttevredenheid;
 • Deskundigheid van docenten en adviseurs;
 • Helderheid over de leeruitkomsten;
 • Of het aansluit op de arbeidsmarkt;
 • Het nakomen van gemaakte afspraken.

AllesOverCrypto beschikt over het NRTO-keurmerk en voldoet dus aan de kwaliteitseisen van de NRTO. Dit betekent dat de producten van AllesOverCrypto van degelijke kwaliteit zijn en je ze kunt aanschaffen door gebruik te maken van het STAP-budget. Iedere Nederland kan 1 keer per jaar 1.000 euro subsidie aanvragen voor het volgen van opleidingen, cursussen en trainingen. Dit kan alleen bij organisaties die over een keurmerk beschikken. Het aanvragen van het STAP-budget doe je bij UWV.

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over het NRTO-keurmerk? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de gratis Discordkanalen van ons product Money Mastery van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met duizenden andere liefhebbers van crypto. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kunt doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten over dit artikel is.

Headerfoto door NRTO

 

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!