header mirandus

Hoe kun je geld verdienen met play-to-earn game Mirandus?

Hoe kun je geld verdienen met RPG game Mirandus? Mirandus is één van de sensationele play to earn games die in 2022 in de startblokken staat om gelanceerd te worden. De game is een nieuw project van Gala Games, wat op zich al interessant is. Want dit platform heeft de afgelopen tijd al heel wat bijzondere projecten gedaan. De testen van Mirandus verlopen goed en de reacties zijn enthousiast, maar hoe kun je met deze RPG game inkomen genereren?

Mirandus. Al vanaf 2020 gaan er verhalen de ronde over deze bijzondere plek in de metaverse. Want magie heerst hier, maar het biedt ook de kansen om realistische winsten te maken.

Wij gaan op zoek naar de schatten en het vermogen wat in Mirandus te vinden is. Hoe kun je geld verdienen met Mirandus? En wat zijn de verwachtingen over deze game in ontwikkeling?

Bekijk snel

Deze korte trailer van Mirandus zet de sfeer:

Wat is Mirandus?

Mirandus is een zogenaamd MMORPG game gebouwd op de blockchain. Voor de mensen die nog niet zo thuis zijn in de gaming terminologie: MMORPG betekent een Massive Multiplayer Online Role Playing Game. Het is een online game die je met meerdere mensen speelt en het biedt meerdere spelen in één. Het is bovendien een play-to-earn spel. Dus in plaats van dat je moet betalen voor een spel, kun je hier geld mee verdienen. 

Het rijk Mirandus is een magische plek ergens aan een grote zee. Het bestaat uit 5 verschillende groepen, of citadels: Sun, Moon, Wind, Stars en Earth. Het spel is gebouwd op het Gala netwerk. De graphics hebben een eigen stijl die je wellicht over een tijdje net als Minecraft overal zal herkennen als een typerende Mirandus stijl.

Maar hoe je ook Mirandus wil uitleggen, de kracht van het spel wordt pas echt duidelijk door het verhaal te vertellen. Want of je nu veel kan verdienen aan een spel of juist niet, je wint er pas echt wat mee als het verhaal je meeneemt en het avontuur begint, is de filosofie van de bedenkers achter Mirandus.

“Seek ye magic?”

Zoek je magie? De vraag komt van een wonderlijke vreemdeling die de virtuele herberg is binnen komen lopen. Met deze zin zijn veel grootse avonturen begonnen en het avontuur Mirandus kan hier één van zijn.

Misschien is de vreemdeling wel Avontuur zelf in menselijke gedaante. Want dit is de hoofdrolspeler in Mirandus: Avontuur. Je volgt de vreemdeling op een boot samen met een wonderlijk gezelschap van avonturiers. Onder hen bevinden zich elfen en dwergen. Uiteindelijk strand je in een vreemd land “narrows landing”. Hier hoor je in een magisch bos over Materium. Dit is een wonderlijke grondstof waarmee je van alles kunt doen en wat ook in daadwerkelijk inkomen kan worden omgezet.

Het echte verhaal van Mirandus komt natuurlijk pas tot leven door jou, de gamer. Want stel: je zou op magische wijze via blockchain teleporteren naar Mirandus. Wat zou je doen in een onbekende wereld? Als een spel geen spel is maar een nieuwe werkelijkheid, dan ga je niet kijken wat de spelregels zijn, maar ga je op ontdekkingstocht. 

Image
Mirandus Site
mirandus.game

In een interview met channel On-Chain Gaming, wat je hieronder helemaal kunt zien, legt Michael McCarthy uit wat het idee achter Mirandus is en waardoor het hiermee onderscheidend is. McCarthy is één van de belangrijkste developers achter Mirandus. Hij is tevens de co-founder van Gala Games. Voor McCarthy is Mirandus een droom, de gamer moet ervaren hoe het is om geteleporteerd te worden naar een fantasiewereld.

Wat Mirandus dus onderscheidt, is de mogelijkheid om zelf te kunnen doen wat je wilt. Het land heeft veel verschillende verborgen schatten, het is aan jou wat je ermee doet. Het is de bedoeling dat de game intuïtief is en dat gevaar en de noodzaak om te zien te overleven de beleving van het spel bepalen.

Adventure is the Key

Er is dus ook geen specifieke game die je speelt, maar een wereld waarin van alles te beleven is en dus ook op verschillende manieren ook te verdienen valt.

Het zal de bedoeling worden dat mensen ook zelf elementen aan de Mirandus wereld toe kunnen voegen. Zoals McCarthy in het interview uitlegt, is de game daardoor ook niet alleen open source maar ook open ended. Het is nog een verrassing hoe Mirandus zal ontwikkelen omdat de makers van de game dit zoveel mogelijk bij de spelers willen laten. 

https://www.youtube.com/watch?v=z8LGRCQAq_A

Hoe kun je geld verdienen in Mirandus?

Mirandus is een play-to-earn game, wat betekent dat je daadwerkelijk inkomen kunt genereren door het spelen van het spel. Hoewel het spel nog niet gelanceerd is en iedereen op een eigen manier ook binnen het spel inkomen kan vergaren, zijn er al een aantal manieren om geld te verdienen met Mirandus bekend.

Geld verdienen in Mirandus met NFTs

Eén van de manieren om inkomen te genereren, is het bezit van NFTs van Mirandus. NFTs zijn non fungible tokens. Ze zijn uniek en staan voor de assets in het spel. Mirandus heeft eind 2021 een testversie gelanceerd waarin je een beetje kunt zien hoe de wereld er van Mirandus uitziet. Daarnaast zijn verschillende series NFTs uitgebracht die hun rol hebben in het spel.

Exemplars 

Exemplars zijn de avatars die je op avontuur kunt sturen. Dit kunnen dwergen, halflings, mensen of orcs zijn. De verkoop en minting van deze NFT figuren is in februari 2022 in volle gang en er zijn nog maar enkel orks, mensen en dwergen verkrijgbaar. De Exemplars zijn hoog gekwalificeerde avatars met speciale krachten of eigenschappen.

Deze avatars kun je op een quest sturen om bijvoorbeeld een draak te verslaan of een schat te vinden. De avatars hebben verschillende eigenschappen die ze meer of minder geschikt maken voor een bepaalde quest. Dwergen kunnen bijvoorbeeld zware rotsblokken verplaatsen en zijn dus handig als een zoektocht in een grot of bergachtig gebied plaatsvindt. Door de Exemplars op avontuur te sturen kun je dus geld verdienen. Maar dit kan ook door deze avatars te verhandelen op de secundaire markt. 

Image
Mirandus Examplers NFTs
mirandus.game

Deeds

Dit zijn NFTs die een stuk land in Mirandus vertegenwoordigen. Met dit land kun je van alles doen. Landverkoop zie je in verschillende andere blockchain games en dit zijn door de mogelijkheden vaak gewilde NFTs. Er zijn in totaal 1625 Deeds in Mirandus. De kleine oplage zorgt voor een grote schaarste, die weer kan leiden tot flinke prijsstijgingen. De sale van Deeds heeft eind 2021 plaatsgevonden. Je kan je Deed overal in het land plaatsen en het heeft verder een aantal basic elementen, zoals een leuk optrekje voor de eigenaar (meestal een kasteel), muren om je gebied te beschermen en zogenaamde plots. 

Dit is land waarop je zelf als eigenaar gebouwen kunt opzetten die inkomen genereren, bijvoorbeeld een winkel. Maar je kunt ook plots verhuren. Iemand die een gebouw wil neerzetten, moet van jou als Deed eigenaar de plek of plot leasen. Op deze manier kun je ook inkomen verkrijgen. In februari 2022 is de sale van Deeds uitverkocht. Je zult hierna dus alleen maar Deeds op de secundaire markt vinden. 

Gebouwen

Deze NFTs representeren een gebouw die je kunt neerzetten binnen de Deeds. Om gebouwen neer te zetten, heb je natuurlijk land nodig. Dit hoef je niet zelf te bezitten, maar kun je pachten van een Deed eigenaar. Met de gebouwen kun je services aanbieden aan andere spelers, bijvoorbeeld als wapensmid. Hiermee kun je dus inkomen vergaren.

Schepen

Mirandus heeft ook een groot zeegebied waar een paar schepen goed van pas komen. In februari 2022 zijn de schepen juist op de markt gekomen. Er zijn verscheidene type schepen. Deze verschillende types hebben ook diverse hoeveelheden aan bemanning en vracht wat het kan dragen. 

Docks

Hier kun je schepen aanleggen en eigenlijk heb je dit dus nodig als je niet eeuwig met je schuitje wilt rond blijven dobberen. Ook hiervan is verkoop nog bezig. Als je in het bezit bent van een Dock, kun je standplaatsen ook verhuren of aan bevriende gamers uitlenen.  

Cemetery

Dit lijkt een stukje grond dat niet veel kan opleveren. Maar in dit geval geldt: de één zijn dood…. Een begraafplaats openen in Mirandus kan wel degelijk lucratief zijn. Als je namelijk dood gaat in het spel, kan je via de begraafplaats terugkeren vanuit de onderwereld. Hiervoor moet je wel een vergoeding betalen aan de eigenaar van de begraafplaats. Er zijn begin 2022 nog enkele begraafplaatsen te koop.

Image
Mirandus Materium
mirandus.game

Materium

Dit is een soort ERC20 token die in verschillende vormen diverse functies binnen het spel kan hebben. Zo kun je bijvoorbeeld met vloeibaar Materium toverdrankjes maken, waarmee avatars weer extra krachten krijgen. Eén van de nieuwste voorwerpen die is toegevoegd in Mirandus, is the Lantern of the Sun. Dit is een magische lamp waarmee je ook op de donkerste plekken op avontuur kunt gaan. Materium is nodig als brandstof voor deze lamp.

Waarvoor kun je Materium gebruiken?

  • Krachtmiddel - De krachten en kwaliteiten van avatars vergroten met Materium.
  • Crafting  - Als je Materium toevoegt aan bepaalde wapens of gereedschappen, dan worden deze nog krachtiger.
  • Spellcasting - Voor het uitvoeren van magische toverspreuken.
  • Teleportatie - Materium is de brandstof voor het teleporteren van assets.

Materium is te verdienen door avonturen aan te gaan. Het is momenteel nog niet te koop op secundaire markten, maar dit zal vermoedelijk in de toekomst wel kunnen. Materium wordt dus waardevol in het spel én daarbuiten.

Verdienen én verliezen

De makers van Mirandus willen avontuur brengen in het spel, doordat er ook daadwerkelijk wat op het spel staat als je verliest. McCarthy legt dit in het bovenstaande interview ook uit. Stel: je wordt met je vrienden een andere wereld in geteleporteerd en je moet door een donkere kelder heen. Als het echt is, doe je dat ook niet vrolijk babbelend en ruziemakend over wie de pizzabezorger gaat betalen die voor de deur staat, toch? Als je leven op het spel staat wordt een avontuur past echt.

De dood zal in Mirandus dus ook een consequentie hebben. Want je zal in de onderwereld blijven tot de eeuwigheid. Tenzij je een deal kunt sluiten met de cemetery eigenaar. Dit kost wel wat en de kans bestaat dat je ook niet ongeschonden terugkomt. Je kunt bijvoorbeeld met ziektes terugkomen. Je kunt dus niet alleen winnen in Mirandus, maar ook verliezen. 

Waar koop je Mirandus NFTs?

De NFTs die je bij een launch kunt verkrijgen worden op de site van Mirandus te koop aangeboden. Je kun ze dan kopen via de marktplaats van Gala Games. Je kunt betalen met Gala tokens. 

De NFTs worden inmiddels ook op secundaire marktplaats OpenSea aangeboden. 

Image
Mirandus Deeds NFTs
mirandus.game

Welke tokens heb je nodig voor Mirandus?

GALA is het token van Gala Games wat je onder andere gebruikt op de marketplace en bij een launch sale van NFTs in Mirandus. Deze Gala tokens zijn aan te schaffen op diverse exchanges zoals bijvoorbeeld KuCoin, Binance en Gate.io.

Investeren in play-to-earn games?

Play-to-earn games zijn als markt geëxplodeerd in 2021. Dit betekent dat er ontzettend veel games ontwikkeld zijn waar je geld in kunt verdienen. Hierdoor zullen er ook games zijn die wellicht niet de aandacht krijgen die ze verdienen en daardoor niet van de grond zullen komen. Het succes van een game staat of valt namelijk met een actieve community van gamers.

Mirandus is een game ontwikkeld door Gala Games en dat is in dit geval zeker een pluspunt. Dit blockchain game platform is één van de grootste op dit moment. De ontwikkelde games die inmiddels gelanceerd zijn worden actief gespeeld en hebben een grote community. Binnen Gala zijn er verschillende teams die voor de ontwikkeling van een game zijn. Het team voor Mirandus zal naar verwachting op 50 tot 100 mensen zitten als de game helemaal live gaat in 2022. 

Met het spelen van een NFT game heb je meestal geen betaling nodig, dus lijkt de investering klein. Maar je investeert er wel wat anders in wat voor iedereen ook kostbaar is: tijd. Je moet je hoe dan ook verdiepen in een spel om te weten hoe je hier winst mee kan maken. Mirandus is natuurlijk nog niet volledig ontsloten en het is dus nog even afwachten of de tijd die je aan dit spel besteedt het ook waard is.

Hoe begin je met spelen van Mirandus? 

In februari 2022 is de wereld van Mirandus nog in ontwikkeling. In december 2021 is de alpha versie live gegaan om te testen. Hoewel een launch datum nog niet bekend is gemaakt, zijn er al wel een aantal dingen die je in februari 2022 kunt doen als je in deze game wilt meespelen. 

Om te beginnen met Mirandus heb je allereerst een Gala Games account nodig. Via dit account kun je alle games van Gala betreden. Het aanmaken van een account is binnen enkele ogenblikken geregeld en wordt gekoppeld aan je emailadres. Je kunt dan ook een Gala wallet openen. Hiervoor moet je password verzinnen en een phrase bewaren. De phrase bestaat uit 12 woorden. 

Als je je in het algemeen verder wilt verdiepen in de mogelijkheid van play to earn games is een Gala account aanmaken sowieso geen slecht idee, omdat Gala Games een belangrijk platform is. Als je een account aangemaakt hebt bij Gala Games, dan kun je op Mirandus klikken. Zodra de game beschikbaar is, kun je hiervoor de game installeren op je computer.  Meld je ook aan bij de Gala Games Discord groep en Twitter om altijd op hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen van Mirandus.

Wanneer Mirandus echt gelanceerd wordt, is nog even afwachten. Zoals het er nu naar uitziet, heb je geen NFT Exampler avatar nodig om Mirandus te betreden. In de testversies had je wel een Exampler nodig om Materium te genereren, dit zal in de uiteindelijke versie niet nodig zijn. Wel zullen de opbrengsten van een Exampler NFT veel groter zijn dan bij een gewone avatar.

https://youtu.be/VRapgtLBTc4

Conclusie

Of het spelen van Mirandus de hoge verwachtingen kan waarmaken, is natuurlijk nog de vraag. Vooralsnog lijkt er een enthousiaste community rond de game te ontstaan. Dit geeft vertrouwen dat het play to earn model achter het spel ook kan werken. Het bezit van NFTs zoals avatars, gebouwen, land, docks of schepen zijn momenteel in het spel de grotere inkomstenbronnen, maar ook zonder deze bezittingen kun je door op avontuur te gaan inkomen genereren.

Want Mirandus onderscheidt zich als play to earn game, doordat het geen verkapt DeFi systeem is wat door wat elfen en een magisch kasteeltje hier en daar te plaatsen ineens als game gepresenteerd wordt. Het team achter Mirandus wil het spelelement en het avontuur als grote winstmodel maken. Het spelen van het spel krijgt pas echt waarde doordat je wat te winnen, maar ook wat te verliezen hebt.

Heb je al ervaring met play to earn games of heb je juist nog vragen over Mirandus of Gala Games? We praten graag verder in onze AllesOverCrypto Facebook community! Het antwoord op een vraag kun je ook altijd opzoeken in onze FAQ of door je vraag + AllesOverCrypto te googelen. 


Als eerste de nieuwste crypto trends vinden?

Word een Crypto Master en maximaliseer je winst!

Ontdek hier de nieuwste trends!

 

Image
Money Mastery blogbanner

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.