Chumbi Valley

Geld verdienen met Chumbi Valley

Chumbi Valley is een nieuwe play-to-earn game die door sommigen ook wel wordt gezien als de 'nieuwe' Axie Infinity. In deze game draait alles om Chumbi’s: schattige tweevoetige wezens die een weelderige en mysterieuze bosvallei bewonen. Spelers en Chumbi’s kunnen samenwerken om crypto te verdienen door farming, exploring, crafting, breeding, battling, fostering, en meer.

Op dit moment (maart 2022) is Chumbi Valley nog volop in ontwikkeling. Het kan daarom een goed moment zijn om in te stappen. Het is echter wel altijd verstandig om eerst goed onderzoek te doen, voordat je ergens in investeert. Ben je geïnteresseerd in play-to-earn games, maar heb je de boot gemist met Axie Infinity? Lees dan snel verder en kom erachter of Chumbi Valley misschien iets voor jou is!

Bekijk snel

In de video hieronder kun je alvast een sneak peek vinden van Chumbi Valley:

 

Wat is Chumbi Valley?

Chumbi Valley is een role-playing blockchain game die wordt gebouwd op Binance Smart Chain (BSC) en Polygon (Matic), welke bekendstaan om snelle transacties en lage transactiekosten. Alle in-game items zijn NFTs of op blockchain gebaseerde tokens. De visuals en gameplay van Chumbi Valley zijn geïnspireerd door klassiekers zoals Pokémon, Zelda, Stardew Valley en de Studio Ghibli anime films. De game zal zowel beschikbaar zijn op de pc als in app-vorm op je mobiel.

Image
Chumbi Valley
Bron: Chumbi Valley

Chumbi’s

Chumbi’s zijn schattige tweevoetige wezens die een weelderige en mysterieuze bosvallei bewonen. Chumbi’s hebben een spirituele band met het bos en gebruiken magische spreuken om het te behouden en te beschermen. Chumbi Valley is gratis te spelen. Je wordt dan gekoppeld aan een Ancestor Chumbi die je op weg helpt met je avontuur. Ancestor Chumbi’s kunnen je helpen met basistaken, maar kunnen niet worden verkocht of verhandeld. Wil je dit wel? Dan kun je een Chumbi kopen.

Er zijn in december 2021 in totaal 4096 limited edition gen0 Chumbi NFTs gemint, waarvan er een aantal te koop worden aangeboden op OpenSea. De floor price is momenteel 0.44 ETH. In april 2022 zal er een speciaal Breeding Event plaatsvinden, waarbij Gen1 Chumbi’s zullen worden gefokt. Als je een gen0 Chumbi hebt kun je gratis een gen1 Chumbi fokken. Daarnaast komen een aantal gen1 Chumbi’s beschikbaar voor de verkoop à 125 dollar.

Chumbi’s zijn er in allerlei soorten en maten. Elke Chumbi is een uniek NFT-wezen dat bestaat uit een zeldzame combinatie van verschillende soorten hoofdtype, vacht, oren, hoorns, ogen, mond en patroon. Chumbi's hebben een hoofdtype en een vachttype, maar deze hoeven niet overeen te komen. In totaal zijn er 15 hoofdtypen, elk met 10 vachtvariaties.

De 15 verschillende hoofdtypen zijn:

Neutral Forest Cave
Flame River Mountain
Spark Insect Feather
Crystal Frost Flower
Creature Spirit Void

 

Image
Chumbi's
Bron: Chumbi Valley

Play-to-earn

Bij play-to-earn games kun je, zoals de naam al doet vermoeden, geld verdienen door een game te spelen. Het platform biedt spelers dan de kans om in-game assets te verdienen, zoals tokens of NFTs, die je vervolgens om kunt wisselen naar euro’s of dollars.

Chumbi Valley zal meerdere in-game verdienmogelijkheden bevatten. Spelers en Chumbi’s kunnen namelijk samenwerken om crypto te verdienen door farming, exploring, crafting, breeding, battling, fostering en meer.

Farming

Vind zeldzame zaden en start een boerderij om bosgewassen te verbouwen, die veel gebruikt worden in de game. Gewassen zijn in-game tokenized items en kun je dus verhandelen. Door ze regelmatig water te geven zullen ze groeien op een op de blockchain gebaseerde tijd. Ook kun je met deze gewassen het lievelingseten van je Chumbi's maken.

Exploring

Activeer een oud portaal en stap er doorheen met je Chumbi aan je zijde. Door terreinen te verkennen in verschillende biomen, kun je zeldzame NFT-items vinden en vervloekte Chumbi's in het wild. Chumbi's zijn van nature vreedzaam en loyaal, maar door een dark forest kunnen ze vervloekt raken. Vervloekte Chumbi's zullen iedereen aanvallen. Door met ze te battelen en te verslaan kun je de vloek verbannen, XP verdienen en tokens.

Door verschillende dag- en nachtcycli en afwisselend weer en verschillende seizoenen zal exploring bovendien steeds spannend blijven.

Crafting

Door crafting kun je van je verzamelde items bruikbare NFT-items maken die je ook weer in de game kunt gebruiken.

Breeding

Je kunt alle types Chumbi samen fokken, maar als je bepaalde typen samen fokt, heb je kans een Chumbi van een hoger niveau te creëren. Als je geluk hebt, kun je zeldzame lichaamsdelen creëren met het fokken, zoals glanzende vachten of zelfs ultra-zeldzame mini Chumbi's!

Battles

Het gevechtssysteem van Chumbi Valley is een creatieve mix van gevechten in Pokémon-stijl met een extra laag van strategie: gemakkelijk te leren, maar moeilijk te beheersen. Chumbi’s verdienen XP en stijgen in level door gevechten te winnen. Elke keer dat het level van een Chumbi met 5 stijgt, zal de Chumbi een 'craft candied apple' moeten eten om door te kunnen naar het volgende level.

Automatische rewards

Chumbi zijn meesters van het land. Ze kunnen spreuken leren die hen in staat zullen stellen om automatisch in-game tokenized items te verzamelen, zelfs als je zelf offline bent. Stuur je Chumbi naar de zogenaamde Chumbi Sage waar ze spreuken kunnen leren, gewassen water geven, houthakken, stenen vinden, vis vangen en meer.

Land NFTs

In Chumbi Valley zullen ook land NFTs beschikbaar komen waar je allerlei gewassen kunt verbouwen, met andere spelers kunt chatten, pronken met zeldzame items, handelen, winkelen en meer. Landeigenaren hebben ook toegang tot speciale evenementen, zoals het vastleggen van wilde Chumbi en samen vechten tegen invallen door reusachtige vervloekte Chumbi.

Image
Chumbi Valley farming
Bron: Chumbi Valley

Fostering

Heb je geen tijd of zin om de game te spelen? Geen probleem. Het is namelijk ook mogelijk om je Chumbi tijdelijk aan andere spelers uit te lenen. Terwijl iemand anders voor jouw Chumbi zorgt, verzamel je alsnog een percentage van alle beloningen die door jouw Chumbi verdiend worden. Dit zorgt voor aantrekkelijke in-game ‘bedrijven’ die het ecosysteem van de game zullen versterken.

Marktplaats

In de game zal ook een online marktplaats gebouwd worden waar je de in-game items kunt kopen of verhandelen, zoals Chumbi's, percelen, gewassen en meer. De marktplaats zal spelers dus aanmoedigen om hard te werken voor het verwerven en het verbeteren van Chumbi's en items. De marktplaats zal dan ook een cruciaal onderdeel zijn van het Chumbi Valley-ecosysteem.

Tokens

De belangrijkste token in Chumbi Valley is de Chumbi Token (CHMB); deze zal op allerlei manieren gebruiken kunnen worden in de game en zal daarom diep verweven zijn met het ecosysteem van Chumbi Valley.

CHMB is de primaire in-game valuta in Chumbi Valley. Spelers hebben CHMB nodig om te betalen voor nieuwe Chumbi’s, fokkosten, percelen, sage fees, en als betaalmiddel voor de marktplaats. CHMB zal spelers dus uiteindelijk de mogelijkheid bieden om actief deel te kunnen nemen aan de toekomstige richtingen van de game. Daarnaast zullen CHMB-houders in de toekomst kunnen deelnemen aan bestuursstemmingen als onderdeel van een aankomende DAO, waardoor ze de toekomst van Chumbi Valley vorm kunnen geven.

CHMB is momenteel verkrijgbaar op KuCoin, PancakeSwap en Orion. Het tokenadres van CHMB is: 0x5492Ef6aEebA1A3896357359eF039a8B11621b45

Lucky Stars (LSTS) is de secundaire token van Chumbi Valley en is ontworpen om het play-to-earn beloningssysteem aan te drijven. LSTS is nodig voor de kern van de Chumbi-mechanica: breeden, leveling, spreuken en geluk. Dit maakt LSTS een gewaardeerde grondstof, omdat het nodig is om nieuwe Chumbi’s te creëren en ze te verbeteren. Spelers kunnen LSTS verdienen door tegen vervloekte Chumbi’s te vechten, waarbij geldt: hoe sterker de vijand, hoe meer LSTS de beloning zal zijn. Daarnaast kunnen spelers tegen andere spelers vechten en LSTS verdienen voor hun overwinningen. Spelers kunnen ook LSTS verkrijgen door in-game missies te voltooien, gewassen te verbouwen, items te verzamelen en in-game activa te verkopen.

Image
Chumbi Valley tokens
Bron: Chumbi Valley

Staken

Op dit moment is het mogelijk om CHMBI te staken op de site van Chumbi Valley in drie verschillende categorieën:

 • 3 maanden reward date: 14 april 2022
 • 6 maanden reward date: 13 juli 2022
 • 12 maanden reward date: 14 januari 2023

Als de game eenmaal live is, zal een volledige high-APY in-game CHMB staking-interface beschikbaar komen: de 'Shrine of Giving', een oud monument met de mogelijkheid om de kostbare items van een Chumbi te vermenigvuldigen. Chumbi's zijn van nature verzamelaars en hebben de de Shrine of Giving al een lange tijd aanbeden. Spelers zullen uiteindelijk hun CHMB-tokens kunnen staken in de Shrine of Giving en CHMB-tokens en NFT-items als beloningen ontvangen. Bovendien kan een speler een Chumbi naar het heiligdom sturen om verhoogde beloningen te ontgrendelen. Een Chumbi met een maximaal geluksniveau ontgrendelt een hogere APY en wordt zo een kostbare NFT.

Roadmap

Chumbi Valley heeft in een korte tijd al veel succes behaald en er staat de komende maanden nog veel op de planning, zoals de officiële release van de game.

Gen0 Chumbi mint

Op 16 december 2021 gingen de 4096 Gen0 Chumbi NFTs in de verkoop en waren binnen 4 minuten al uitverkocht. Er probeerden zo’n 200K wallets om een gen0 Chumbi te minten. Het succes van de NFT-verkoop leidde tot een enorme vraag op NFT marktplaatsen, waardoor Chumbi Valley het #1 Polygon NFT-project op ‘Opensea Top NFT's’ werd genoemd. De Chumbi Valley NFT collectie bereikte in slechts 7 dagen een volume van meer dan 1.0K ETH, met een floor price van 5x de mint prijs.

CHMB launch

Het team van Chumbi Valley heeft de hele decembermaand hard gewerkt om een reeks prestaties neer te zetten. Slechts één dag na de gen0 Chumbi NFT-mint, op 17 december 2021, werd de CHMB-token gelanceerd op KuCoin na het behalen van de felbegeerde 'IEO Spotlight'. De CHMB-token behaalde op Kucoin een ATH van 14.300%. Vanaf half januari 2022 was het mogelijk om de CHMB-tokens te staken op de site van Chumbi Valley tegen, zeker op het begin, een zeer aantrekkelijke APR.

What’s next?

Hierna komt de focus van Chumbi Valley vooral te liggen op het sluiten van nieuwe samenwerkingen, activiteiten en evenementen, het fokken van de nieuwe Chumbi’s én de uiteindelijke release van de game die gepland staat voor medio 2022.

Image
Chumbi Valley roadmap
Bron: Chumbi Valley

 

Team

Het team van Chumbi Valley bestaat uit een aantal gepassioneerde mensen die veel ervaring hebben op het gebied van zowel blockchain, gaming, art, development als communicatie. Hieronder vind je een opsomming van het hele team op dit moment:

 • CEO / Founder: Aisha Venables (Founder Strange Planet Studio en founder Strange Pocket Games)
 • CDO / Lead Artist: Nikki Druiven (Founder Strange Planet Studio en founder Strange Pocket Games)
 • Business Development: Kieran Brumby (Founder Metabolix)
 • Game Artist: Claudia Tigani (Bachelor of Communication Design)
 • Concept Artist: Oscar Cerda (Bachelor of Media Arts & Animation)
 • Product Development: Kristie Vandevelde (Bachelor of Business)
 • Sound Designer: Jonathon McGuire (Bachelor of Audio Production)
 • Advisor: Ash WSB (Well Known Influencer)
 • Advisor: Allan Ta (CEO Roseon Finance)
 • Advisor: Ritam Gupta (Founder NonceBlox)
 • Advisor: Kevin Abdulrahman (Gamefi Strategist)
 • Advisor: Leo Ngo (Marketing Specialist)

Development partners zijn Nonceblox en Vulcan Forged.

Chumbi Valley op social media

Als we kijken naar het aantal volgers op social media dan valt gelijk op dat Chumbi Valley al erg populair is. Chumbi Valley heeft namelijk bijna 1 miljoen Chumbi-fans verzameld op hun social media kanalen.

Discord 179.982 leden
Twitter 255.194 volgers
Telegram groep 1 134.189 leden
Facebook 85.633 volgers
Instagram 51.385 volgers
Medium 11.234 volgers
YouTube 9.820 abonnees

* Aantallen op 22 maart 2022.

Conclusie

Chumbi Valley is een nieuwe play-to-earn game waarin alles draait om Chumbi’s: schattige tweevoetige wezens die een weelderige en mysterieuze bosvallei bewonen. Spelers en Chumbi’s kunnen samenwerken om crypto te verdienen door farming, exploring, crafting, breeding, battling, fostering, en meer. Door deze game te spelen kun je dus spelenderwijs geld verdienen! 

De game is geïnspireerd door klassieke RPG-games zoals Pokémon, Zelda, Stardew Valley en de Studio Ghibli anime films en is dan ook al erg populair gezien het aantal volgers op social media. Ook het team achter Chumbi Valley ziet er veelbelovend uit. We moeten echter nog even afwachten of ze de verwachtingen daadwerkelijk waar kunnen maken, want de game is momenteel nog niet uit. De release van de game staat gepland voor medio 2022.

Ben je na deze blog geïnteresseerd geraakt in deze game? Neem dan zeker een kijkje op de site of één van de vele social media kanalen van Chumbi Valley en chat met de community, stel vragen, doe mee aan wedstrijden en meer! 

Wil jij meer weten over play-to-earn games, NFTs of over crypto in het algemeen? Word dan lid van onze AllesOverCrypto Facebookgroep of neem een kijkje op het Crypto Forum! Laat het ons ook weten als je zelf interessante ideeën hebt over een blog-onderwerp. Wie weet schrijven we de volgende keer wel voor jou. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag op onze FAQ-pagina op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt

Header afbeelding: https://chumbivalley.com/


Simpel geld verdienen met gamen?

Start direct met ons gratis e-boek!

E-boek downloaden

Image
P2E ebook blogbanner

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.