CyberMiles coin achtergrond

CyberMiles (CMT) - Blockchain voor e-commerce

CyberMiles (CMT) bestaat sinds 2017 en wil de e-commerce volledig gaan decentraliseren. Ze hebben de ambitie om eBay en Amazon weg te concurreren. Na een succesvolle ICO waarbij zo'n 30 miljoen is opgehaald staan ze klaar om te gaan vlammen! In deze uitleg lees je tips voor hoe je CMT kunt kopen, in welke wallet je ze kunt opslaan en wat de koers van CyberMiles op dit moment doet. 

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Bekijk snel

Wat is CyberMiles (CMT)?

CyberMiles is een blockchain gemaakt voor de e-commerce. Op dit moment wordt de e-commerce gedomineerd door partijen zoals Amazon en Ebay. CyberMiles wil deze markt decentraliseren zodat het weer een markt wordt waar mensen onderling handelen in plaats van dat grote partijen de macht hebben. 

"E-commerce staat voor het drijven van handel via het internet"

Blockchain kan in deze markt voor veel acties handig zijn, waaronder:

  • Direct geld lenen van een onbekend persoon in plaats van dat je dit bij de bank doet
  • Een product verkopen aan een onbekend persoon, terwijl je wel weet dat deze persoon geverifieerd is door de blockchain
  • Betalingen ontvangen waarbij je weet dat de tegenpartij een legitiem persoon is
  • Iets online kopen en dankzij blockchain zien waar het product gemaakt is

De huidige blockchaintechnologie loopt echter tegen de problemen aan dat het weinig transacties per seconde aankan en dat de smart contract gelimiteerd zijn. Deze twee obstakels wil CyberMiles wegnemen. Het eerste probleem zal worden verholpen door het gebruik van het Proof-of-Stake-mechanisme. Mensen die CMT-tokens bezitten kunnen meehelpen om transacties te controleren en in ruil daarvoor krijgen ze een beloning in CMT-tokens. Deze manier is efficiënter en milieuvriendelijker dan de Proof-of-Work van Ethereum en kan daardoor meer transacties verwerken.

Verder hebben ze voor hun eigen blockchain smart-contract-templates/sjablonen gemaakt waarmee handelsbedrijven gemakkelijk goederen/diensten kunnen uitwisselen met andere partijen. De uitwisseling is sneller en goedkoper dan wanneer je dit via een bank doet, zeker wanneer je je bezighoudt met internationale handel. De bedoeling is dat er straks een hele bibliotheek aan smart-contract-templates staat waaruit bedrijven kunnen kiezen. Voor iedere handeling kunnen ze dan een smart contract gebruiken. Dit hoeven ze zelf niet meer te programmeren, hoogstens wat aan te passen. De smart contracts kunnen veel werkzaamheden die nu nog door de mens worden gedaan automatiseren. 

De volgende video laat mogelijkheden zien waarbij een smart contract kan helpen:

 

Andere belangrijke informatie over CyberMiles:

  • CyberMiles is een nieuwe generatie blockchain voor smart contracts. De smart business contract is volgens hen beter dan een smart contract van Ethereum. Velen noemen CyberMiles dan ook de nieuwe generatie Ethereum.
  • CyberMiles is geoptimaliseerd voor e-commerce applicaties. Het biedt een bibliotheek aan handelgerelateerde smart contracts waardoor het gemakkelijk wordt om gedecentraliseerde handelsapplicaties te maken.
  • Waar Ripple zich focust op transacties tussen banken focust CMT zich op transacties tussen handelspartijen.
  • Bedrijven kunnen CyberMiles gebruiken om hun eigen ICO te lanceren. De betalingen kunnen in CMT ontvangen worden.
  • CyberMiles maakt het mogelijk om tienduizend transacties per seconde (tps) te verwerken, dit is vele malen meer dan wat Ethereum kan. 
  • De blockchain kan de identiteit van gebruikers en de daarbij horende kredietwaardigheid opslaan. Deze reputatie van een persoon faciliteert transactieprocessen. 

 

De volgende video (02:40) legt CyberMiles in zijn geheel uit:

 

De Token van CyberMiles: CMT

De token van CyberMiles wordt ook wel de 'master token for e-commerce' genoemd. Het is een utlity token (gebruikstoken) dat op dit moment nog gebaseerd is op de Ethereum-blockchain. Uiteindelijk brengt CyberMiles zijn eigen blockchain uit en zullen deze tokens worden omgezet naar tokens die gebaseerd zijn op hun eigen blockchain. 

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Welke rol heeft de token?

  • De token wordt gebruikt om een smart contract uit te voeren net zoals we dat kennen van Ethereum.
  • Applicaties die gebouwd worden kunnen op hun eigen manier de CMT-token nodig hebben. 
  • Ook worden mensen beloond in CMT-tokens voor het creëren van nieuwe blokken binnen het netwerk.
Kenmerken CMT
Token symbool CMT
Totaal aantal tokens 1 miljard
Aantal tokens in omloop 690 miljoen
Prijs tijdens ICO $ 0.0524
Token type ERC-20 (gebaseerd op het Ethereum-protocol)
Hardcap verkoop van tokens $ 30,90 miljoen
Opgehaald vermogen tijdens ICO $ 30,88 miljoen

Geschikte Wallet voor de coin

CMT kan je naast de exchange ook op een hardware wallet opslaan. Dit wordt in de meeste gevallen aangeraden aangezien je hier zelf de private key in handen hebt en dus daadwerkelijk eigenaar bent van de coins. De bekendste hardware wallet is op dit moment de Ledger Nano S. Deze kan je bij de officiële Nederlandse reseller Cryptomaan kopen

Team

CyberMiles is opgericht door een e-commerce bedrijf dat 5miles heet. Dit bedrijf is gespecialiseerd in garageverkopen en is uitgegroeid tot een groot bedrijf met twaalf miljoen gebruikers. Ze willen nu graag hun bedrijfsvoering naar de blockchain brengen, vandaar de start van CyberMiles. In totaal bestaat het team uit acht man en worden ze bijgestaan door zeven adviseurs die ieder een eigen expertise hebben. 

 

Naam Functie Ervaring
Lucas Lu CEO
  • PhD in Particle Fysics (deeltjesfysica)
  • Voormalig oprichter en CTO van Light in the Box
  • Voormalig General Manager bij Alibaba's mobiele platform
  • Oprichter van het e-commerce-bedrijf 5miles
Robert Li CTO
  • CTO van 5miles
  • Voormalig Lead Engineer bij eBay
  • Voormalig R&D Manager bij Ebay en Google
George Chen CMO
  • CMO van 5miles
  • Voormalig onderdirecteur van Allyes
  • Voormalig engineer bij DoubleClick
Garwin Chan CFO
  • CFO van 5miles
  • Voormalig Managing Director van H Fund (private equity)
  • Voormalig onderdirecteur van Bain Capital (investeringsbedrijf)
  • Cum laude afgestudeerd aan de Harvard Universiteit
  • MBA behaald aan de Harvard Business School

Roadmap

  •  

    Doelen voor Q2 2018

    • Openbaring van de Supernodes details
  •  

    Doelen voor Q3 2018

    • Het verschepen van de eerste mining machines
    • Ontwikkeling van de Supernodes
  •  

    Doelen voor Q4 2018

    • CyberMiles MainNet gaat live. Op dit moment draaien ze nog op Ethereum en vanaf Q4 zullen ze hun eigen blockchain hebben.

Partners

  • De oprichters van Cybermiles zijn ook de oprichters van 5miles en dit zorgt ervoor dat twaalf miljoen Amerikaanse e-commerce gebruikers de CyberMiles-blockchain gaan gebruiken. Deze zullen tezamen voor zo'n drie miljard transacties per jaar zorgen. De identiteiten van deze gebruikers samen met hun kredietwaardigheid zullen door de blockchain worden opgeslagen. 
  • De samenwerking met ChainedBox gaat ervoor zorgen dat ze mining machines kunnen maken. De eerste lading moet in Q3 2018 verscheept worden.
  • LightInTheBox helpt met hun kennis van de e-commerce-markt
  • Ze werken ook samen met de investeringsmaatschappijen ArcBlock en Blockchain ventures die hen op financieel vlak bijstaan.

Populariteit en gemeenschap

CyberMiles is vooral op Twitter erg populair. 244k Volgers zie je erg weinig, zeker voor een coin dat pas net de top 100 crypto's is binnengedrongen. Als je het leuk vind om ze te volgen dan staan hieronder de links naar de kanalen.

Populariteit CyberMiles (juni 2018)
Twitter 244k volgers
Telegram 68k volgers
Facebook 14k volgers
Reddit 1,5k lezers

Conclusie

Op dit moment zijn er nog geen kritiekpunten te noemen. Het project staat nog in zijn kinderschoenen en we kunnen dan ook nog lastig bepalen of het project gaat slagen. Wanneer aan het einde van 2018 hun MainNet wordt gelanceerd, dan kunnen we pas echt de potentie van CyberMiles zien. Tot die tijd is het nog een ERC20-token en zijn het vooral beloftes die gemaakt worden. De ontwikkelingen tot nu toe zijn veelbelovend dus qua vertrouwen zit het goed. Dit is dan ook een van de redenen dat ze zo'n grote aanhang op Twitter hebben.

Wil je graag investeren in CMT, volg dan de onderstaande stappen.

Hoe koop ik CyberMiles?

CyberMiles kopen op Huobi is een fluitje van een cent. Met deze uitleg kan je al binnen enkele stappen de trotse eigenaar zijn van CMT.

  1. Meld je hier gratis aan bij Huobi
  2. Druk bovenaan op Balances -> Desposits & Withdraw
  3. Druk op Deposit bij BTC
  4. Kopieer het Deposit-adres
  5. Maak via deze link een gratis account aan op Bitvavo
  6. Stort geld op je Bitvavo-rekening via iDEAL
    Klik hier voor meer uitleg over Bitvavo als je dit nodig hebt
  7. Koop Bitcoin en stuur deze vervolgens naar het depositadres dat je hebt gekopieerd.
  8. Wacht totdat de Bitcoins op Huobi staan
  9. Ga op Huobi naar Exchange en klik CMT aan
  10. Koop de gewenste hoeveelheid CyberMiles aan

Word lid van onze Crypto Community en kom in contact met andere crypto-investeerders!

 

 
Bronnen

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.