BLOX

BLOX Review | Betrouwbaarheid, ervaringen en uitleg

Zonder crypto exchanges geen crypto. Een crypto exchange is een cruciaal onderdeel van crypto en tegenwoordig heb je de keuze uit honderden verschillende exchange. De keuze is dus reuze en dat maakt de keuze welke exchange je kiest alleen maar lastiger.

Ook steeds meer Nederlandse exchanges duiken op. Zo heb je bijvoorbeeld Bitvavo, Coinmerce en BTCDirect, maar inmiddels ook de crypto handelsapp BLOX.

Naar deze laatst genoemde app gaan we vandaag met meer detail kijken. Hoe werkt de exchange? Welke cryptocurrency’s zijn er beschikbaar via de exchange? Is de exchange veilig? En is het een goede exchange? Vandaag krijg antwoord op dat alles, en meer, zodat jij voor jezelf de keuze kunt maken of BLOX de juiste exchange voor jou is!

Bekijk snel

Wat is BLOX?

BLOX is een Nederlandse crypto exchange app die het voor iedereen mogelijk maakt te handelen in crypto. De app is heel overzichtelijk en voor iedereen te begrijpen. Het doel van BLOX is dan ook om crypto beschikbaar te maken voor iedereen.

BLOX is een app, van BTC Direct, die werd opgericht in 2018. Inmiddels heeft de app ruim 400.000 gebruikers en wordt er dagelijks veel crypto verhandeld.

De app biedt inmiddels 32 verschillende cryptocurrency’s aan, zowel de grootste crypto’s die er bestaan, als enkele kleinere projecten. Zo biedt BLOX bijvoorbeeld Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC) aan, maar ook Basic Attention Token (BAT), Synthetix (SNX) en Kyber Network (KNC). 

De interface van BLOX is erg overzichtelijk en zit simpel in elkaar. De verschillende cryptocurrency’s worden afgebeeld, met daarbij de prijs en de 24 uurs prijsverandering. Wanneer je dan op een munt klikt zie je een simpele grafiek met daarbij een koop- en verkoopknop. Echt voor iedereen te begrijpen dus!

Op dit moment kan BLOX gebruikt worden in Nederland en België, maar ook in Spanje. De app is dan ook beschikbaar in zowel in het Nederlands als in het Spaans, maar daarnaast ook in het Engels. Het is de bedoeling dat BLOX binnenkort in nog meer Europese landen beschikbaar gaat worden.

BLOX kun je als exchange erg vergelijken met Bitvavo. Beide exchanges focussen erop crypto toegankelijk te maken voor iedereen door het proces van het kopen en verkopen van crypto te vereenvoudigen. 

BLOX fees

Helaas is BLOX niet gratis. BLOX brengt namelijk transactiekosten van 1% per transactie in rekening. Wanneer je dus voor €100 aan Bitcoin koopt via BLOX, betaal je hier €1 voor. Dit is natuurlijk niet super veel, maar in verhouding tot andere exchanges wel meer. Zo betaal je via Binance en Kucoin bijvoorbeeld maar 0,1% en in dit voorbeeld dus €0,10. Hier staat dan natuurlijk wel weer tegenover dat BLOX eenvoudiger in elkaar zit dan de twee eerdergenoemde exchanges. Bij Bitvavo, een exchange die een stuk meer vergelijkbaar is met BLOX, betaal je, afhankelijk van of je de maker of taker van een trade bent, tussen de 0,25% en 0,20% per transactie. Ook Bitvavo is dus goedkoper dan BLOX. 

De handelskosten zijn niet de enige fees die BLOX in rekening brengt. Wanneer je geld stort via creditcard betaal je hier namelijk ook voor. Hiervoor vraagt BLOX transactiekosten van 1,5%. Wanneer je geld stort via iDEAL, is dit wel gratis.

BLOX social media

BLOX is uiteraard ook actief op sociale media. BLOX heeft een Facebookaccount, een Twitteraccount, een Telegram chat, een Instagramaccount, een YouTube-kanaal en een LinkedInprofiel.

Op Facebook heeft BLOX ongeveer 5.500 volgers, op Twitter heeft BLOX 1.235 volgers en op Instagram heeft BLOX iets meer dan 9.000 volgers. Op YouTube heeft BLOX ongeveer 1,5 duizend abonnees en de Telegram chat heeft iets meer dan 400 leden. Hieronder staat dit nog eens in een tabel.

Facebook ongeveer 5.500 volgers
Twitter 1.235 volgers
Instagram meer dan 9.000 volgers
YouTube ongeveer 1.500 abonnees
Telegram meer dan 400 leden
Image
BLOX assortiment
Verschillende munten uit het assortiment van BLOX

BLOX klantenservice

Ook de klantenservice is natuurlijk geen onbelangrijk onderdeel van een exchange. Wanneer je in de problemen komt, bijvoorbeeld wanneer je geld ineens verdwijnt, wil je uiteraard graag iemand kunnen bereiken die je helpt. Gelukkig kan dat bij BLOX!

Allereerst verwijst BLOX je naar de ‘Veelgestelde vragen’-sectie op hun website. Hier staan de antwoorden op vele vragen, zoals ‘Hoe sluit ik mijn BLOX-account?’, ‘Hoe zit het met BLOX en belasting?’ en ‘Ik wil een coin kopen die niet in BLOX staat, wat nu?’. BLOX hoopt dat het antwoord op je vraag al in deze sectie van de website staat, zodat hun klantenservice niet overvol raakt.

Wanneer je vraag echter niet beantwoord staat bij de ‘Veelgestelde vragen’ kun je bijvoorbeeld een bericht sturen via het ‘Contactformulier’ op de website. In dit contactformulier moet je eerst je emailadres invullen, dan het onderwerp waarover je vraag gaat, en vervolgens kun je je bericht achterlaten. Je kunt dan eventueel nog een bijlage toevoegen, wanneer dit nodig is. BLOX streeft ernaar om alle vragen via dit contactformulier binnen 48 uur te beantwoorden.

Dan is er nog een laatste optie om de klantenservice van BLOX te bereiken, namelijk via de live chat van BLOX. Deze kun je bereiken via ‘Instellingen’ in de BLOX app. De live chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur een 22.00 uur, en in het weekend en op feestdagen tussen 10.00 uur en 18.00 uur. Deze live chat is er omdat er door de toenemende adoptie van crypto steeds meer sturing nodig is, omdat er steeds meer beginners bij de exchanges terechtkomen. BLOX helpt deze mensen graag en biedt ze daarom de mogelijkheid tot extra begeleiding via de live chat, wanneer dit nodig is. Met deze live chat onderscheidt BLOX zich van vele andere platformen. Bitvavo bijvoorbeeld, heeft ook een live chat, maar die is over de hele week gezien een stuk minder uren open.

BLOX betrouwbaarheid en veiligheid

Wat ook heel erg belangrijk is wanneer je een exchange gaat uitzoeken, is de betrouwbaarheid en veiligheid van een exchange, in dit geval BLOX. Je wil namelijk natuurlijk niet dat de exchange bijvoorbeeld gehackt wordt terwijl je geld erop staat, dan kan het namelijk zomaar eens zijn dat je al je geld verliest.

BLOX maakt gebruik van een cold wallet. Dit betekent dat BLOX de crypto die via het platform wordt verhandeld in een hardware wallet bewaart. Doordat ze gebruikmaken van cold wallets, kunnen we aannemen dat ze er alles aan doen om de veiligheid te waarborgen.

Verder maakt BLOX niets bekend over de veiligheidsmaatregelen die zij treffen of de garanties die zij bieden. Dit zou zomaar eens kunnen zijn omdat zij het de hackers ook niet makkelijk willen maken. Wanneer hackers weten van de maatregelen die een exchange neemt, weten zij natuurlijk ook beter hoe zij deze kunnen aanvallen. Bij Bitvavo weten we bijvoorbeeld dat je tot op zekere hoogte verzekerd bent tegen een mogelijke hack. Bij BLOX is hierover niets bekend.

KYC (Know Your Customer)

Wat tevens belangrijk is om te weten is dat BLOX gebruikmaakt van KYC (Know Your Customer). Dit betekent dat je je identiteit moet verifiëren om volledig gebruik te kunnen maken van de functies van de app. Dit doe je door je gegevens aan een identiteitsbewijs, zoals een paspoort, te koppelen.

Wanneer je de KYC-procedure niet voltooid hebt, kun je alsnog gebruikmaken van de diensten van BLOX. Echter, dit is dan wel beperkt. Zonder KYC kun je tot €250 storten op je account. Na voltooiing van de KYC kun je vervolgens onbeperkt storten op je account.

Aan de KYC heb jij wat betreft veiligheid niet zo super veel, aangezien het geen hackers buitenhoudt of iets dergelijks. Vanuit BLOX gezien is het echter een hele logische stap, aangezien dit bijvoorbeeld witwassers van het platform af zal houden.

Image
BLOX homescherm
Het homescherm van BLOX

Hoe koop je crypto via BLOX?

Wat natuurlijk ook erg belangrijk is wanneer je gebruik wil gaan maken van een exchange, is dat je weet hoe je crypto kunt kopen via deze exchange. Laten we eens gaan kijken hoe je dit via BLOX doet.

  1. Allereerst download je de BLOX app via de Apple App Store of Google Play Store.
  2. Wanneer je de app hebt gaan download kun je inloggen wanneer je al een account hebt, of een account aanmaken wanneer je deze nog niet hebt.
  3. Vervolgens kom je op het home scherm van de app terecht. Hierin zie je alle cryptocurrency’s die aangeboden worden op een rij. Kies hieruit de munt die je wil kopen. Voor dit voorbeeld kiezen we voor Bitcoin.
  4. Je komt nu in het Bitcoin-scherm terecht. Bovenaan zie je de prijs en de 24 uursprijsschommeling, daaronder zie je de grafiek staan en daaronder heb je de optie tussen ‘Koop’ en ‘Verkoop’. Aangezien wij Bitcoin willen kopen kiezen we voor ‘Koop’.
  5. We zijn nu in het scherm aanbeland waar je moet aangeven hoeveel Bitcoin je wil gaan kopen. Wanneer je nog geen geld op BLOX hebt staan, klik je eerst nog even op ‘Stort bij’ om geld op je account te zetten. Er is op BLOX geen minimaal aankoopbedrag en als je wil kun je dus gewoon voor €1 aan Bitcoin kopen of verkopen. Goed om te weten is dat wanneer je crypto verkoopt en het geld terug naar je rekening wil storten, dit 1 tot 3 werkdagen kan duren.
  6. Vervolgens klik je op ‘Ga verder’ en bevestig je de transactie.

Erg simpel dus! Via BLOX kun je binnen een minuut crypto kopen en het is werkelijk voor iedereen te begrijpen.

Is BLOX een goede crypto exchange?

We hebben inmiddels gekeken naar verschillende zaken rondom BLOX, maar de belangrijkste vraag is natuurlijk: Is BLOX een goede crypto exchange? 

De vraag is niet echt: Is BLOX een goede crypto exchange? Maar eerder: Is BLOX de juiste exchange voor mij? Dat is volledig afhankelijk van bijvoorbeeld jouw voorkeuren, maar ook jouw niveau. Het is dus belangrijk dat jij aan de hand van deze gegevens een afweging gaat maken of BLOX de juiste exchange voor jou is.

Wanneer je net van start gaat met crypto vind je BLOX misschien wel de ideale exchange voor jou. BLOX is overzichtelijk en eenvoudig te begrijpen. Het assortiment is niet te groot, waardoor je niet verdwaald zult raken, maar ook niet te klein, waardoor je toch de keuze hebt uit tal van verschillende munten.

Echter, ditzelfde kun je ook zeggen over bijvoorbeeld andere exchanges zoals Bitvavo. Bitvavo is ook overzichtelijk en eenvoudig te begrijpen, maar heeft een groter assortiment én is goedkoper. Hier zul je dus voor jezelf een keuze moeten maken.

Wanneer je een actieve trader bent, vind je BLOX misschien helemaal niet de ideale exchange voor jou. De kosten zijn namelijk hoog, in vergelijking tot andere exchanges zoals Binance en Kucoin, maar ook een vergelijkbare exchange als Bitvavo, en een actieve trader zou het aanbod als te klein kunnen zien.

Zo zie je maar dat het voor iedereen anders is of een exchange de juiste is of niet en hopelijk kun je aan de hand van deze voorbeelden voor jezelf een afweging maken waarmee je voor jezelf kunt bepalen of BLOX wel of niet de juiste exchange voor jou is.

Wat vinden anderen?

Wat ook altijd fijn kan zijn om te weten, is wat anderen vinden van een platform. Wij kijken hiervoor altijd graag naar Trustpilot, een online platform waarop je reviews voor bijna alles kunt vinden.

Op Trustpilot zijn al 1.625 reviews over BLOX geschreven. Bij elkaar komen deze uit op 3,8 uit de 5 sterren. Zo noemt Ellen V het bijvoorbeeld een 'Uitstekend platform' en Winston van de Graaf het een 'Goeie app'. Ook zijn er mensen die klagen over het feit dat ze zichzelf moeten verifiëren, bijvoorbeeld door een foto te moeten sturen van hun bankpas.

Wil je zelf meer reviews lezen? Dat kan! Via deze link krijg je alles review op Trustpilot te zien!

Conclusie

Dus, BLOX is een Nederlandse crypto exchange app die het voor werkelijk iedereen in Nederland en België, maar ook Spanje mogelijk maakt om crypto te kopen en verkopen. De app is erg overzichtelijk en zit simpel in elkaar.

Er is een overzicht van alle beschikbare munten en tokens en wanneer je erop klikt krijg je een ‘Koop’ knop en een ‘Verkoop’ knop te zien. Simpeler kan eigenlijk niet toch? Dit kan voor beginners dan ook zeker een reden zijn voor BLOX te kiezen.

Wel zijn de fees bij BLOX wat hoger dan bij andere exchanges. Bij BLOX betaal je namelijk 1% per transactie, waar je bij bijvoorbeeld Binance of Kucoin 0,1% per transactie betaalt. Hier staat dan bijvoorbeeld wel weer tegenover dat je crypto bij BLOX in theorie veilig is. Deze wordt opgeslagen in een cold wallet en in theorie kan er dus vrijwel niets misgaan, al kan 100% garantie nooit geboden worden.

Hopelijk heb je vandaag een goede beeld gekregen van de BLOX cryptocurrency exchange app en kun je voor jezelf de keuze maken of BLOX de juiste optie is voor jou! Voelt BLOX toch niet helemaal goed voor jou? Wij schreven blogs over tal van andere exchanges die je allemaal kunt vinden onder ‘Blog’ -> ‘Exchanges’. Hopelijk helpen we je daarmee verder in je keuze!

Heb je nog vragen over BLOX of andere exchange of crypto gerelateerde vragen? Stel deze vragen dan in onze AllesOverCrypto Facebookgroep , daar beantwoorden onze experts graag al jouw vragen. 

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + "AllesOverCrypto" googelt. Je zult dan snel uitkomen bij één van onze andere artikelen die over dat onderwerp gaan, zodat je weer snel meer kunt leren over dat onderwerp.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.