Coinmerce review en handleiding

Coinmerce review en handleiding

Snel €10 verdienen?

 1. Klik op de knop
 2. Maak een account aan
 3. Stort 10 euro

Je ontvangt direct €10 extra!

Start direct bij Bitvavo!

Het is tijd voor een Coinmerce handleiding!  Een uitgebreide Coinmerce review, zodat je precies weet hoe alles werkt en waarom Coinmerce betrouwbaar is als broker! Ook nemen we je mee langs ervaringen, Coinmerce uitleg, hoe je crypto kunt kopen en verkopen op Coinmerce en geven we je alle informatie waar je mogelijkerwijs naar op zoek kunt zijn. Coinmerce: cryptocurrency for everyone, everywhere!

Bekijk snel

De verschillen tussen een broker en een exchange

Crypto kopen, crypto verkopen. Voor de ene persoon is het gesneden koek, voor de andere de allereerste keer. Gelukkig staat het internet ramvol met praktische tips en partijen die maar wat graag staan te trappelen om jou – uiteraard tegen een kleine vergoeding – daarmee te helpen!

Gelukkig zijn er ook partijen die voornamelijk informatief van aard zijn en die de keuze voor welke partij je kiest geheel bij de mensen zelf laat. Zo’n partij is AllesOverCrypto ook. Wij willen je vooral op weg helpen met het maken van een juiste keuze. Vandaar deze Coinmerce review, zodat je zelf kunt kiezen of je voor deze broker of toch voor een exchange wilt gaan. 

Weet je eigenlijk het verschil? Laten we je voor de zekerheid nog even meenemen in de verschillen tussen een broker en een exchange. 

Wat is een exchange?

Een exchange is een handelsvloer voor verschillende cryptocurrency’s. De betreffende cryptocurrency’s waar men mee handelt staan op de crypto-exchange zelf en de handel gebeurt ook op het platform van de exchange zelf. Bekende exchanges zijn Binance, Kraken en het Nederlandse Bitvavo. 

Wat is een broker?

Een broker is een tussenpersoon tussen de handelaar en een crypto-exchange. De broker heeft de betreffende cryptocurrency’s dus niet in zijn eigen bezit, maar fungeert als tussenpartij. Tradingplatforms van exchanges kunnen vaak complex zijn, waar een broker dus een simpele uitkomst in biedt. 

Wat is het verschil tussen een exchange en een broker?

Het verschil tussen een eschange en een broker is het zelf aan de knoppen zitten versus eenvoud. De ene optie is niet beter dan de andere. De ene persoon die graag de complexiteit induikt en zelf aan de knoppen wil zitten handelt op een exchange.De andere persoon vindt een stuk gebruiksgemak en eenvoud prettiger en verkiest daardoor een broker als tussenpersoon. 

Coinmerce handleiding

Het is tijd voor een heldere Coinmerce uitleg. Hoe maak je een Coinmerce account aan? Hoe ga je ermee aan de slag? Hoe kun je op Coinmerce crypto kopen? Hoe kun je op Coinmerce crypto verkopen?  We nemen je rustig mee langs alle stappen, zodat jij ook via Coinmerce je cryptocurrency’s kunt verhandelen!

Waarom zou je Coinmerce gebruiken?

Coinmerce is een Nederlands platform dat zich richt op de Europese markt. Je kan er eenvoudig met euro's veel verschillende cryptocurrency's kopen en verkopen. De oprichters van Coinmerce steken vooral veel tijd in de bruikbaarheid en het eenvoud van het handelsplatform. Ze willen dat de klant op een veilige manier cryptomunten kan kopen en verkopen en bij Coinmerce maken ze dit proces zo makkelijk mogelijk.

Een Coinmerce account aanmaken

Om te kunnen handelen op Coinmerce, is het nodig dat je een Coinmerce account aanmaakt. Het aanmaken van een account is gratis, intuïtief en snel geregeld. Voor de goede orde zullen we wat screenshots plaatsen, maar eigenlijk is het zo simpel dat dit waarschijnlijk ten overvloede is. Althans, dat is wat mensen zeggen wanneer ze gevraagd wordt naar hun Coinmerce ervaringen.

 

Stap 1: Vul je email in en klik op 'Start nu'.
Stap 2: Krijg een overzicht van wat je allemaal nodig hebt.
Stap 3: Vul je emailadres in en kies een wachtwoord.
Stap 4: Ga akkoord met de Algemene Voorwaarden en het Privacy Beleid van Coinmerce.
Stap 4: Stuur verificatie email
Stap 5: Vul de zescijferige code in van jouw verificatie mail
Stap 6: 
 

Let op: Omdat je straks je naam zult moeten verifiëren met een (kleine) bankbetaling, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de naam die je opgeeft overeenkomt met de rekeninghouder van de bankrekening waarvan je straks gaat betalen. Of andersom natuurlijk. 

Image
Je registreren bij Coinmerce

Je Coinmerce account valideren

Image
Bankverificatie nodig voor Coinmerce level 1

Dat viel mee hè? Als het goed is ben je – net als dat bij ons het geval was – direct ingelogd bij Coinmerce. Je account heeft momenteel level 0. Aangezien dat niet heel tof klinkt (en dat is het ook niet), is het tijd voor een level-up!

Gelukkig gaat dat ook net zo eenvoudig als een Coinmerce account aanmaken. Level 1 vraagt een daadwerkelijke bankbetaling van 1 cent. Wanneer je klikt op de button linksboven om een bankverificatie te starten, zul je eerst nog wat aanvullende gegevens in moeten vullen.  Gelukkig zou dit ook niet al te lastig of tijdrovend moeten zijn. Ook hier adviseren we om de juiste gegevens volledig in te vullen, dus niet zoals – vanuit privacyoverwegingen – in onderstaande afbeelding is gedaan.

Image
Aanvullende informatie nodig voor de verificatie bij Coinmerce

Zodra je je gegevens hebt opgeslagen, ontvang je ter bevestiging nog een e-mail op het door jou doorgegeven e-mailadres. Verifiëer je e-mailadres en start opnieuw de bankverificatie in het Dashboard van Coinmerce. 

Kies nu voor een bankverificatie via SEPA (bankoverschrijving) of IDEAL (direct). Logischerwijs zorgt de laatste optie ervoor dat je direct aan de slag kunt. De eerste kan een aantal werkdagen duren. Betaal netjes je cent (die zie je nooit meer terug). Wel krijg je – als alles goed is gegaan – deze melding in je scherm! Nu is het eventjes geduldig afwachten totdat je verificatie wordt gecontroleerd en je account naar level 1 wordt omgezet. Spoiler alert: de verificatie duurde bij ons ongeveer 15 minuten na onze IDEAL-betaling. Maar niet getreurd! In de tussentijd kun je alvast rustig de rest van dit artikel doorlezen!

Image
De verificatie van ons Coinmerce account is in behandeling

Ben je er nog niet helemaal uitgekomen? Bekijk deze video dan om het registratie- en verificatieproces stap-voor-stap te doorlopen.

Coinmerce crypto kopen

Op Coinmerce crypto kopen is ontzettend eenvoudig. Je gaat hiervoor naar het tabblad ‘Kopen & verkopen’. Je kiest de crypto die je wilt aanschaffen uit de keuze van ruim 197 cryptocurrency’s, je kiest het aantal cryptocurrency’s wat je wilt kopen en klaar!

Waar je wellicht tegenaan loopt, zeker de eerste keer, is dat je van tevoren wat Coinmerce Coins  moet aanschaffen die overeenkomen met het bedrag waarvoor je de door jou gekozen crypto kunt kopen. 

Het concept is dus vrij simpel. Koop voor X euro aan Coinmerce Coins, zodat je vervolgens voor dezelfde hoeveelheid euro’s cryptocurrency’s op het Coinmerce platform kunt kopen.

Image
Crypto kopen bij Coinmerce

Coinmerce Coins kopen

Zoals gezegd, om op het platform van Coinmerce zaken te kunnen doen, zul je Coinmerce Coins nodig hebben. Eén Coinmerce Coin komt (altijd) overeen met €1. Dus als je voor €25 euro aan cryptocurrency’s wil kopen, koop je eerst 25 Coinmerce Coins en koop je vervolgens met je Coinmerce Coins voor 25 euro aan de cryptocurrency van je keuze. 

Om Coinmerce Coins te kopen, doorloop je de volgende stappen:

 1. Klik bovenin het menu op ‘Wallets’. 
 2. Klik op de 3 verticale bolletjes rechts onder ‘Acties’.
 3. Kies voor de optie ‘Kopen’.
 4. Selecteer het gewenste bedrag in euro’s waarvoor je Coinmerce Coins wilt kopen. 
 5. Kies je gewenste betaalwijze. 
 6. Rond de betaling af.

Belangrijk: hou er rekening mee dat de minimale ordergrootte op Coinmerce €10,- is. 

Image
Coinmerce coins kopen
Image
Onze Coinmerce coins zijn succesvol aangekocht!

Coinmerce crypto verkopen

Op Coinmerce crypto verkopen is nog eenvoudiger dan het kopen ervan, je hebt namelijk geen Coinmerce Coins nodig in het proces. Om op Coinmerce crypto te verkopen, doorloop je de volgende stappen:

 1. Klik bovenin het menu op ‘Wallets’. 
 2. Besluit welke crypto je wilt verkopen.
 3. Klik op de 3 verticale bolletjes rechts onder ‘Acties’.
 4. Kies voor de optie ‘Verkopen’.
 5. Vul het aantal in.
 6. Bevestig de order.
 7. Je crypto’s zijn nu verkocht.

Belangrijk: ook voor het verkopen geldt een minimale ordergrootte van €10,-.

Image
Coinmerce crypto verkopen

Over Coinmerce

Bij een Coinmerce review hoort natuurlijk ook een beetje achtergrondinformatie over het bedrijf zelf. Is Coinmerce betrouwbaar? En waarom is het zo praktisch om via Coinmerce crypto te kopen en te verkopen? Lees er alles over in de Coinmerce uitleg hieronder. We beginnen met het Coinmerce team.

Het Coinmerce team

Het Coinmerce team bestaat uit Nick Smits van Oyen (CEO) en Luc Smits van Oyen (CCO). Beide mannen besloten in 2017 om Coinmerce leven in te blazen toen ze merkten dat veel mensen problemen hadden met het betreden van de cryptomarkt. Door deze realisatie begonnen ze met het bouwen aan de broker Coinmerce. Dit platform moest ervoor zorgen dat de wereld van cryptocurrency voor iedereen en overal toegankelijk wordt. De naam staat voor de balans tussen coin en commercie met de focus op de optimale (e)commerce gebruikerservaring.

Informatie over Coinmerce als broker

Het is erg interessant om te horen van mensen die op Coinmerce ervaringen hebben opgedaan. Allereerst even wat praktische informatie over Coinmerce als broker. Het bedrijf staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder KVK-nummer 70036969 en is gevestigd in Amstelveen. 

Wat Coinmerce ervaringen betreft, zijn de klanten erg te spreken over de support die Coinmerce biedt. In Coinmerce reviews worden met name de handelingssnelheid en bereikbaarheid van de klantenservice enorm hoog gewaardeerd. Ook het gebruiksgemak van de interface van zowel de website als de Coinmerce app, scoren erg goed. 

Op de onafhankelijke site Trustpilot scoren meer dan 100 klanten hun Coinmerce ervaring gemiddeld met een 4,5 op 5 sterren (of een 9 op 10). Natuurlijk wilden wij zelf ook de bereikbaarheid van de klantenservice testen en in onze Coinmerce review opnemen. Er is 24 uur per dag support en op een dinsdagochtend om 10:30 uur duurde het 7 minuten voordat we iemand te pakken kregen. 

Vergelijkbaar met een grote multinational is dat wellicht wat lang voor een eerste reactie, maar gelet op een bezettingsgraad en het aantal vragen wat Coinmerce via de chat ontvangt, viel ons dat alles mee.  We werden keurig - in zowel Engels als Nederlands - te woord gestaan, geholpen met onze vragen en de chat (met Jack) verliep vlot en professioneel.  Ook wij zijn erg tevreden met de kwaliteit en handelingssnelheid van de klantenservice en herkennen de Coinmerce reviews op dit vlak.

Op Coinmerce is het mogelijk om ruim 140 verschillende cryptocurrency’s aan te kopen, met een betaalwijze naar jouw keuze. 

De missie en visie van Coinmerce

Integriteit, Toegankelijk voor iedereen, Instinct, Geen spijt en Samen Innoveren. Dit zijn de kernwaarden waarmee Coinmerce betrouwbaar en transparant zijn middelen inzet om zo tot een wereld te komen waarin de wereld van cryptocurrency’s en blockchain voor iedereen overal op de wereld toegankelijk worden. En dit allemaal op een begrijpelijke manier. 

Welke coins kan ik allemaal kopen op Coinmerce?

Er worden vandaag de dag meer dan 140 verschillende cryptocurrency’s aangeboden op Coinmerce. Je kunt bij Coinmerce natuurlijk terecht voor de grote jongens, zoals Bitcoin , Ethereum en Ripple , maar ook de kleinere coins komen uitgebreid aan bod (aanbod, no pun intended!) op Coinmerce. 

Het volledige overzicht van Coinmerce crypto die je kunt verhandelen vind je op het overzicht van Coinmerce coins.

De voor- en nadelen van Coinmerce

Elke partij heeft specifieke onderdelen waarop ze zich onderscheiden van concurrenten. Het maakt ze uniek. Zo heeft ook elke partij voor- en nadelen en hebben we de belangrijkste constateringen en ervaringen op een rijtje gezet in deze Coinmerce handleiding en review. 

De voordelen van Coinmerce

 • Volledige Nederlandse website;
 • 24/7 support in Engels en Nederlands (telefonisch, live chat, Telegram, Facebook of e-mail);
 • Mobiele app voor zowel iOS en Android;
 • Groot assortiment van 140+ cryptovaluta;
 • Het platform is verbonden met verschillende exchanges. De liquiditeiten van deze platformen worden gebundeld door middel van een 'smart-order-systeem'. Dankzij dit systeem kan Coinmerce de orders automatisch uitvoeren tegen de beste koersen van dat moment.
 • Makkelijk storten met iDEAL, SEPA, Credit card, etcetera; 
 • Geld opnemen via bankoverschrijving;
 • Ingebouwde wallets voor alle munten;
 • Handige functies zoals stop loss en limit orders;
 • Eenvoudig te bedienen interface;

De nadelen van Coinmerce

 • Bij kleine bedragen kunnen de fee’s oplopen, waardoor er een groter rendement nodig is om winst te boeken. Maar, in vergelijking tot andere brokers is Coinmerce de goedkoopste;

Conclusie

Voor ons zijn een aantal dingen belangrijk. Betrouwbaarheid, de kosten, de support en het gebruiksgemak. Wat dat betreft heeft Coinmerce betrouwbaarheid enorm hoog in het vaandel staan. Transacties verlopen eenvoudig en snel. Op Coinmerce crypto kopen is een fluitje van een cent. Ook op Coinmerce crypto verkopen is net zo makkelijk – zo niet makkelijker – als het kopen van crypto.

In deze Coinmerce review zijn we vooral op zoek gegaan naar Coinmerce ervaringen van klanten en hebben we geprobeerd om een Coinmerce handleiding samen te stellen, waarmee we iedereen die Coinmerce klant is of klant wil worden op weg helpen naar een positieve ervaring. En mocht je toch tegen vragen aanlopen? Stel ze gerust op onze Facebook pagina of op ons forum. Of neem direct contact op met Coinmerce zelf!

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!