Cybercriminaliteit

Bitcoin Code - oplichting via bekende Nederlanders

Situatieschetsje. Je zit in je iets te krappe sociale huurwoning en komt aardig rond. Je kunt wat brood kopen, in de goede weken kan daar ook een beetje beleg bij en zo nu en dan kun je voor de kinderen wat leuk speelgoed en nieuwe kleren kopen. Toch staan de dure feestmaanden om de hoek en zou het leuk zijn als je een keer wat extra geld zou scoren. De loterij levert al een tijdje niks op en ineens zie je een mooie Facebook-advertentie voorbijkomen. 

Er is iemand die schoftig veel geld verdiend heeft met iets nieuws, Bitcoin. Je hebt de term weleens voorbij horen komen, maar echt veel verstand heb je er niet van, maar boeiend. Je klikt op het nieuwsartikel, wat eigenlijk niets anders is dan een advertentie met een foto van een BN-er en een NOS-logo, en begint te lezen.

Bitcoin Code: oplichting anno 2019 / 2020

“Het interview met Jort werd bijna gestopt na zijn verklaring…” 
“Ali B stopt met zijn carrière na een grote onthulling…”
“De laatste investering van Waylon maakt banken doodsbang…”
“Armins meest recente project zal je versteld doen staan…”

Je kent ze inmiddels vast wel, want ze komen steeds vaker en prominenter naar voren. De Facebook-advertenties over de Bekende Nederlanders die een interview gaven. Hierin werd iets gezegd wat ervoor heeft gezorgd dat het interview plotsklaps onderbroken werd. Waarom?! Waarom?! Spannend hè?! Om de waarom te leren kennen, klik je als NN-er (Nietsvermoedende Nederlander) bij het artikel van de NOS – want wie kent de NOS nou niet – op de foto van Waylon, Ali B of Jort Kelder. 

Image
Jort Kelder Facebook scam

Je wordt getrakteerd op een webpagina waarop de logo’s van prominente nieuwszenders (NOS, De Gelderlander, Elsevier, etc.) vrolijk misbruikt worden om een beeld te schetsen dat je dit toch wel über-serieus moet nemen. Als je verder leest zul je ontdekken dat Waylon, of Jort Kelder, of Maxima of Patricia Paay dé sleutel tot rijkdom heeft gevonden en stinkend rijk is geworden door geld in te leggen bij ‘Bitcoin Code’. 

Voordat we even ingaan op de beroerde redenatie of zo’n bericht überhaupt ergens op slaat, zijn de namen natuurlijk niet willekeurig gekozen. Dit zijn namelijk de vier bekende Nederlanders die in 2018 het allermeest op Google gezocht zijn. En van een beetje exposure zijn dit soort sites natuurlijk niet vies. 

Als je even na gaat denken over de logica achter zo’n bericht, snap je als ervaringsdeskundige op het gebied van het werkelijke leven al snel dat dit soort mensen het niets uitmaakt of ze een ton meer of minder verdienen. Ze zitten om geld niet verlegen, zullen dat ook nooit worden en zullen écht geen ton investeren in een of ander onbeproefd concept om daarmee op het randje van legaliteit nóg rijker te worden. Maar het klinkt natuurlijk wel tof. 

Image
De wereld draait door advertentie

In het artikel lees je van alles over Bitcoin Code, een platform waar je geld op stort en dat vervolgens voor jou automatisch gaat beleggen in Bitcoin, waarmee je waanzinnig rijk zult gaan worden. Onder het artikel zie je diverse nepreacties van mensen die dit geprobeerd hebben en die binnen no-time er flink aan hebben verdiend of die na één dag “nog maar” een paar honderd euro hebben gewonnen. Alsof een paar honderd euro een klein bedrag is. 

Hoe dan ook, het kriebelt. Diep van binnen weet je natuurlijk dat het niet waar is, maar je legt toch wat van je zuurverdiende geld in. En je ziet er nooit meer een cent van terug. Gedesillusioneerd blijf je achter. Zonder geld en met een rotgevoel omdat je zo stom bent geweest om erin te tuinen. 

Je weet het zeker. Dit gaat je nooit meer overkomen en je zult er ook alles aan doen om te zorgen dat dit anderen niet gebeurt. Je zoekt het artikel terug op Facebook en laat een vernietigende reactie achter. Zo behoed je iedereen ervoor om niet zijn of haar geld over te maken naar een platform en er nooit meer iets van terug te zien. Voor jou is het duidelijk. Nooit meer meedoen aan dit soort vage internet-acties waar je stinkend rijk van zult worden. Nooit meer een platform als Bitcoin Code. Nooit meer Bitcoin. Je bent er helemaal, maar dan ook helemaal klaar mee.

Wie zitten er achter ‘Bitcoin Code’?

De Bitcoin Code is een internationaal opererende oplichtersbende. Afhankelijk van het land waarin de gebruiker zich bevindt, wordt de getoonde advertentie aangepast. In Amerika is bijvoorbeeld een advertentie van George Clooney in omloop, die waanzinnig rijk is geworden met zijn investering in Bitcoin via dit platform. Naast Bitcoin Code worden ook platforms Bitcoin Evolution, Bitcoin Profit en Bitcoin Compass genoemd, die uiteindelijk allemaal op dezelfde locatie uitkomen. 

Zodra slachtoffers zich inschrijven worden ze door een Engels sprekende man, of een man met een Engels accent, opgebeld. Afhankelijk van het financiële profiel van het slachtoffer, helpt de man ze met een eerste investering, variërend tussen de 250 en 2500 euro. De bedragen lopen flink op, omdat de mensen telefonisch worden aangemoedigd om hun investering zo groot mogelijk te maken, zodat het rendement ook zo aantrekkelijk mogelijk wordt. 

Wanneer men er uiteindelijk achter is gekomen dat hun geld in rook is opgegaan, worden ze nog eens benaderd door een andere partij. Deze beweert met een nieuwe investering de verliezen van de oplichting te kunnen compenseren. In sommige gevallen worden mensen aangespoord om leningen of een tweede hypotheek af te sluiten, om de verliezen goed te maken. 

Uit analyse van de bitcoin-adressen blijkt dat er één criminele bende achter al deze bedrijfjes zit. De criminele bende is momenteel actief onder de namen GMOTrading, BTC Kingdom, ICN Brokers, MTC Brokers, 66 Brokers, Blue Hill Capital, Dhr. Anthony Goldman, GFCInvestment, BrighterTrade en Vemarkets.

In deze video confronteert Jort Kelder een van de oplichters via Skype.

Andere namen waaronder de Bitcoin Code ook wel bekend is:

 • Bitcoin Loophole
 • Immediate Hedge
 • Bitcoin Revolution
 • Bitcoin Rush
 • Bitcoin Era
 • Bitcoin Future
 • Bitcoin Profit
 • Bitcoin Circuit
 • The Crypto Revolt
 • Bitcoin Traders Pro
 • LionsFM
 • GiroFX

Oplichters zetten crypto in een kwaad daglicht

Iedereen kent het wel. Iets waar je gepassioneerd over bent, wordt volledig afgekraakt door een ander. Misschien je favoriete voetbalclub, waar je al jarenlang fan van bent en die belachelijk wordt gemaakt door een ander. Misschien een optreden, musical, opvoering van een dans of een volleybalwedstrijd waarbij mensen je uitlachen. Of je kookt een maaltijd waarvan mensen zeggen dat het niet te vreten is. 

Hoe het ook zij, wanneer je écht oprecht intrinsiek gepassioneerd bent over iets en anderen kraken dat vervolgens af of maken het belachelijk, dan doet dat pijn. En dit laatste gebeurt veel en dat komt onder andere door deze oplichtingspraktijken. De manier waarop criminelen nietsvermoedende en eerlijke mensen van geld afhandig willen maken, is misselijkmakend. Wij distantiëren ons met klem van dit soort praktijken en zien dat het de cryptomarkt een slechte reputatie geeft.

Om ervoor te zorgen dat de slechte reputatie verdwijnt, willen wij graag iedereen zo goed mogelijk informeren over wat crypto is en hoe het werkt.  Veel mensen vinden de markt namelijk nu nog eng en denken dat je er alleen maar geld mee gaat verliezen. Terwijl, het is juist een heel mooi avontuur om in een markt te zitten die nog niet zo verzadigd is zoals die van de aandelen en obligaties. De koers vliegt alle kanten op en met de juiste kennis kan je hiervan profiteren.

Zeker als er tegenwoordig helemaal niets overblijft van spaarrentes en je geld eigenlijk alleen maar een beetje staat te verpieteren, is het interessant eens verder te kijken naar manieren waarop je geld tóch meer waard kan worden. Dit kun je doen door te beleggen in vastgoed, in aandelen, obligaties, indexfondsen, goud, zilver, olie, noem het maar op. Maar dat kan dus ook in Bitcoin of andere cryptomunten. 

Wij overspoelen de oplichters met onze advertenties

Wij adverteren tegenwoordig ook actief op social media platformen zodat mensen worden gestimuleerd om meer te leren over deze markt. Hierdoor kan het grote publiek inzien dat het helemaal niet zo eng is en zullen ze ook niet ten prooi vallen voor oplichters. Met onze advertenties nodigen we mensen uit voor onze gratis training waar we ze de nodige achtergrondinformatie geven om te kunnen starten met crypto. De echte enthousiastelingen kunnen zich inschrijven voor onze cursus. Hier gaan we meer de diepte in en kan je ook echt leren handelen in de munten. Door dit te doen, willen wij de reputatie van crypto verbeteren.

Wapen jezelf tegen oplichting

Door je te verdiepen in de materie van crypto en blockchain, wapen je jezelf tegen oplichting.  Kennis is macht, wordt meermaals gezegd en in dit soort situaties is dat zeker waar. Het is ontzettend eenvoudig om als gedupeerde achteraf te snappen dat je iets beter niet had kunnen doen, maar dat is altijd achteraf. 

Je kan je beter focussen op ‘voorkomen is beter dan genezen’, en jezelf van tevoren wapenen voor deze criminelen. Om je hierbij te helpen, hebben wij een veilige omgeving gecreëerd waarin je zowel gratis als betaald kan leren over over cryptocurrency’s, blockchain, handelplatforms en alles wat hierbij komt kijken. Maak hier vooral gebruik van om zoveel mogelijk kennis te vergaren over deze nieuwe wereld. Hierdoor voorkom je dat je ten prooi valt voor oplichtingspraktijken zoals deze.

Wij van AllesOverCrypto staan altijd klaar om met je mee te denken en je vragen te beantwoorden. Trakteer jezelf niet zozeer op waanzinnige investeringen, maar trakteer jezelf op kennis en kunde, zodat je een degelijk fundament voor jezelf legt. Hier heb je de rest van je leven profijt van. Met dat fundament kun je straks zelfstandig aan de slag, zonder schichtige tussenpersonen of poppetjes die jou het grote geld beloven. Gewoon zelf, met een sterk fundament, een goede basis en een veilige omgeving die je zelf in de hand hebt.

Wil je dus meer leren over het handelen in crypto óf meer leren over hoe deze wereld in elkaar zit, zonder direct vast te zitten aan waanzinnige investeringen of platforms die niet transparant zijn, lees dan verder over onze eigen reis en over wat we voor jou kunnen betekenen. 

Onze eigen reis in de cryptowereld

Wij zijn al jarenlang bezig met het handelen van crypto en Bitcoin en hebben er ons vak van gemaakt. In plaats van op kantoor te zitten of in de bouw te klussen, handelen wij in cryptovaluta’s, als Bitcoin, Ethereum, Ripple en de vele andere altcoins. Doordat we dat al vele jaren doen, zijn we door schade en schande wijs geworden. We hebben verschillende hypes zien ontstaan en zien afbrokkelen en hebben de prijs van Bitcoin uit het niets door het dak zien gaan en weer terug zien vallen. We hebben veel geld verdiend en zijn ook duizenden euro’s verloren omdat we onze investering onvoldoende hadden beschermd en een platform offline ging met een groot deel van onze crypto-bezittingen. 

We hebben vele dingen goed gedaan, we hebben ook vele fouten gemaakt en we hebben al onze positieve en negatieve ervaringen verwerkt in de artikelen op deze website. Ook hebben we een betaalde cursus die je helpt om meer te leren over crypto, de achtergrond, het handelen ervan, het volgen van koersen en trends en hoe je je risico beperkt  en je winst(en) maximaliseert. 

Wij zijn geen financieel adviseurs. We vertellen je niet waar je in moet beleggen, we helpen je simpelweg om te snappen hoe de markt werkt en hoe je veilig en weloverwogen je keuzes kunt maken in een markt die ons al vele jaren ontzettend veel plezier, uitdaging en geld oplevert. Wij willen jou net zo enthousiast maken over crypto zoals wij dat zijn.

Onze leermogelijkheden

Klik hier als je mee wilt doen aan onze gratis online training over Bitcoin.
Klik hier als je interesse hebt in onze betaalde crypto cursus.
Klik hier voor onze basisartikelen waarin we je de nodige achtergrondinformatie geven over cryptocurrency’s.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.