Xi Jinping Bitcoin Boom

President China kiest voor blockchain: Bitcoin koers schiet meteen met 13% omhoog

President Xi Jinping van China heeft tijdens de Politbureau-vergadering van de Communistische Partij blockchain pontificaal op de nationale agenda gezet.

In het Politbureau zitten de 25 machtigste communisten van China: zij dicteren de partijlijn. Dat president voor het leven Xi zich op deze plek positief uitlaat over blockchain heeft een enorm effect. De koers van Bitcoin is dan ook met 13% gestegen.

Xi benadrukt het positieve effect dat blockchain voor China zal hebben: bedrijven zullen makkelijker gefinancierd worden, het openbaar vervoer zal beter geregeld worden en armoede zal beter worden bestreden. Xi wil zelfs de persoonlijke ontwikkeling van studenten vastleggen op blockchain. Xi zei tegen de leden van het Politbureau:

We moeten een duidelijke richting aangeven, meer gaan investeren, focussen op belangrijke technologie en de ontwikkeling van blockchain versnellen.

De plannen van Xi sluiten naadloos aan bij de beta-test die China aan het houden is voor hun nationale blockchain. Als China met deze snelheid door blijft gaan zullen ze in no-time het grootste blockchain-land ter wereld zijn.

Blockchain & Bitcoin

China heeft nu een officiële relatie met blockchain. Alleen is de relatie met Bitcoin veel complexer. China is de grootste producent van Bitcoin, Bitcoin-mijnen en Bitcoin-mijn computers: maar Bitcoin handelen mag niet. Toch is de koers van Bitcoin na de toespraak van Xi met 13% gestegen.

De president van China kan in één toespraak de levens van meer dan een miljard mensen veranderen. Is de stijgende Bitcoin koers een verwachting dat de wereld mee gaat veranderen?


Wij vieren heel december feest! Vier jij met ons mee?

Open elke dag je adventskalender en claim je gratis prijs!

Ontdek je prijs!

 

December Feestmaand!