Chinese stad in het donker

Chinees congres neemt cryptografie-wet aan: meer positief nieuws voor Bitcoin-prijs 

Opnieuw goed nieuws voor de Bitcoin-koers. Het Chinese congres heeft een belangrijke stap gezet richting de mainstream adoptie van crypto door een wet aan te nemen. 

Dit nieuws volgt kort op de eerdere berichtgeving waarin de president van China aangaf dat hij van mening was dat China vol moet inzetten op blockchain-technologie, met een directe boost van 13% op de Bitcoin-koers.    

De wet gaat in op 1 januari 2020, volgens de Chinese staatsmedia. Terwijl China nog steeds het traden van cryptocurrency verbied én de nationale digitale munteenheid nog niet in de handel is genomen, is cryptografie een belangrijke spil. Het integrale onderdeel van blockchaintechnologie heeft de potentie om China een stuk meer competetief te maken richting de rest van de wereld op het gebied van blockchain.

De nieuwe wet heeft als doel om ontstane wet- en regelevingsuitdagingen op het gebied van commerciële cryptografie use-cases, aangezien deze een steeds prominentere rol vervullen in de verdere ontwikkeling van de Chinese economie.

Het wetsvoorstel

Volgens het wetsvoorstel:

Scherpe richtlijnen en regelgeving zijn een vereiste om commerciële cryptografie te kunnen evalueren. Het huidige systeem sluit niet meer aan op de realiteit van het nationale systeem .

Volgens het congres zorgt de nieuwe wet ervoor dat deze research en ontwikkeling op commerciële cryptografietechnologien zal stimuleren, terwijl er gewerkt wordt aan een regelgeving die aan alle behoeften voldoet. 

Het voorstel bevat daarnaast ook tips over de mate waarin de standaard binnen de industrie zal moeten aansluiten op internationale systemen en in welke mate bedrijven vrijwillig hun commerciële data met de overheid kunnen delen. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto