Fintech Estland

Japanse bank gaat vastgoed in Estland tokenizen

Japanse handelsbank Merchant Bankers Co. (MBK) heeft maandag een deal ondertekend met BitOfProperty (BOP). MBK en BOP gaan samen Estlandse vastgoed tokenizen en op de blockchain zetten. De tokens zullen door MBK's dochterbedrijf Angoo Fintech worden verhandeld.

MBK is een 72 jaar oude handelsbank die sinds 2017 actief is met crypto. Vorige maand heeft MBK een vergelijkbare stap gezet in Hong Kong. Daar gaan ze samen met BS-Securities, Security Token Offerings (STO) aanbieden. Ze kunnen de STO's ook gebruiken om aandelen in vastgoed te verhandelen. Beide MBK en BS-Securities zijn grote beursgenoteerde bedrijven.

BOP heeft maar vijf stukken vastgoed in bezit. Toch weet BOP consequent tussen de 5.3 en de 6.59 procent winst te maken. De deal tussen BOP en MBK laat zien dat grote banken kansen zien in het tokenizen van vastgoed.

Dat het vastgoed in Estland staat is niet vreemd, Estland is namelijk één van de grootste fintech landen in Europa. Beide BOP en Angoo Fintech komen uit de hoofdstad Tallinn.

MBK investeert in de toekomst

Startup Angoo Fintech had in augustus al live moeten zijn. De release van hun exchange is uitgesteld, omdat ze nog niet voldoen aan de strenge regelgeving van de EU. Dit komt omdat de tokens die ze gaan verhandelen beschouwd worden als securities, of effecten: één van de strengst gereguleerde financiële producten die er zijn.

Volgens de persberichten van Angoo Fintech gaat hun exchange werken met Z502 tokens, een variatie van Ethereums ERC20 token. Of de Z502 ook een security token wordt genoemd is onbekend. Ook de Z502 token is nog niet uitgebracht. Genoeg werk dus voor MBK en partners.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.