vijf sleutels één slot

Casa introduceert 3-of-5 multisig beveiliging voor Bitcoin Whales

Bitcoin wallet Casa voert multisig beveiliging in. Casa hoopt hiermee aantrekkelijker te worden voor Bitcoin Whales en mensen die hun Bitcoin bezit delen.

Casa introduceert vandaag hun nieuwe Full Key Shield (FKS) beveiliging. De beveiliging is bedoeld voor Casa klanten die 100k tot 1 miljoen aan Bitcoin op hun wallet hebben staan en maakt gebruik van een 3-of-5 multisig beveiliging.

Betalende klanten kunnen vandaag al gebruik maken van FKS, alle andere CASA klanten komen volgende week aan de beurt. Casa zegt op hun website dat FKS het beste Bitcoin-beveiligingspakket is. Het is hoe dan ook het omslachtigste!

Casa benadrukt dat deze beveiliging expres niet gebruiksvriendelijk is. De reden is simpel: je kan op deze manier moeilijk je Bitcoin kwijtraken. Om een transactie te maken met FKS heb je 3 van 5 keys nodig: Je mobile key, twee hardware keys of 2 keys van Casa zelf. Als je niet aan de drie keys komt dan kun je geen overboeking doen. Normale stervelingen worden dan ook aangeraden om de 2-of-3 multisig beveiliging te gebruiken.

Slimme zet

Casa is niet gek. De kans is klein dat een Bitcoin wallet met meer dan 100k door maar één persoon wordt beheerd. De nieuwe FKS-functie is dan ook ideaal om te zorgen dat één persoon niet zomaar de bedrijfskas kan plunderen.

Dit is in het verleden meerdere malen voorgekomen: Bitcoin transacties kunnen zó snel gemaakt worden dat een goed voorbereid persoon binnen 60 minuten Bitcoin in privacycoins kan omtoveren. Je weet dan wel wie je geld heeft gestolen, maar je kan er nooit meer bij.

Heb jij 100k tot 1 miljoen aan Bitcoin?


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo