Crime scene ribbon

Autoriteiten waarschuwen voor nieuwe Bitcoin scam

Autoriteiten in Malta waarschuwen voor een nieuwe Bitcoin scam, vergelijkbaar met Bitcoin Code en Bitcoin Revulution.   

Niet alleen Nederland en Amerika wordt lastig gevallen met Facebook-reclames waarop criminelen proberen om goedgelovige mensen geld afhandig te maken. Ook Malta is gewaarschuwd. De plaatselijke Malta Financial Services Authority (MFSA) maakt melding van een nieuwe Bitcoin scam, die dezelfde kenmerken vertoont als entiteiten die eerder al betrokken waren bij grootschalige Bitcoin scams.  Onlangs schreef AllesOverCrypto nog een uitgebreid artikel over onze zienswijze over dit soort wanpraktijken en hoe je jezelf hiertegen kunt wapenen.

Kans op fraude

De Malta Financial Services Authority waarschuwt het publiek dat een entiteit genaamd “Bitcoin Future” dezelfde verachtelijke kenmerken vertoont als een andere scam, Bitcoin Revolution genaamd. Bitcoin Revolution is inmiddels ook steeds vaker bekend onder Bitcoin Code en nog andere entiteiten. De MFSA heeft dit jaar al twee publieke waarschuwingen uitgegeven voor Bitcoin Revolution. 

Volgens het statement blijft dezelfde scam terugkomen onder verschillende namen, in een poging van de criminelen om onopgemerkt door te kunnen blijven gaan via webadvertenties waarbij primair gebruik wordt gemaakt van het socialmediaplatform Facebook. De MFSA omschrijft de strategie van deze oplichters:

Bitcoin Future promoot zichzelf via verspreiding van valse nieuwsberichten, waarbij zowel foto’s van bekende persoonlijkheden als mediabedrijven worden misbruikt. 
Voor de volledigheid laat de MSFA ook nog even weten dat Bitcoin Future niet geregistreerd is op Malta, niet geautoriseerd is om financiële diensten aan te bieden in het land en geen entiteit is die rechtmatig in Malta opereert, terwijl Bitcoin Future dat wel noemt in de Maltese advertenties.

Het bericht wordt afgesloten met een overzicht van alle entiteiten die volgens de MSFA wél financiële diensten mogen aanbieden in het land alsmede een aantal richtlijnen om scam te herkennen en te voorkomen. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto