Oostenrijkse vlag

Groot telecombedrijf in Oostenrijk test acceptatie van cryptobetalingen

Het Oostenrijkse bedrijf A1 Telekom gaat op een aantal locaties cryptocurrency's accepteren als betaalmiddel. A1 is een van de grootste mobiele providers in het land.

Testen op zeven locaties

Het bedrijf bedient 5,1 miljoen mobiele en 2,1 miljoen vaste lijnen in Oostenrijk. Om dit in perspectief te brengen, in totaal zijn er 6,2 miljoen mobiele gebruikers in het land.

De Oostenrijkse nieuwssite Futurezone geeft aan dat ze nu op zeven verschillende locaties gaan testen met betalingen in cryptomunten. Dit zijn Kärntnerstraße, Wien Mitte The Mall, Krems Bühl Center, Graz Herrengasse, Linz Landstraße, Salzburg Europark en Innsbruck Kaufhaus Tyrol.

Bij de test zullen niet direct alle cryptomunten worden geaccepteerd. Ze zullen beginnen met Dash (DASH), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Stellar Lumens (XLM) en XRP.

Naast het accepteren van cryptovaluta gaan ze ook testen met het Chinese Alipay en WeChat Pay.

Markus Schreiber, de Head of Business Marketing, zegt:

Digitaal geld wordt wereldwijd steeds meer gebruikt en cash is een aflopende zaak. Met onze tests bekijken we de vraag naar en acceptatie van betalingen in digitaal geld.

A1 Telekom doet dit niet in z'n eentje. Ze werken samen met Salamantex, Ingenico en Concardis om deze pilot tot een succes te brengen.

Handig voor toeristen

De pilot is bedoeld voor de huidige klanten in Oostenrijk en daarnaast ook voor de buitenlandse toeristen. Dit maakt de betaling voor hen namelijk een stuk makkelijker. Ze hoeven namelijk niet eerst hun eigen valuta om te wisselen voor de euro. Ook blijven hen de hoge commissiekosten bespaard.

Recentelijk heeft het Amerikaanse telecombedrijf Verizon aangegeven dat ze op zoek zijn naar blockchaintalent. Ze willen vijf blockchain-developers aantrekken om een gedistribueerd netwerk op te zetten. Zo te zien trekken blockchain en cryptovaluta nu ook de aandacht in de telecom-sector.

Bronnen: Coindesk, Cointelegraph, Futurezone