Hoofdkantoor Security and Exchange Commission

Hoofd van SEC's cyberafdeling gaat aan de slag bij advocatenbureau Coinbase

Robert A Cohen, het voormalige hoofd van de cyberafdeling van de Security and Exchange Commission (SEC) gaat aan de slag bij het advocatenbureau Davis Polk & Wardwell LLP, dat een aantal crypto ondernemingen als klant heeft.

Na 15 jaar voor de SEC gewerkt te hebben gaf hij in juli aan te vertrekken bij de commissie. Vanaf oktober zal hij aan de slag gaan bij zijn nieuwe baan. Bij de SEC werkte hij de laatste tijd voor de cyberafdeling, die zich voornamelijk focuste op fraude met cryptocurrency's.

De afdeling was in 2017 opgericht door de voorzitter Jay Clayton en bestond uit tientallen advocaten die ervoor moeten zorgen dat ook in de crypto wereld alle wetten worden nageleefd, maar ook andere cyberveiligheid zaken. Cohen was voornamelijk bekend vanwege zijn acties tegen fraudelente ICO's en een Oekraïense hacker die in de systemen van de SEC had ingebroken.

De SEC zal door blijven gaan met het aanspannen van zaken tegen crypto bedrijven die zich niet geregistreerd hebben, zodat de ondernemingen transparant blijven en consumenten beschermd blijven. De commissie heeft ook voor een sterke daling in ICO's in de Verenigde Staten gezorgd met regels die aan dergelijke coin offerings worden opgelegd. In een interview met de Wall Street Journal zegt Cohen over zijn werk bij de SEC:

We hebben vrij snel een aantal spraakmakende zaken gebracht en het bericht verspreid, maar de industrie moet de kans krijgen om zich aan te ontwikkelen. Als het doel is om een bericht naar buiten te krijgen moet je mensen ook de kans geven om daar op aan te passen.

Cohen zal in zijn nieuwe functie voornamelijk bedrijven bijstaan die onderzocht worden door overheidsinstanties. Om draaideurpolitiek te voorkomen zal Cohen echter een jaar lang niet met ambtenaren van de SEC mogen spreken.