Crypto Libra facebook

Crypto ‘Libra’ test vrolijk door richting mainnet

Crypto ‘Libra’, direct gekoppeld aan socialmediagigant Facebook, heeft het niet makkelijk en ligt vanuit meerdere hoeken onder vuur. Toch laten developers zich niet afschrikken en wordt de functionaliteit van het blockchain-netwerk steeds verder doorontwikkeld. 

De update die vanuit de Libra Foundation is gegeven, wordt gecombineerd met een roadmap waarin de te ondernemen stappen richting een mainnet launch zijn weergegeven. In de update komen meerdere interessante onderwerpen aan bod, voor zowel developers als de partijen die de nodes bedienen. 

Developers richten zich op mainnet voorbereidingen

Op dit moment wordt Libra gedraaid op een testnet, met als doel om alle technische belemmeringen te detecteren en op te lossen, alvorens er een mainnet wordt gestart. Er is nog altijd geen datum gecommuniceerd waarop dit zou moeten gebeuren. In de roadmap staat verder: 

Met het lanceren van het testnet zijn we in staat gebleken om met het team de Libra Core snel te verbeteren. Het is hierdoor eenvoudig gebleken om problemen te diagnostiseren en op te lossen. Het testnet demonstreert de verschillende functionaliteiten van het Libra netwerk en geeft developers een vroegtijdige toegang. Nadat de testfase is afgerond, rekenen wij op een succesvolle lancering van het mainnet.

“Pre-Mainnet” verzamelt partner nodes

Libra developers hebben ook nog een tussenstadium bedacht, het zogenaamde ‘Pre-Mainnet”. Momenteel is dit platform alleen nog maar toegankelijk voor partner nodes, zodat die in staat worden gesteld om met elkaar te verbinden. Volgens de roadmap zijn er al een aantal partners die hun nodes hebben uitgerold en momenteel met elkaar communiceren. De verwachting is dat er op zeer korte termijn meer partners online zullen komen. Er zullen meerdere testen gedraaid worden om te kunnen garanderen dat het platform een extreme belasting aan kan en dat het stabiel is en blijft onder zware omstandigheden, alvorens het geopend wordt voor het grotere publiek. 


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo