John McAfee

John McAfee kondigt eigen crypto exchange aan

Antivirus koning en excentriekeling John McAfee heeft vandaag zijn eigen crypto exchange aankondigt. De McAfee DEX moet het kopen en verkopen van crypto terug in de anonimiteit steken.

McAfee DEX zal op 7 oktober beginnen met een beta-release. De unique-selling-point van de exchange is dat je 100% anoniem crypto kan traden. McAfee DEX zegt nul persoonsgegevens te vragen en overal ter wereld beschikbaar te zijn.

Wat is het verschil?

Exchanges zijn normale bedrijven die zich moeten schikken aan lokale regelgeving. Een goed voorbeeld hiervan is India. Als je crypto in bezit hebt ben je strafbaar, laat staan als je via een exchange de handel van crypte faciliteerd.

De keus om 100% anonimiteit te garanderen is controversieel. Alle grote crypto exchanges hebben zich in de afgelopen jaar moeten aanpassen aan strenge lokale en internationale regelgeving. Deze regelgeving is voornamelijk tot stand gekomen om het witwassen van geld en het financieren van criminelen en terroristen tegen te gaan.

Principieel systeem?

Het verhoogde profiel van crypto en blockchain is interessant, omdat er meer geld in omloop komt. Het toetreden tot de grote markt gebeurt echter niet zonder compromissen. Blockchain en crypte bieden de wereldburger de mogelijkheid om kapitaal te bezitten waar niets en niemand aanspraak op heeft.

Dit individualistische kernprincipe stond centraal bij het oprichten van de eerste crypto Bitcoin. Zonder inmenging van de staat zou er een moreel schoner systeem ontstaan die alleen door consensus van het merendeel van alle deelnemers verandering kan ondergaan. Door het snel vergaren van geld centraal te stellen heeft de huidige crypto markt het financiële systeem, waar het zich in grondbeginsel van afsteekt, met open armen omhelst.

Ten minste, dit is hoe McAfee's libertarische partij pamflet de situatie zou omschrijven. Libertariërs geloven de absolute vrijheid na het individu: ten koste van sociale verantwoordelijkheid. McAfee DEX zal het witwassen van crimineel geld en het financieren van terrorisme daadwerkelijk mogelijk maken.

Is het een stunt?

De vraag is of de McAfee DEX aankondiging een publiciteitsstunt is of daadwerkelijk een poging om de rechtstaat openlijk een oog uit te steken. Als McAfee daadwerkelijk doorzet met zijn exchange dan zal het waarschijnlijk niet lang duren voordat hij vervolgt wordt.

maandag 7 oktober weten we meer.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto