laptop amerikaanse dollar

Crypto-dollar in aantocht? FED krijgt vragen over zich heen

Crypto-dollar klinkt natuurlijk spectaculair, maar komt het er ook echt van? De Federal Reserve van Amerika heeft vanuit het Huis van Afgevaardigden vragen gekregen over eventuele intenties om een digitale variant van de Amerikaanse dollar in het leven te roepen.      

FED heeft mandaat om digitale munt te ontwikkelen

In een brief die eind vorige maand is verstuurd naar Federal Reserve commisaris Jerome Powel, hebben leden van het Huis van Afgevaardigden hun zorgen geuit over het effect wat de wereldwijde adoptie van digitale currency’s kan hebben op de Amerikaanse dollar. Zij stellen: 

Internationaal gezien is gebleken dat meer dan 40 landen over de hele wereld al een digitale munteenheid hebben ingevoerd, of ermee bezig zijn om een digitale munteenheid te ontwikkelen.

Volgens de leden van het Huis van Afgevaardigden bestaat er een groot risico dat digitale valuta de potentie van papiergeld over zullen nemen en dat het vanuit die gedachtengang belangrijk is dat er door de Federal Reserve dringend wordt gekeken naar de mogelijkheden of noodzaak om een digitale variant van de Amerikaanse dollar te ontwerpen. Zij geven aan dat de Fed niet alleen het mandaat heeft, maar ook de mogelijkheid heeft om een digitale munteenheid te ontwikkelen die veiliger, flexibeler en stabieler acteert dan de huidige dollar. 

Centrale bank misschien niet juiste partij

Simon Potter, voormalig official van de Federal Reserve, gaf eerder al aan dat voorstellen om de Amerikaanse dollar te vervangen voor een digitale variant naar zijn mening zinloos zouden zijn. Naar zijn mening is het onrealistisch dat een centrale bank deze coördinatie op zich zou nemen en is het aannemelijker dat deze rol vanuit het bedrijfsleven opgepakt wordt. Tegelijkertijd waarschuwt hij wel dat centrale banken het zorgelijk zouden moeten vinden dat vanuit het bedrijfsleven wel hard wordt gewerkt aan het opzetten van digitale currency’s. 


Start jouw Crypto Avontuur

Maak via de Binance Referral ID van AllesOverCrypto gratis een account aan en ontvang voor altijd 20% korting op de transactiekosten!

  • Goedkoopste handelsplatform
  • 150+ verschillende cryptomunten
  • Ideaal voor beginners en gevorderden

Account aanmaken bij Binance