Bitcoin en Ethereum liggen op een macbook

Bedrijf activeert smart contract met Bitcoin

Het bedrijf Blockade Games heeft het voor elkaar gekregen om door middel van een Bitcointransactie op het Lightning Network een smart contract van Ethereum in gang te zetten. Ze hebben dit nu op het testnet gedaan en gaan dit zo snel mogelijk ook op het mainnet uitproberen. Wanneer het 100% goed gaat, zullen ze dit ook voor het grote publiek mogelijk maken.

Over Blockade Games

Blockade Games is een bedrijf dat videospellen ontwikkelt. Ze integreren cryptocurrency's in de spellen. Je kan er bijvoorbeeld game assets mee aankopen of jouw spullen verkopen voor een cryptomunt.

Ze zien Bitcoin als de toekomst van geld en willen gamers de mogelijkheid geven om hun waarde in deze digitale valuta te bewaren. Tegelijkertijd zien ze Ethereum als het ideale platform om evenementen mee te activeren. Dit kan doordat de Ethereum-blockchain smart contracts ondersteunt. Het zou dan ook ideaal zijn wanneer een gamer in Bitcoin kan betalen om in het spel een evenement te activeren.

Je zou hierdoor bijvoorbeeld een zwaard in een spel kunnen aankopen of toegang kunnen krijgen tot nieuwe werelden binnen het spel.

Nog veel meer mogelijkheden

Wanneer je door middel van een Bitcointransactie eenvoudig een smart contract kan activeren, dan biedt dit veel mogelijkheden in het dagelijks leven. Je kan bijvoorbeeld door te betalen met Bitcoin een nieuwe ERC20-token creëren, weddenschappen opzetten en dApps kunnen kopen. In plaats van dat de twee cryptocurrency's de concurrentiestrijd met elkaar aangaan, vormen ze hierdoor een ijzersterk team.

Maar, laten we vooral niet op de zaken vooruit lopen. Eerst maar eens kijken of Blockade Games deze test ook op het mainnet kan laten slagen.