Een blauwe vlag van Everton

Voetbalclub Everton sluit deal met eToro exchange

De massa treedt langzaam maar zeker steeds meer toe tot de crypto-wereld en eToro werkt hier sterk aan mee. Het aandelenhandelsplatform heeft een nieuwe sponsorovereenkomst gesloten met een toonaangevende voetbalclub uit de Engelse Premier League, Everton. 

eToro is hard bezig om haar klantenbestand enorm uit te breiden en hoopt met deze deal nog meer verse investeerders de cryptomarkt op te krijgen. Miljoenen fans van de Engelse Premier League (EPL) zullen nu bekend worden met het crypto-bedrijf in de hoop dat deze converteren naar betalende klanten. 

Everton is zeker niet de minste club uit het Engelse voetbal. Ze spelen al 119 jaar (!) in de Engelse topdivisie en hebben in al die jaren al 9 keer het kampioenschap mogen vieren. Zeer recent hebben ze nog zeer goede jaren gehad met onze huidige bondscoach, Ronald Koeman, als trainer.

Meerdere partnerships

Het is niet de eerste deal die eToro sluit met een Engelse voetbalcub. Eerder gingen zeven andere clubs al met het bedrijf in zee, waaronder Leicester City, Newcastle United en de Champions Leage-finalist Tottenham Hotspur. Saillant detail is dat deze clubs in Bitcoin zijn betaald door eToro in plaats van met de Britse Pond.

De samenwerking met Everton gaat echter een stapje verder, deze wordt "de officiële online handelspartner", zo meldt Everton in een persbericht. eToro zal niet op het shirt van de Everton-spelers komen te staan, maar op wedstrijddagen zal de naam duidelijk in beeld verschijnen aan de fans. 

Bitcoin, blockchain en cryptocurrency's beginnen steeds meer de voetbalwereld over te nemen. Zo is Benfica in zee gegaan met UTRUST en zijn Europese giganten als Juventus, AS Roma, West Ham en Paris Saint Germain een samenwerking aangegaan met blockchain-platform Socios.