Kraken en Interchange logo's

Kraken neemt Interchange over

Kraken is een internationale cryptocurrency exchange met een dagelijks handelsvolume van 140 miljoen dollar. Recentelijk hebben ze het bedrijf Interchange overgenomen. Dit is een dienstverlener voor institutionele cryptocurrency investeerders. Je kan hierbij denken aan asset managers en hedge funds.

Ambities van Kraken

De overname van het bedrijf ligt in lijn met de ambities die Kraken heeft. Ze willen namelijk graag een zo volledig mogelijke service kunnen verlenen als handelsplatform, niet alleen aan individuele beleggers, maar ook aan de grotere beleggingspartijen.

Interchange staat bekend om zijn tools waarmee je eenvoudig je cryptomunten kan monitoren en je portfolio's kan optimaliseren. In totaal bedienen ze meer dan 60 institutionele klanten, waaronder het grote MG Stover. Deze unieke tool zal Kraken gebruiken in combinatie met monitor tools die ze zelf al gebruiken. Dankzij deze combinatie worden de grote beleggers onder andere voorzien van actuele marktdata, geavanceerde grafieken en cryptocurrency indices.

Steeds meer institutionele beleggers

Clark Moody, een van de co-founders van Interchange, geeft aan dat de toetreding van de grote belegger ervoor gaat zorgen dat er meer geavanceerde beleggingsobjecten in de cryptomarkt komen. Het Investment-Banking-bedrijf Genesis Capital gaf eerder dit jaar al aan dat de vraag naar cryptomunten vanuit de grote belegger steeds sterker toeneemt.

Dit kan een van de redenen zijn dat de cryptomarkt in 2019 in z'n totaliteit weer gegroeid is.