Winkel

65.000 Zwitserse winkeliers binnenkort aangesloten op Bitcoin

Zwitserse crypto broker Bitcoin Suisse gaat samenwerken met het Europese betaal- en transactieprovider Worldline om de acceptatie van Bitcoin in het land te vergroten. 

De winkeliers hebben een intentieverklaring ondertekend om samen te werken met de cryptodienst Bitcoin Suisse. Het concept zal mogelijk maken dat in de 65.000 winkels de klanten online en in de winkels kunnen betalen met hun Bitcoin. Dit laat Switzerland Global Enterprise weten in een publicatie, eerder deze week. 

65.000 winkeliers in Zwitserland

De nieuwe dienst zal toegankelijk worden voor de 65.000 winkeliers die momenteel al gebruik maken van het betaalsysteem en de infrastructuur van Worldline. Met ingebruikname van het nieuwe systeem zal het mogelijk worden om de betaaloplossingen in relatie tot cryptocurrency’s sterk uit te breiden. Daarmee zal het traditionele netwerk van Worldline worden geupgrade naar een systeem wat het mogelijk moet maken om in fysieke winkels en online stores via het systeem met crypto te betalen. 

Marc Schluep, CEO van Worldline Zwitserland, heeft gezegd dat door de samenwerking met Bitcoin Suisse de winkeliers kunnen profiteren van een nieuwe dienst, zonder hierbij het risico van conversie te lopen. Er zou een naadloze transitie moeten plaatsvinden tussen het huidige en het nieuwe betaalsysteem. 

De winkeliers hebben aangegeven dat het betaalsysteem intuïtief en gemakkelijk in gebruik zal moeten zijn, voor zowel het verkooppersoneel als voor klanten. Worldline heeft in de toekomstplannen opgenomen dat deze dienst om cryptocurrency-betalingen mogelijk te maken uitgebreid zal gaan worden naar de andere Europese landen waarin Worldline actief is.

Het nieuws komt kort op eerder Zwitsers nieuws, waarbij bekend werd dat een cryptocurrency bank in dat land is opgericht. De bank heet SEBA en is officieel toegestaan door de Zwitserse Financial Market Supervisory Authority, de Zwitserse waakhond op het bankwezen. 


Wij vieren heel december feest! Vier jij met ons mee?

Open elke dag je adventskalender en claim je gratis prijs!

Ontdek je prijs!

 

December Feestmaand!