Bitcoin Zwitserland

Echte bank die in crypto handelt, SEBA, opent de deuren in Zwitserland

De eerste crypto-banken verschijnen in Zwitserland. Dit zijn officiele banken die met crypto bankieren. De SEBA-bank is vandaag uitgekomen en gaat de crypto-industrie helpen om volwassen te worden. 

Zwitserland is wereldwijd toonaangevend als het gaat om bankieren en crypto. In augustus hebben ze de twee gecombineerd door als 's werelds eerste crypto-bankiers-licenties te verstrekken aan banken die voornamelijk met crypto bankieren. Sygnum opende als eerste de deuren. Vandaag SEBA. 

SEBA

SEBA handelt in crypto én heeft een officiële bankiers licentie van de Zwitserse financiële markttoezichthouder (FINMA). Dit betekent dat ze zich niet alleen een bank mogen noemen, maar dat ze bijvoorbeeld ook in effecten mogen handelen.

De bank zal investeerders op een veilige manier toegang bieden tot de crypto markt. SEBA handelt in fiat valuta´s en vijf cryptomunten: Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Stellar (XLM), Litecoin (LTC) en Ether Classic (ETC). Voor de rest bieden ze alle standard faciliteiten van een normale bank met bankpassen etc. Guido Buhler, de CEO van SEBA zegt:

Wij zijn trots dat we in 18 maanden tijd een bank hebben gesticht, 100 miljoen euro aan investeringen hebben verworven, en een bankiers en effecten licentie hebben verkregen.

Mijlpaal voor de crypto industrie

SEBA bankiert niet alleen in crypto, ze bankieren ook vóór crypto. Alle fintech, blockchain en crypto-startups die via de klassieke bank geen leningen kunnen krijgen kunnen bij SEBA terecht. SEBA vervult hiermee een broodnodige behoefte van de blockchain industrie.

De industrie heeft vandaag dus een echte eigen bank gekregen. Dit is een mijlpaal voor de erkenning van crypto en zal de verdere ontwikkeling van de industrie, in ieder geval in Zwitserland, stimuleren. SEBA verwacht eind december ook in andere landen actief te worden. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.