Bitcoin Zwitserland

Echte bank die in crypto handelt, SEBA, opent de deuren in Zwitserland

De eerste crypto-banken verschijnen in Zwitserland. Dit zijn officiele banken die met crypto bankieren. De SEBA-bank is vandaag uitgekomen en gaat de crypto-industrie helpen om volwassen te worden. 

Zwitserland is wereldwijd toonaangevend als het gaat om bankieren en crypto. In augustus hebben ze de twee gecombineerd door als 's werelds eerste crypto-bankiers-licenties te verstrekken aan banken die voornamelijk met crypto bankieren. Sygnum opende als eerste de deuren. Vandaag SEBA. 

SEBA

SEBA handelt in crypto én heeft een officiële bankiers licentie van de Zwitserse financiële markttoezichthouder (FINMA). Dit betekent dat ze zich niet alleen een bank mogen noemen, maar dat ze bijvoorbeeld ook in effecten mogen handelen.

De bank zal investeerders op een veilige manier toegang bieden tot de crypto markt. SEBA handelt in fiat valuta´s en vijf cryptomunten: Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Stellar (XLM), Litecoin (LTC) en Ether Classic (ETC). Voor de rest bieden ze alle standard faciliteiten van een normale bank met bankpassen etc. Guido Buhler, de CEO van SEBA zegt:

Wij zijn trots dat we in 18 maanden tijd een bank hebben gesticht, 100 miljoen euro aan investeringen hebben verworven, en een bankiers en effecten licentie hebben verkregen.

Mijlpaal voor de crypto industrie

SEBA bankiert niet alleen in crypto, ze bankieren ook vóór crypto. Alle fintech, blockchain en crypto-startups die via de klassieke bank geen leningen kunnen krijgen kunnen bij SEBA terecht. SEBA vervult hiermee een broodnodige behoefte van de blockchain industrie.

De industrie heeft vandaag dus een echte eigen bank gekregen. Dit is een mijlpaal voor de erkenning van crypto en zal de verdere ontwikkeling van de industrie, in ieder geval in Zwitserland, stimuleren. SEBA verwacht eind december ook in andere landen actief te worden. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto