Facebook

Facebook brengt ‘Facebook Pay’ op markt terwijl Libra wankelt

Terwijl het Libra stablecoin project nog altijd een vijandige oppositie tegenover zich heeft vanuit wet- en regelgeving, lanceert Facebook een nieuw fiat betaalsysteem, ‘Facebook Pay’. 

Dit laat de socialmediagigant weten in een berichtgeving. Het betaalsysteem is ontwikkeld om betalingen tussen Facebook, Messenger, WhatsApp en Instagram mogelijk te maken.

Mensen faciliteren om online te handelen

Het doel van het betaalsysteem is om mensen, die online dingen willen kopen of verkopen, in hun kracht te zetten. Deborah Liu, de Vice President van de afdeling marketplace & commerce bij Facebook zegt het volgende over de nieuwe dienst:

Mensen maken al gebruik van betalingen op ons platform om te winkelen, te doneren aan goede doelen en om geld naar elkaar over te maken. Facebook Pay zal deze transacties makkelijker maken, terwijl de veiligheid van de transacties beschermd en beveiligd blijft.

In een poging om meer onrust omtrent wet- en regelgeving te voorkomen, zeker in het licht van alle aandacht rondom Libra, haast Facebook zich met de mededeling dat Facebook Pay voortboorduurt op reeds bestaande financiële infrastructuur en partnerships. Ook benadrukt Facebook dat het nieuwe betaalsysteem geheel los staat – en blijft staan – van de Calibra wallet en het Libra netwerk.

Facebook Pay komt eerst live voor klanten en gebruikers in Amerika, dat staat voor komende week op de rol. Initieel wordt het systeem ingezet voor fondswerving, in-game aankopen, event tickets, peer-to-peer-betalingen en aankopen op Facebook Marketplace.

Facebook sluit het statement af met de opmerking dat zij erin geloven dat Facebook kan helpen om ondernemingen te laten groeien en mensen kan ondersteunen om meer zaken online te kopen en te verkopen.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto