wat is telcoin

Telcoin (TEL) - Complete uitleg voor beginners

Veel mensen weten niet wat Telcoin (TEL) is, terwijl het project al sinds 2017 in ontwikkeling is. Het is dus een relatief vrij 'oud' project binnen de cryptomarkt, gezien de andere cryptoprojecten die worden ontwikkeld.

De eerste jaren was Telcoin nog van de radar gebleven, maar vanaf 2020 heeft het een koersstijging van meer dan 80.000% gezien. Hierdoor konden crypto traders écht niet meer om dit project heen.

Het project is een betalingsprotocol dat op de blockchain van Ethereum draait. Dit brengt zo zijn voor- en nadelen met zich mee, waar we het in dit artikel uitgebreid over gaan hebben.

Na het lezen van dit artikel zul je meer weten over Telcoin. Niet alleen over wat het is, maar ook hoe dit project werkt en wie er in het ontwikkelingsteam van Telcoin zitten.

Bekijk snel

Wat is Telcoin (TEL)?

Zoals we al in de inleiding hebben aangegeven, is Telcoin sinds 2017 in ontwikkeling. Laten we eerst eens wat dieper ingaan op het probleem dat Telcoin probeert op te lossen, alvorens we de oplossing bespreken.

Het probleem

We kunnen de smartphone niet meer uit ons leven denken. Overal gebruiken we tegenwoordig een telefoon voor: foto's maken, navigeren, berichten versturen, social media, lampen aan- of uitzetten en zelfs voor het uitvoeren van betalingen in winkels en restaurants.

Het mag duidelijk zijn dat we de komende jaren nog niet van smartphones en iPhones af zijn. Sterker nog, we zullen deze apparaten alleen maar vaker gaan gebruiken, gezien Internet of Things (IoT) steeds belangrijker wordt in ons leven.

Onderzoek heeft uitgewezen dat er wereldwijd meer dan 5 miljard smartphones in gebruik zijn. Op hetzelfde moment zijn er 'maar' 1,2 miljard bankrekeningen. Dat is nogal een verschil, al is het wel te verklaren. In vrijwel ieder land is het eenvoudig om een mobiel te kopen. Een eenvoudige smartphone hoeft ook helemaal niet duur te zijn, waardoor mensen in arme landen vaak al over een mobiele telefoon beschikken.

Het aanvragen van een bankrekening is echter een stuk lastiger. Misschien niet in Nederland, maar wel in andere landen. Zo moet je bijvoorbeeld eerst gescreened worden, en wordt er gekeken of je wel genoeg geld verdient. Of de mensen betalen nog gewoon niet online.

Telcoin wil een oplossing bieden voor dit probleem en mensen overal ter wereld toegang geven tot een online betalingssysteem. Volgens hen zit de oplossing in de smartphones!

Betalen met je smartphone

Om crypto te versturen, ontvangen of behouden heb je geen bankrekening nodig. Je kunt heel eenvoudig een account aanmaken bij een crypto exchange en/of wallet, waarna je kunt beginnen met het gebruik van cryptocurrencies.

Telcoin werkt samen met een groep telecomproviders en crypto exchanges om mensen overal ter wereld betalingen te laten uitvoeren met cryptocurrencies. Dit moet zonder grenzen, snel en tegen lage kosten kunnen gebeuren, volgens Telcoin.

Omdat Telcoin een cryptocurrency is, en geen fiat valuta, kunnen gebruikers geld veel sneller en goedkoper versturen naar andere gebruikers. Deze gebruikers kunnen zelfs in andere werelddelen gevestigd zijn. Normaal gesproken zou het enkele uren tot dagen duren om geld te versturen tussen twee bankrekeningen in verschillende continenten.

Gebruikers kunnen snel en makkelijk gebruikmaken van Telcoin. Het enige dat ze hoeven te doen is het downloaden van de app (beschikbaar voor iOS en Android), een account aanmaken, het KYC-proces doorlopen en geld op hun account storten.

Wanneer dit is gebeurd, kun je direct geld versturen naar wallets die compatibel zijn met Telcoin. Door middel van een Exchange API zijn vrijwel alle wallets compatibel met Telcoin, waardoor de applicatie vrijwel altijd gebruikt kan worden.

In onderstaande video wordt er meer uitleg gegeven over wat Telcoin is.

Het team achter Telcoin

Telcoin wordt bestuurd en ontwikkeld door een groot team van mensen en adviseurs. Dit is nodig, want de doelstellingen van Telcoin zijn niet eenvoudig en gaan over de hele wereld.

Claude Eguienta (CEO) en Paul Neuner (Chairman) zijn beide de bedenkers en oprichters van Telcoin. Zij werken samen met 8 andere teamleden aan Telcoin, en worden ondersteund door maar liefst 9 adviseurs.

Ook heeft Telcoin al enkele belangrijke partnerschappen gesloten met grote namen binnen de telecom- en crypto-industrie. Denk aan GSMA, Telin, Vimo, Balancer, QuickSwap, UniSwap en KuCoin.

Concurrentie

De grootste concurrenten van Telcoin zijn niet de andere dApps die een betalingsdienst aanbieden. Het zijn juist de gecentraliseerde betalingsdiensten als PayPal en Western Union. Dit soort maatschappijen hebben zichzelf al bewezen onder gebruikers die zonder bankrekening een betaling willen uitvoeren.

Mensen hebben dus in eerste instantie meer vertrouwen in deze aanbieders dan Telcoin. Daar komt bij kijken dat Telcoin gebruikmaakt van blockchain en cryptocurrencies. Veel mensen die hier weinig kennis over hebben kennen alleen de negatieve verhalen hierover, welke niet altijd waar hoeven te zijn. Telcoin zal ook deze mensen dus moeten overtuigen dat blockchain en cryptocurrencies veilig zijn, alvorens deze gebruikers Telcoin zullen gaan gebruiken.

Hoe werkt Telcoin?

Telcoin is geen lastig te begrijpen project. Het draait op de blockchain van Ethereum, en daarmee is Telcoin een ERC-20 token. Het voordeel is dat Ethereum een veelgebruikte blockchain is voor DeFi en dApps. Dit brengt ook enkele nadelen met zich mee, waar we het verder in dit artikel nog over gaan hebben.

Het versturen van cryptocurrencies door middel van de Telcoin-app gebeurt op de blockchain van Ethereum. Er zijn dus geen tussenpersonen nodig om geld te versturen tussen verschillende gebruikers.

Ook voldoet Telcoin aan de eisen van telecomproviders. De applicatie voldoet namelijk aan de internationale voorschriften voor de telecomindustrie. Dit, in combinatie met de Exchange API, zorgt ervoor dat Telcoin overal ter wereld gebruikt kan worden, ongeacht het mobiele netwerk waar men gebruik van maakt.

Telcoin heeft een nauwe samenwerking met de GSMA. Dit is een een organisatie waarbij alle grote telecomproviders ter wereld zijn aangesloten. Daarom heeft Telcoin ook de handen ineengeslagen met deze grote providers, waardoor de dienst door miljarden mensen te gebruiken is.

Telecomproviders die zichzelf aansluiten bij Telcoin, kunnen direct TEL-tokens uitgeven. Daar heeft Telcoin baat bij, want des te meer tokens er worden gebruikt door een provider, des te beter de applicatie van Telcoin werkt.

Exchange API

Telcoin biedt een speciale Exchange API. Deze ondersteunt vrijwel ieder mobiel netwerk en iedere wallet. Dit zorgt ervoor dat Telcoin een end-to-end oplossing kan bieden voor gebruikers.

Wanneer Telcoin vrijwel nergens zou worden ondersteund, moest er gebruik worden gemaakt van een tussenpersoon die fungeert tussen twee verschillende entiteiten. Dat is nu niet nodig, waardoor we Telcoin zonder twijfel een gedecentraliseerd project kunnen noemen.

De voor- en nadelen van Telcoin

Na het lezen van dit artikel ben je waarschijnlijk meer te weten gekomen over waar Telcoin voor gebruikt kan worden, en wat dus de voordelen van dit project zijn. Natuurlijk kent dit project ook verschillende nadelen die we niet mogen vergeten te melden.

Voordelen

 • Online betalingen uitvoeren is makkelijker met Telcoin. Niet iedereen heeft een bankrekening, en dan met name mensen in arme landen. Zij kunnen door middel van Telcoin snel en makkelijk online geld versturen en ontvangen.
 • Geen hoge transactiekosten en verwerkingstijden. Wanneer je geld tussen twee verschillende bankrekeningen in verschillende landen verstuurd, dan kost dit veel geld en moet je lang wachten voordat de transactie is uitgevoerd. Doordat Telcoin een end-to-end oplossing biedt en op de blockchain draait, kunnen transacties veel sneller en goedkoper uitgevoerd worden.
 • Werkt volgens het KYC-proces. Doordat Telcoin met KYC werkt, is het niet mogelijk dat mensen met kwaadaardige bedoelingen deze app gaan gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de app geen honingpot voor criminelen wordt.
 • Meer vertrouwen in crypto. Mensen zullen door het gebruik van deze app zien hoe handig de blockchain- en cryptotechnologie is. Hierdoor ontstaat er overal ter wereld meer vertrouwen in blockchain en cryptocurrency.
 • Werkt met vrijwel ieder mobiel netwerk, exchange en wallet. De Exchange API zorgt ervoor dat vrijwel ieder mobiel netwerk en wallet werkt met Telcoin, waardoor men overal ter wereld zonder problemen gebruik kan maken van Telcoin.

Nadelen

 • Telcoin draait op Ethereum. Natuurlijk, Ethereum is het meest gebruikte netwerk voor dApps, maar het heeft verschillende gebreken. Het kan soms honderden dollars kosten om een transactie op Ethereum uit te voeren, en vaak duurt het uren voordat een transactie is gevalideerd.
 • Er is veel concurrentie. In feite is Telcoin natuurlijk gewoon een manier om geld tussen verschillende wallets te sturen. Er zijn al ontzettend veel andere cryptoprojecten die zich hierop hebben gericht, en daarom is er veel concurrentie binnen deze markt. Maar denk ook aan bijvoorbeeld PayPal, waarmee mensen ook geld kunnen versturen zonder een bankrekening.
 • Werkt alleen met een mobiele applicatie. Het is alleen mogelijk om Telcoin met een mobiele applicatie te gebruiken. Je kunt dus geen geld versturen vanaf een computer of laptop, waardoor mensen in het bezit moeten zijn van een smartphone. In veel arme landen hebben mensen wel een computer, maar geen smartphone (in plaats daarvan een mobiele telefoon zonder internet).

Het is aan jezelf om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Wanneer je geïnteresseerd bent in een cryptocurrency, zul je je keuzes immers moeten maken op basis van je eigen onderzoek.

Image
telcoin applicatie

Hoe ziet de toekomst van Telcoin eruit?

Telcoin blijft niet stilzitten, en is continu bezig met verdere ontwikkeling van het platform. Dat is ook te zien aan het team dat over de jaren steeds groter is geworden.

In de nabije toekomst hoopt Telcoin zijn diensten verder uit te kunnen breiden. Dit willen ze doen door met nog meer telecomproviders samen te werken, zodat iedereen ter wereld gebruik kan maken van de Telcoin-applicatie, en dus ook te alle tijde een online betaling uit kan voeren.

Het team heeft ook aangegeven dat ze de transactiesnelheid wil verhogen. Hierdoor kunnen ze gaan concurreren met andere diensten zoals Western Union en PayPal, waarbij het ook mogelijk is om snel een transactie uit te voeren. Dit zijn dan ook grote concurrenten van Telcoin. Het grote verschil is dat Telcoin gebruikmaakt van de gedecentraliseerde blockchain technologie, terwijl concurrenten middels centrale tussenpersonen werken.

Aan de andere kant is het natuurlijk afwachten of het Telcoin ook daadwerkelijk gaat lukken. De plannen zijn ambitieus, maar er zijn ontzettend veel concurrenten die zichzelf al hebben bewezen. PayPal en Western Union worden bijvoorbeeld overal ter wereld al gebruikt voor het uitvoeren van betalingen.

Telcoin heeft een veel lagere naamsbekendheid en heeft nog te maken met externe factoren. Zo is het bijvoorbeeld enorm afhankelijk van Ethereum. Zolang Ethereum hun problemen rondom schaalbaarheid niet weten op te lossen, is het maar de vraag of Telcoin ook daadwerkelijk zal gaan slagen.

Conclusie

Met Telcoin wordt het een stuk makkelijker om geld te versturen. Veel mensen hebben geen toegang tot een bankrekening, en zij kunnen daarom lastig geld versturen of ontvangen. Laat staan geld uit andere landen.

Telcoin richt zich op mensen die wél een smartphone hebben, maar géén bankrekening. Zij kunnen met de mobiele applicatie cryptocurrency naar andere gebruikers sturen. Telcoin draait op de blockchain van Ethereum, en is daarom een gedecentraliseerd project te noemen.

Door de Exchange API kan Telcoin met vrijwel ieder mobiel netwerk en wallet gebruikt worden. Dit is natuurlijk wel nodig, gezien Telcoin het maken van betalingen wil vergemakkelijken. Het zou daarom zonder al te veel moeite moeten werken, en dat doet het ook zeker!

Na het lezen van dit artikel weet je hopelijk meer over wat Telcoin is en hoe het werkt. Wil je na het lezen van dit artikel nog meer weten over Telcoin of een andere cryptocurrency? Stel dan je vragen in onze AllesOverCrypto Facebookgroep en dan beantwoorden onze experts al jouw vragen. 

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + "AllesOverCrypto" googelt. Je zult dan snel uitkomen bij één van onze andere artikelen die over dat onderwerp gaan, zodat je weer snel meer kunt leren over dat onderwerp.

Headerfoto door HFA_Illustrations


Wil je succesvol worden met crypto?

Volg dan Money Mastery van AllesOverCrypto!

 • Profiteer van unieke kansen dankzij de koop- en verkoopsignalen
 • Altijd op de hoogte van de allerbeste trends in de cryptowereld
 • Niks zelf uitzoeken, alles tezamen binnen één leeromgeving

Bekijk Money Mastery

Image
Money Mastery
Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.